Popular Posts

Tuesday 1 August 2017

ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΘΑ ΑΠΟΚΛΙΣΘΕΙΣ


«Ας πάρουμε την περίπτωση που κάποιος αδερφός ή κάποια αδερφή δεν έχουν ρούχα να ντυθούν και στερούνται το καθημερινό τους φαγητό‡ Aν κάποιος από σας τους πει: «Ο Θεός μαζί σας! Εύχομαι να βρείτε ρούχα και να χορτάσετε φαγητό», ποιο το όφελος, αν δεν τους δώσει κιόλας τα απαραίτητα που χρειάζεται το σώμα; Έτσι και η πίστη, αν δεν εκδηλώνεται με έργα, μόνη της είναι νεκρή.» ( Ιάκωβος 2:14-17)
Ναι, πρέπει να βοηθάμε, να συμπαραστεκόμαστε στους αδυνάτους  όπως και οπότε μπορούμε  άλλα  *να κάνεις το καλό* δεν είναι μόνο να δόσεις ρούχα, φαγητό στον αδελφό σου που εχει ανάγκη, αλλά ακόμα και να τον πληροφορήσεις τον φίλο η Φίλη που αγαπάς για την ΟΔΟ της ΑΙΩΝΙΟΥ ΖΩΗΣ, ασχέτως  πόσο διστάζεις  να του το πεις . Γιατί τι θα ωφεληθεί ο αγαπητός σου, αν τον συντηρήσεις μια ζωή, αλλά ποτε δεν του εξηγήσεις και του πεις οτι αν τον Χριστό προσωπικό ΣΩΤΗΡΑ του δεν τον δεχτεί, και από το Αγιο Πνευμα ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ στην Βασιλεία του Θεού, στον Παράδεισο δεν θα μπει ;
Προέχει να βοηθάμε  τον ανεχο, τον  τσακισμένο απο τα χτυπήματα της ζωής συνάνθρωπο μας με κάθε τρόπο που μπορούμε, αλλά ας μην ξεχνάμε οτι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΨΩΜΙ, αλλά με κάθε λόγο του ΘΕΟΥ, γιατί τι θα ωφελήσει τον φίλο σου αν μόνο τον ταΐσεις και τον φιλοξενήσεις, αλλά ποτε δεν του εξηγήσεις ότι για να μπει στον Παράδεισο ΠΡΕΠΕΙ την καρδιά του στον Χριστό να την ανοίξει,  να ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ώστε στην ΒΑΣΙΛΕΙΑ του ΘΕΟΥ και αυτός  να μπει ! 

Πρέπει να κάνουμε και τα δυο και να βοηθάμε όπως μπορούμε, αλλά να μην διστάζουμε και με την φώτιση και βοήθεια του Αγίου Πνεύματος  να εξηγούμε στους φίλους μας οτι αν ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ την ΚΑΡΔΙΑ τους στον Χριστό και από το Άγιο του Πνεύμα δεν ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΟΥΝ στην Βασιλεία του δεν θα μπουν !! 
Πολύτιμη ψυχή μην αμφισβητείς την ΧΑΡΗ και το ΕΛΕΟΣ του Χριστού που τώρα σε καλεί και σου λέγει «Να, Στέκομαι τώρα μπροστά στην Πόρτα της καρδιάς σου και ΧΤΥΠΩ. Αν ακούσεις τη φωνή μου και ΑΝΟΙΞΕΙΣ την πόρτα, Θα ΜΠΩ μεσα ΕΓΩ και θα ΔΕΙΠΝΗΣΟΥΜΕ μαζι» (Αποκάλυψη 3:20) με πίστη άνοιξε στον Χριστό την καρδιά σου και στην Ευλογία του Θεού θα μπεις και από το Άγιο Πνεύμα του θα ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙΣ !   

Ο Χριστός λέει στον καθένα από εμάς: «Σε βεβαιώνω, πως αν δε γεννηθεί κανείς ξανά, δεν μπορεί να δει τη βασιλεία του Θεού.» «Σε βεβαιώνω πως αν κανείς δε γεννηθεί απ' το νερό κι από το Πνεύμα, δεν μπορεί να μπει στη βασιλεία του Θεού. Ό,τι γεννιέται από τον άνθρωπο είναι ανθρώπινο, ενώ ό,τι γεννιέται από το Πνεύμα είναι πνευματικό. Μην απορείς που σου είπα ότι πρέπει να γεννηθείτε ξανά.»(Ιωάννης 3:3,7-7)

No comments:

Post a Comment