Popular Posts

Monday 31 July 2017

ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Ο Απόστολος Παύλος, προτού συγκρουσθεί με τον Χριστό στον δρόμο για την Δαμασκό ήταν διώκτης των Χριστιανών, και όμως ο Κύριος του φανερώθηκε εκεί και από διώκτη τον έχρισε και έγινε ο κατεξοχήν υπερασπιστής και απολογητής του Χριστού, γιατί εν άγνοια του καταδίωκε τον Χριστό.
Στην πατρίδα μας, μεγαλώσαμε με την απαίσια συνήθεια να βρίζουμε τα θεία και ιδίως τον Κύριο Ιησού Χριστό, με το απαίσιο τριλεξο, που και εγώ στα τριάντα μου το είχα εύκολα στα χείλη μου, τότε που παντελώς αγνοούσα την ΧΑΡΗ, ΑΓΑΠΗ και το ΕΛΕΟΣ του.
Αλλά λόγο του ελέους, όλους για όλους εμάς που εν άγνοια μας  βρίσαμε τον Θεό/Χριστό είπε «Σας βεβαιώνω πως κάθε αμαρτία και προσβολή κατά του Θεού θα συγχωρηθεί στους ανθρώπους, η ΠΡΟΣΒΟΛΗ όμως κατά του Αγίου Πνεύματος ΔΕ ΘΑ τους  ΣΥΓΩΡΗΘΕΙ. Αν κάποιος μιλήσει προσβλητικά κατά του Υιού του Ανθρώπου, ο Θεός θα τον συγχωρήσει, όποιος όμως ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ του Αγίου Πνεύματος, αυτόν ο Θεός δε θα τον συγχωρήσει ούτε στον τωρινό ούτε στο μελλοντικό κόσμο»(Ματθαίος 12:31-32,Λουκάς 12:10)
 Φίλοι μου, το Άγιο Πνεύμα του Θεού είναι ανάμεσα μας και ΕΛΕΓΧΕΙ τους κρυφούς διαλογικούς μας και αλίμονο σ' αυτόν που ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ, και ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ τον ΕΛΕΓΧΟ του Αγίου Πνεύματος που ακατάπαυστα τον καλεί να μετανοήσει, να αλλάξει πορεία στην ζωή, να απαρνηθεί κάποια ανεπίτρεπτη σιχαμερή αμαρτία, η μισαλλοδοξία, η πεισματική τυφλή θρησκευτική υπεροψία, και με ταπεινοφροσύνη στον Χριστό να υποταχθεί, αυτός  μακριά του Χριστού λόγο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ του στον ΕΛΕΓΧΟ του Αγίου Πνεύματος για
πάντα θα αποκλειστεί!!

«Κι όταν έρθει Εκείνος <Το Άγιο Πνεύμα, ο Παράκλητος> θα ΕΛΕΓΞΕΙ τους ανθρώπους ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ, ως προς τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ως προς την ΚΡΙΣΗτου Θεού. Ως προς την αμαρτία, επειδή ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ σ' εμένα. Ως προς τη δικαιοσύνη, επειδή εγώ πηγαίνω δικαιωμένος στον Πατέρα, και δε θα με βλέπετε πια.Και ως προς την κρίση, επειδή ο κυρίαρχος αυτού του κόσμου είναι κιόλας καταδικασμένος»(Ιωάννης 16:8-10)
Με όλη μου την καρδία σου εύχομαι τον έλεγχο του Αγίου Πνεύματος να τον δεχτείς και με το θέλημα του Ιησού Χρίστου να ευθυγραμμισθείς, και στην ευλογία του Πατρός και του ΣΩΤΗΡΑ Χριστού και εσύ να μπεις !

  « Να, Στέκομαι τώρα μπροστά στην Πόρτα της καρδίας σου και ΧΤΥΠΩ. Αν ακούσεις τη φωνή μου και ΑΝΟΙΞΕΙΣ την πόρτα, Θα ΜΠΩ μέσα ΕΓΩ και θα ΔΕΙΠΝΗΣΟΥΜΕ μαζί» (Αποκάλυψη 3:20)

No comments:

Post a Comment