Popular Posts

Wednesday 5 July 2017

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Φωστήρες της παράδοσης ήσαν οι φαρισαίοι αφού στηριζόμενοι στην ΒΙΒΛΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ αρνήθηκαν τον Μεσια τους και την Προσφορά Σωτηριας του: «Ελάτε σ’ εμένα όλοι όσοι κοπιάζετε κι είστε φορτωμένοι, κι εγώ θα σας ξεκουράσω».(Ματθαίος 11;28)«Εγώ είμαι η ΠΟΡΤΑ των Προβάτων..Αν κανείς προσφύγει ΣΕ ΜΕΝΑ ως είσοδο , θα ΣΩΘΕΙ. Και θα μπαίνει και θα βγαίνει και θα βρίσκει βοσκή» (Ιωάννης 10:9)«Αν διψάει κάποιος ας ΕΡΧΕΤΑΙ σ' ΕΜΕΝΑ και να πίνει.Όπως το λέει η γραφή ποτάμια ζωντανού νερού θα ξεχυθούν μέσα απο εκείνον που πιστεύει Σ' ΕΜΕΝΑ ! »(Ιωάννης 7:37) όπως ακριβως οι δικοί μας σημερινοί φαρισαίοι που  μεσα απο εδαφια της παράδοσης τον Χριστο και τα λογια του αψηφούν !!!
Αυτοί που αρνούνται απο τον Χριστο να ακολουθήσουν  βρίσκουν μεσα απο την ΠΑΡΑΔΟΣΗ  εδαφια που φαίνονται τελειως ΒΙΒΛΙΚΑ, πως ακριβως το  πρόσχημα του ανθρώπου που επειδη δεν είχε καμία διάθεση τον Χριστο να ακολουθήσει  είπε στον Χριστο «Επέτρεψε μου να παω και να θάψω, πρωτα τον Πατέρα μου» (Λουκάς 9:59). Χρησημοποιησε την ΠΑΡΑΔΩΣΗ για να  παρουσιαστεί ως ευσεβής,  ενώ ο  ουσιαστικός λόγος που ζήτησε απο τον Χριστο να του ”ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ να ΘΑΨΕΙ τον Πατέρα του”  ηταν οτι δεν είχε καμία ΔΙΑΘΕΣΗ να ακολουθήσει τον Χριστο, αλλα πρόβαλε μια  βιβλική υποστήριξη μέσα απο την Παράδοση για να φανεί ένταξη.
Το ιδιο ακριβως και σήμερα ολοι αυτοί που δεν θέλουν απο τον Χριστο να εξαρτηθούν, κατέχουν την δεξιοτεχνία να θολώνουν τα νερά και μεσα απο την Παράδοση για να αναιρούν τον Λόγο του Θεου.

ΠΧ ο λόγος του Θεού βεβαιώνει οτι μετά θάνατο έρχεται η κρίσης και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ μετα θάνατο «Κι οπως ειναι ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ  για τους ανθρώπους ΜΙΑ φορα να ΠΕΘΑΝΟΥΝ και ΜΕΤΑ να ΚΡΙΘΟΥΝ, ετσι κι ο Χριστος θυσιάστηκε ΜΙΑ φορα για να αναλάβει ο ιδιος τις αμαρτιες των πολλών»(Εβραιους 9:23) αυτοί ομως  που στον Χριστο και στα λογια του δεν θέλουν να υποταχθούν υποστηρίζουν οτι βάση των μνημοσυνων και συγχωρητικών ευχών  ο αμαρτωλος που εν ζωή για τον Χριστο αδιαφορούσε στον παράδεισο ίσως μετατεθεί !!
Ενώ ο Χριστος ο ιδιος λέει οτι αυτοί που σαν τις άμυαλες παρθένες < δεν είχαν καλλιεργήσει προσωπικη καρδιακη κοινωνια με Αυτον>  απο την παρουσια του θα αποκλειστούν (Ματθαίος 15:11) και όπως ο πονηρός δούλος που δεν εκτίμησε και δεν επένδυσε  το τάλαντο του Κυριου στο  πιο απόμακρο και βαθυ σκοτάδι θα ριχτούν ( Ματθαιος 25:30) αυτοί μεσα απο εδαφια της παράδοσης που αναιρούν την αληθεια, λεν οτι χάρη στα μνημόσυνα ολοι  εκείνοι που εν ζωη τον Χριστο και τα λαγια του αψηφούσαν στον παράδεισο θα μπουν ! ! 
Αδελφια μου Αγαπητά, κανένας  που αρνείται τον Χριστο ΣΩΤΗΡΑ του να τον δεχτει και ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ την Αληθεια του ευαγγελιου χρησημοποιωντας εδαφια απο την ανθρώπινη Παράδοση στην βασιλεια του Χριστου δεν θα μπει, αλλα το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ειναι που θα αποτρέψει πολλους απο τον Χριστο να εξαρτηθούν  και απο την Ουράνια βασιλεια να αποκλειστούν !!!

No comments:

Post a Comment