Popular Posts

Wednesday 10 December 2014

"Γιατί ο Θεός δε μας βοηθάει; Γιατί μας εγκατέλειψε;

               
Από τον αδελφό εν Κυρίω Spyros K. Karalis
Πολλοί μπορεί να αναρωτιούνται: "Γιατί ο Θεός δε μας βοηθάει; Γιατί μας εγκατέλειψε; Γιατί υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που υποφέρουν σήμερα στην Ελλάδα; Γιατί άνθρωποι να αυτοκτονούν από απελπισία; Γιατί να υπάρχουν εκατομμύρια κάτω από το όριο της φτώχιας και να πεινάνε;" Σκληρά ερωτήματα, αλλά αν το σκεφθούμε βαθύτερα, ας δούμε το θέμα από πλευράς του Θεού. Συγγνώμη, αλλά αν κάποιοι γίνονται "συνήγοροι του Διαβόλου", επιτρέψτε μου κι εγώ να γίνω "συνήγορος του Θεού".
Για ποιο ...λόγο να μας βοηθήσει ο Θεός; Πρώτα απ' όλα, μήπως ως λαός Τον αναζητήσαμε και του το ζητήσαμε; Μήπως μετανοιώσαμε από τις πάμπολλες αμαρτίες μας; Να μας λυπηθεί για να συνεχίζουμε να Τον βλαστημούμε με λόγια και με έργα; Για να συνεχίζουμε στην κακία μας και την αχαριστία μας; Για να συνεχίζουμε στις πορνείες μας, τις μοιχείες μας, τα διαζύγιά μας, την υποστήριξη της ομοφυλοφιλίας στην κοινωνία ως φυσιολογικού τρόπου ζωής; Ομοφυλοφιλική "υπερηφάνεια", ομοφυλοφιλικές παρελάσεις; Για να συνεχίζουμε να είμαστε "τζάμπα μάγκες", αγενέστατοι, ψωροπερήφανοι; Για να είμαστε ψεύτες σε κάθε τομέα της ζωής μας, λαμόγια, απατεώνες, κλέφτες, εκμεταλλευτές, πλεονέκτες στο μέγιστο βαθμό, να έχουμε κάνει το χρήμα θεό μας, να αδιαφορούμε παντελώς για τα πράγματα του Θεού, και να κοιτάζουμε οπουδήποτε αλλού εκτός από το κάλεσμα του μόνου αληθινού Θεού; Για να συνεχίζουμε να κάνουμε 400.000 εκτρώσεις το χρόνο, φόνους αγέννητων παιδιών; Για να τρέχουμε ως ειδωλολάτρες να βρούμε χάρη και βοήθεια σε "Παναγίες", πεθαμένους αγίους, εικόνες, λείψανα, "άγια ξύλα", ως ξυλολάτρες και πτωματολάτρες; Πράγματα που προωθεί για αισχρό κέρδος η Ορθόδοξη Εκκλησία μας;
Μόνο για τον αληθινό και ζωντανό Θεό δεν ενδιαφερόμαστε. Μόνο στο όνομα του Ιησού δεν επικαλούμαστε το Θεό, αλλά επικαλούμαστε κάθε τοπικό και εθνικό "άγιο". Αυτοί είναι οι θεοί μας. Σε αυτούς πρώτα θα προστρέξουμε. Ως άλλοι πολυθεϊστές υποκαταστήσαμε τους αρχαίους θεούς με "αγίους". Αυτούς λατρεύουμε και αγαπούμε. Και αυτούς που επικαλούνται μόνο τον αληθινό Θεό στο όνομα του Ιησού Χριστού εν πνεύματι Αγίω, να τους χαρακτηρίζουμε αιρετικούς και απόβλητους! Για να μη μιλήσω για την επιστροφή της λατρείας των αρχαίων δώδεκα θεών του Ολύμπου.

Ο Θεός δεν μας εγκατέλειψε. Εμείς εγκαταλείψαμε το Θεό. Και απολαμβάνουμε τα αποτελέσματα

No comments:

Post a Comment