Popular Posts

Sunday 30 July 2017

ΟΤΑΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΑΣ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ

Όταν αγνοείς το κάλεσμα του Χριστού και τα λόγια του(Ματθαίος 11:28,Αποκάλυψη 3:20) αδιαφορείς και δεν τιμάς όχι μόνο τον Σωτήρα Χριστό, αλλά και τον Πάτερα που τον έστειλε για την Σωτηρία της ψυχής σου ! 

Ο Ιησούς Χριστός φίλε μου, επειδή πλήρωσε με το αίμα του τα λύτρα, έγινε και είναι ο Μεσίτης της ΝΕΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ της ΣΥΜΒΑΣΗΣ μεταξύ ΘΕΟΥ και των ανθρώπων, και ενώ η πρώτη επικυρώθηκε με αίμα αρνιού, η δεύτερη  Διαθήκη -ΣΥΜΒΑΣΗ-   επικυρώθηκε με το τίμιο αίμα του Χρίστου !
Και  όπως για  κάθε σύμβαση μεταξύ απαιτείται η παρουσία του μεσίτη, έτσι Μεσίτης της Νέας σύμβασης μεταξύ Θεού και ανθρώπων είναι ο Χριστός που με το αίμα του πλήρωσε την Τιμωρία για τις δικές μας αμαρτίες ! (Ιωάννης 1:29,Α.Πέτρου 2:24) αν δεν πλήρωνε ο ίδιος με το αίμα του την τιμωρία για τις αμαρτίες μας δεν θα μπορούσε να ήταν ΜΕΣΙΤΗΣ μας, αλλά ΧΑΡΗ στον ΘΑΝΑΤΟ του που συντελέστηκε για την ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΗ απο τις ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ μας (Εβραίους 9:11-15) έχουν όλοι οι καλεσμένοι -εκείνοι που άνοιξαν και ανοίγουν τη καρδιά τους στον Χριστό- την ΥΠΟΣΧΕΜΕΝΗ ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ !! 
Μόνο μέσω του ΔΙΑΘΕΤΗ της Νέας Διαθήκης της Νέας ΣΥΜΒΑΣΗΣ του Θεού μπορείς να μπεις στην ΕΥΛΟΓΙΑ του Πατρός. Χωρίς έργα αλλά μέσω πίστης μπαίνει ο αμαρτωλός στην ΔΙΑΘΗΚΗ του ΘΕΟΥ, γιατί το *έργο* που ο Θεός ζητά από αυτόν που επιθυμεί στην ευλογία του να μπει είναι η ΥΠΑΚΟΗ στον Χριστό και στα λόγια του !! (Ιωάννης 14;23,Α.Ιωάννου 5:3)
Εκείνος, που αποδειχθεί ΥΠΑΚΟΥΟΣ στα λόγια του Χριστού ειναι πραγματικά μαθητής του και η Αληθεια θα τον ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ! (Ιωάννης 8;31) και Οχι αυτός που του λέει * Κύριε Ελέησον* αλλά τα λόγια του τα αγνοεί !!
Στην νέα σύμβαση ΣΩΤΗΡΙΑΣ  μπαίνει ο καθένας που ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ με πίστη και ταπεινοφροσύνη στον Χριστό «Εγώ Είμαι η Πόρτα. Αν κανείς ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ σ' έμενα ως είσοδο θα ΣΩΘΕΙ. Και θα μπαίνει και θα βγαίνει  και θα βρίσκει βοσκή!»(Ιωάννης 10;9) μπαίνει καθένας που Σ'αυτόν και Όχι σε άλλους και άλλες τρέξει ανάπαυση για να βρει ( Ματθαίος 11;28) και στη Ευλογημένη ΣΩΤΗΡΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ μπαίνει ο καθένας και κάθε μια που σ' ΑΥΤΟΝ ΤΡΕΞΕΙ απο ΑΥΤΟΝ να πιει  για να ξεδιψάσει !! (Ιωάννης 4:38,7:37) και ΟΧΙ που σε άλλους θα τρέξει για να ξεδιψάσει !!
Φίλε μου στην ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ θα μπεις και κάθε  Ουράνια ΥΠΟΣΧΕΣΗ θα κληρονομήσεις όταν τον ΜΕΣΙΤΗ της ΝΕΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΣΠΑΣΤΕΙΣ και αρχίσεις και τον ακολουθείς !!
Και ο Κύριος επίσης λέει σε όλους μας:   «Όποιος νοιάζεται για τα αδέλφια του νοιάζεται και για μένα, και όποιος δεν νοιάζεται για τα αδέλφια του δεν νοιάζεται για μένα»
Σου εύχομαι τον Μόνο μεσίτη μεταξύ ΘΕΟΥ και ανθρώπων να ΥΠΑΚΟΥΣΕΙΣ το κάλεσμα του με χαρά να το δεχτείς (Αποκάλυψη 3;20) και στην ΣΩΤΗΡΙΑΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ του και εσύ να ΜΠΕΙΣ. Μην!

No comments:

Post a Comment