Popular Posts

Friday 14 July 2017

Η ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΊΑ ΑΡΧΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΩΜΟΣΎΝΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥ και ΥΠΕΡΤΙΜΗΣΗ και ΛΑΤΡΕΙΑ της ΥΛΗΣ

Του χρήματος, του Σεξ, της καριέρας, του Γλεντιού, του ποτού, της διασκέδασης, του εαυτού μας, η της συντρόφου μας, της υποταγής μας στις σαρκικές επιθυμίες!
Το ευαγγελιο λέει ότι –η Ειδωλολατρία ειναι σταδιακή-  Ενώ γνώρισαν το Θεό μέσα από τη δημιουργία, ούτε τον δόξασαν ούτε τον ευχαρίστησαν ως Θεό. Αντίθετα, η σκέψη τους ακολούθησε λαθεμένο δρόμο, και η ασύνετη καρδιά τους βυθίστηκε στο σκοτάδι της πλάνης. Έτσι, ενώ θριαμβολογούσαν για τη σοφία τους, κατάντησαν ανόητοι, ως το σημείο, αντί για το δημιουργό αθάνατο Θεό, να προσκυνούν είδωλα που παρασταίνουν θνητούς ανθρώπους, πουλιά, τετράποδα ζώα κι ερπετά.
Και ως συνεπεία αυτής της αγνωμοσύνης προς το Θεό, ο ΘΕΟΣ παραδίδει τον ανθρωπο στις επιθυμίες της καρδιάς του :

Γι’ αυτό τους παρέδωσε ο Θεός στις βρωμερές επιθυμίες τους και τους άφησε να ατιμάζουν μόνοι τους τα σώματά τους. Στη θέση της αλήθειας του Θεού έβαλαν το ψέμα και σεβάστηκαν και λάτρεψαν την κτίση αντί για τον Κτίστη –ας είναι αιώνια ευλογημένος· αμήν.(Ρωμαίους 1:22-25)
Τα είδωλα της σημερινής ειδολωλατριας δεν εινα αγάλματα θεοτήτων και εικόνες, αν και για αρκετούς ειναι, αλλα ενα πολυτελεστατο πανάκριβο αυτοκίνητο, μια αισθησιακή γυναικα, η ενας άνδρας, Χρήμα, πολυτέλεια, ενα χάρισμα που σου έδωσε, και τον εκτόπισε απο τον Θρόνο της καρδιάς μας, γενικά οτιδήποτε κατέχει ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΉ θέση στην καρδια σου και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο ΘΕΟΣ 

No comments:

Post a Comment