Popular Posts

Thursday 27 July 2017

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

Φίλε μου αμέτρητες είναι οι πιθανές ευλογίες εκείνων που ανοίγουν την καρδιά τους στον Χριστό. 
Απλώς κανε μια ιστορική ανασκόπηση διαβάζοντας την Αγία Γραφή, σελίδα με σελίδα διαπιστώνεις οτι όλοι εκείνοι που πίστεψαν στον Χριστό που ΚΑΡΔΙΑΚΑ τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ, όλοι τους χωρίς διάκριση ευλογήθηκαν.  
Οι Απόστολοι, ο Ματθαίος ο τελώνης, ολοι οι άλλοι που σαν ψαράδες, η Σαμαρειτισσα, η Μαρία η Μαγδαληνή, ο Φίλιππος που εξηγεί το Ευαγγέλιο στον Αιθίοπα και μετά βρίσκεται στο Άζωτο! 
Ο Κορνήλιος < που αν και Ρωμαίος> χάρη στην ευσεβή του καρδιά πιστεύει μαζί με τους παρευρισκόμενους στο κήρυγμα του Απ. Πέτρου και μαζι με τους παρευρισκόμενους και όλοι τους βαπτίζονται από το Άγιο Πνεύμα.(Πράξεις 10:44-48) Σημειωτέον οτι μόνο μετά που χάρη στην πίστη τους  ΕΛΑΒΑΝ  το Άγιο πνεύμα  βαπτίστηκαν στο νερό, όχι για να σωθούν αλλά για να επικυρώσουν με ευγνωμοσύνη το ΔΩΡΟ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ που έλαβαν οταν ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΠΙΣΤΕΨΑΝ στον Χριστό. 
Αυτά είναι τα χαρίσματα που ο Κύριος δίνει ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΟ ΠΑΙΔΙ του ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.... για την οικοδομή του σώματος του, ώστε να βελτιωθούμε( Εφεσιους 4:7-13) 
«Υπάρχουν διάφορα είδη ΧΑΡΙΣΜΑΤΩΝ, αλλά είναι ένα και το ίδιο Πνεύμα που τα χορηγεί:  
 Υπάρχουν διάφορα είδη ΔΙΑΚΟΝΙΩΝ, αλλά η ανάθεσή τους προέρχεται από ένα και τον ίδιο Κύριο, και υπάρχουν διάφορα είδη ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, αλλά είναι ο ίδιος Θεός που τις θέτει σε ενέργεια όλες σε όλους. 
<<Στον ΚΑΘΕΝΑ ΔΩΡΙΖΕΤΑΙ η φανέρωση του Αγίου Πνεύματος για το συμφέρον όλων. 
Στον ένα το Πνεύμα ΔΙΝΕΙ το ΧΑΡΙΣΜΑ να μιλάει με θεία σοφία, σ' έναν άλλο το ίδιο Πνεύμα ΔΙΝΕΙ το ΧΑΡΙΣΜΑ να μιλάει με θεία γνώση. Σε άλλον το ίδιο Πνεύμα ΔΙΝΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ δύναμη πίστεως, σε άλλον το ίδιο αυτό Πνεύμα ΔΙΝΕΙ τη ΔΥΝΑΜΗ της θεραπείας ασθενειών. 
Σε άλλον το Πνεύμα ΔΙΝΕΙ τη ΔΥΝΑΜΗ να κάνει θαύματα, σ' έναν άλλο, το ΔΩΡΟ να μεταβιβάζει μηνύματα από το Θεό. Σε άλλον, το ΔΩΡΟ να διακρίνει τα ψεύτικα πνεύματα από το αληθινό Πνεύμα, σε άλλον τη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να λαλεί διάφορα είδη γλωσσών, και σε άλλον την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να εξηγεί αυτές τις γλώσσες. Και όλα αυτά είναι ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΟΣ και του αυτού Πνεύματος, που ΧΟΡΗΓΕΙ τα ΧΑΡΙΜΑΤΑ  όπως αυτό θέλει στον καθένα χωριστά.>>
(A.Κορινθιους 12:7-11)Και όλες αυτές τις Ευλογίες τις δίνει ο Κύριος στους Πιστούς του ΕΝ ΖΩΗ < ΟΧΙ μετά θάνατο > ώστε όλοι το  σύνολον των πιστών να ΕΥΛΟΓΗΘΕΙ, ώστε με το σύνδεσμο της ΑΓΑΠΗΣ εν ΖΩΗ τα μέλη του Σώματος του να είναι ΔΟΧΕΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑΣ και ταυτόχρονα ΔΕΧΤΕΣ των ΕΥΛΟΓΙΩΝ που ο Κυριος πλουσιοπάροχα προίκισε τα μέλη του να είναι ο ένας για τον αλλά ΣΤΗΡΙΓΜΑ, ΦΩΣ, ΕΝΘΆΡΡΥΝΣΗ, και ΦΟΡΕΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ  ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΙ και ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΙ από το Άγιο Πνεύμα του !!  
Άλλα ακόμα και αν λόγο ατολμίας, φόβου η δισταγμού, δεχτουμε οτι καποιος δε ειναι  φορέας χρίσματος, σίγουρα ομως είναι αποδέκτης ευλογιών, και χωρίς αμφισβήτηση  ειναι  ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ της ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗΣ ΕΥΛΟΓΙΑΣ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ της ψυχής του.
   
Σημείωσης 
Φιλοι μου, στον παράδεισο όταν ο Πιστός στην Παρουσία του Πατρός και του Χριστό θα βρεθεί τα ΧΑΡΊΣΜΑΤΑ παύουν να ισχύουν, γιατί δεν υπάρχει αρρώστια ώστε να χρειάζεται το ΧΑΡΙΣΜΑ της  θεραπείας ,ούτε απελπισία υπάρχει για να χρειαστεί ενθάρρυνσης, ούτε προφητεία για να περιμένουμε κάτι το καλύτερο, θα γνωριστούμε και θα γνωρίσουμε τον ΣΩΤΗΡΑ μας πρόσωπο με πρόσωπο ! ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ στον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΛΗΡΕΙ τα ΠΑΝΤΑ !!!  
Και κάθε ΕΥΛΟΓΙΑ για αυτούς που είναι ακόμα στην ΓΗ ΡΕΕΙ από τον Χριστό μέσω των εν Ζωή κάτω στην γη πιστών του Παιδιών.Αμή
ν!

No comments:

Post a Comment