Popular Posts

Thursday 6 July 2017

ΟΙ ΔΥΟ ΑΓΙΑΣΜΟΙ, Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
«Αγιασμός των Υδάτων είναι η τελε-τουργική Πράξη δια της οποίας το νερό καθαγιάζεται με ορισμένες Ευχές και επικλήσεις της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος, καθώς και με την σταυροειδή ευλογία και εμβάπτιση του Τιμίου Σταυρού. Η Τελετή αυτή λέγεται Αγιασμός ακριβώς γιατί με το ευλογημένο νερό, με την μετάληψη και τον ραντισμό πιστεύουμε ότι αγιαζόμαστε και καθαριζόμαστε από τις αμαρτίες μας. Γι΄ αυτό παρακαλούμε τον Θεό όπως το αγιασμένο νερό θεραπεύσει τις ψυχές και τα σώματα μας και να αποτρέψει κάθε σατανική δύναμη» .
Ο Αγιασμός των Υδάτων, Ακολουθία που με τις ευχές που περιέχει, ο Ιερέας παρακαλεί τον Θεό όπως το νερό αγιασθή και αποκτήσει «δύναμη καθαρτική και ενέργεια, γίνει δώρο αγιασμού, αμαρτημάτων λυτήριον, ίαμα ψυχών και σωμάτων, προς πάσαν ωφέλειαν επιτήδειον». Επίσης παρακαλεί τον Θεό το νερό του Αγιασμού να διώχνει μακριά τον κίνδυνο από ορατούς και αόρατους εχθρούς ,έτσι ώστε εκείνοι που το λαμβάνουν να το χρησιμοποιούν για την ευλογία των σπιτιών τους, για τον αγιασμό των ψυχών και των σωμάτων τους και να παίρνουν πλούσια την χάρι της Αγίας Τριάδος που είναι« η πηγή του αγιασμού και πάσης χάριτος».
Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 
Το Ευαγγέλιο τονίζει «Να ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ την ΕΙΡΗΝΗ με όλους και τον ΑΓΙΑΣΜΟ, δηλαδη την ΑΓΙΟΤΗΤΑ χωρις την οποία κανείς δεν θα αντικρίσει τον Κύριο»(Εβραίους 12:14)
Ακατόρθωτη ειναι η αγιότητα εκτός και χάρη της συμπαράστασης του Αγίου Πνεύματος, που ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕ τον αμαρτωλό, που του εδωσε ενα καινούργιο παρόν όταν με ΜΕΤΑΝΟΙΑ κα ΠΙΣΤΗ άνοιξε την καρδιά του στον Χριστό.
Ο Αγιασμός -ο αγώνας για τον εξαγνισμό της ψυχής μας- δεν συντελείται χωρίς συνεχή ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ και ΕΞΑΡΤΗΣΗ απο το Άγιο Πνεύμα του Κυρίου, χωρίς τήρηση των εντολών και των Λόγων του (Ιωννης 14:21-23) χωρις να είμαστε ριζωμένοι σ' Αυτόν( Iωαννης 15:5-6) και απαιτεί απο τον πιστό συνεχή επαγρύπνηση «Μετα φόβου και τρόμου να κατεργάζεται την Σωτηρία»(Φιλιππησιους2:12)
Απαιτεί να καλωσορίζει τον έλεγχο του Αγίου Πνεύματος ωστε να ομολογεί και ζητά συγχώρεση για τις αμαρτίες του (Α.Ιωάννου 1:9) αφού μόνο το αίμα του Χριστού τον καθαρίζει απο τις αμαρτίες και τον αποκαθιστά !
Ο Αγιασμός του πιστού απαιτεί αποφυγή της πορνείας, δεν επιτρέπει σεξουαλικές εμπειρίες εκτός γάμου «Το θέλημα του Θεού είναι να γίνεται ΑΓΙΟΙ, δηλαδή να ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ την πορνεία. Ο καθένας σας να μάθει να διατηρεί το σώμα του ΑΓΙΑΣΜΕΝΟ και ΤΙΜΗΜΕΝΟ, και να μην το ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΕΙ σε σαρκικά πάθη....Ο Θεος δεν μας ΚΑΛΕΣΕ σε ανήθικη ζωή , αλλά σε μια ΖΩΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ.» (Α.Θεσσαλονικεις 4:3-7) και απαιτεί ο ΓΑΜΟΣ να είναι άξιος τιμής απο κάθε άποψη και το συζυγικό κρεββάτι αμόλυντο !( Εβραίους 13:4)
Ο Αγιασμός σύμφωνα με τον λόγο του Θεού απαιτεί ακατάπαυστο αγώνα εναντίον της σαρκικής φύσης μας, αλλά τα ενθαρρυντικά νέα για τα πιστά του παιδιά είναι οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ για εκείνους που ΑΝΗΚΟΥΝ στον Ιησού Χριστό ( Ρωμαίους 8;1) και αγωνίζονται, και οτι το Άγιο Πνεύμα ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ στις αδυναμίες τους και ΜΕΣΙΤΕΥΕΙ για λογαριασμό των Αγίων < για λογαριασμό τους> ΣΥΜΦΩΝΑ με το θέλημα του Θείου !! (Ρωμαίους 8:26-28) Αμήν!

No comments:

Post a Comment