Popular Posts

Sunday 2 July 2017

ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΑΓΙΟ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΕΡΓΑ, Η Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ;

Αγιο δεν σε κάνουν τα καλα σου έργα, για τα καλα έργα  το γνήσιο πιστό παιδι του Κυριου θα ανταμειφθεί.
Ο Θεός ειναι αυτός που αγιάζει τον αμαρτωλο που τον Χριστο εμπιστευτεί και προσωπικο Σωτηρα του δεχτει!(Ιωάννης 1:12-13)
Αν ο αμαρτωλος δεν τολμήσει να ανοίξει την καρδια του στον Χριστο που τον καλει σ' Αυτον να προσφύγει για να σωθεί «Να στέκομαι τώρα μπροστά στην πόρτα της ΚΑΡΔΙΑΣ σου και ΧΤΥΠΩ. Αν ακούσεις τη ΦΩΝΗ μου και ΑΝΟΙΞΕΙΣ την πόρτα, θα μπω μεσα ΕΓΩ, και θα *δειπνίσουμε* μαζί» (Αποκάλυψη 3;20) οτι άλλο και αν κανει στον παράδεισο δεν θα μπει !!!
Γιατι στον παράδεισο δεν μπαίνουν οι αναμαρτητητοι «Γιατι ολοι αμαρτησαν και ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ της δόξας του Θεού»(Ρωμαίους 3:23) αλλα οι οι ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ αμαρτωλοι οπως η Μαρία η Μαγδαληνή και ο ληστής στον σταυρό που με μετανοια και Πιστη στον Χριστο γαντζωθούν και με ολο τους το ειναι εξαρτηθούν !!
Ο Χριστος ΑΓΙΑΖΕΙ < κάνει Αγιο >  ξεχωρίζει για τον ίδιο καθε αμαρτωλο που ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ σ΄Αυτον ( Ιωαννης 10:9) που με μετανοια και Πιστη επιστρεψει  σ' Αυτον, τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ και ΣΩΤΗΡΑ του τον δεχτει.(Ιωαννης 1:12-13)
 «Μακάριοι ειναι εκεινοι που τους συγχωρέθηκαν οι παρανομίες  τους και που σκεπάστηκαν οι αμαρτιες τους. ΜΑΚΑΡΙΟΣ ο άνθρωπος που ο Κυριος ΔΕΝ θα του ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΕΙ αμαρτια !»(Ρωμαίους 4:7-8)
Και ο Θεός ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ και ΣΥΓΧΩΡΕΙ  τις αμαρτιες καθε αμαρτωλου που τον Γιο του τον Αγαπητό εμπιστευτει και προσωπικο ΣΩΤΗΡΑ του τον ΔΕΧΤΕΙ ! (Ρωμαιους 3:24-26,Ιωάννης 1;12-13)
«Γιατί κι εμείς ΗΜΑΣΤΑΝ κάποτε ΑΜΥΑΛΟΙ απείθαρχοι, ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ, υποδουλωμένοι σε κάθε λογής επιθυμίες και ηδονές· ζούσαμε μέσα στην κακία και στο φθόνο· ΗΜΑΣΤΑΝ ήμασταν ΜΙΣΗΤΟΙ και μισούσαμε ο ένας τον άλλο. Όταν όμως ο σωτήρας μας ο Θεός φανέρωσε την καλοσύνη του και την αγάπη του στους ανθρώπους, ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΕΡΓΑ που τυχόν κάναμε εμείς, αλλά  ΓΙΑΤΙ μας ΣΠΛΑΧΙΝΙΣΤΗΚΕ.» λέει ο Απόστολος Παύλος σε ολους τους αμαρτωλους που  εμπιστευτηκαν τον Χριστο για την σωτηρία τους και συμπεριλαμβανει και τον εαυτό του ! ! ! (Τίτος 3:3-7)
Κανεις δεν αγιάζεται χάρη στα δικά του έργα, ούτε και στον παράδεισο μπορεί να μπει εκτός κι’ αν απο τον Χριστο με όλο του το ειναι ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ !!! «Εγώ είμαι η οδός, η αλήθεια και η ζωή.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ στον  Πατέρα ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ » (Ιωαννης 14:6) 

No comments:

Post a Comment