Popular Posts

Sunday 6 August 2017

ΑΝ Σ’ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΘΕΙΣ Η ΤΟ ΠΟΘΕΙΣ ;

Και αν σ' αρέσει η ΣΩΤΗΡΙΑ πως θα την αποκτήσεις με έργα,  η με ΥΠΑΚΟΗ ΠΙΣΤΕΩΣ; 
Από την γνήσια πίστη πηγάζει η Υπακοή στον Χριστό και στα λόγια του. Γιατί αυτός που πιστεύει στον Χριστό από την ΥΠΑΚΟΗ στα λόγια του την πίστη του αποδεικνύει, και για την γνησιότητα της πίστης του θα δικαιωθεί !! 
«Πίστεψε ο Αβραάμ στον Θεό κι ήταν αυτό που ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΚΕ για την ΔΙΚΑΙΩΣΗ του»(Ρωμαίους 4:3) και χάρη στην ακλόνητη πίστη του αναχώρησε χωρίς να ξέρει που πηγαίνει ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΣ τον Θεο! (Εβραίους 11:18-11) άλλωστε χωρίς πίστη είναι αδύνατον να ευαρεστησει κανείς τον Θεό !!(Εβραίους 11:6) 
Χωρίς να πιστεύεις στην ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ του Χριστού, οτι εκπληρώνει καθε υπόσχεση του είναι αδύνατον να  εφαρμόσεις τα λόγια του,  ειναι αδύνατον να τον εμπιστευτείς και σωτήρα σου να τον δεχτείς!!
Από την ΥΠΑΚΟΗ στα λόγια του Χριστού και Οχι απο την ταυτότητα του, αποδεικνύεται ο γνήσιος πιστός «Αν εσείς ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙΤΕ ΥΠΑΚΟΥΟΙ στο λόγο μου, τότε θα είστε πραγματικά μαθητές μου, και θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει!!»(Ιωάννης 8:31-32) 
«Αν με αγαπάει κάποιος ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ το Λογο μου, και ο Πατέρας θα τον αγαπήσει, και θα ΕΡΘΟΥΜΕ  σ' Αυτόν και θα  ΚΑΤΟΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ του!!»(Ιωάννης 14;23)
 

Δεν υπάρχει σωτηρία χωρίς να εχει ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Πίστη και Υπακοή στον Χριστό και στα λόγια του, χωρίς να έχει προηγηθεί μετά πίστεως ανταπόκρισης στο κάλεσμα του ! (Αποκάλυψη 3;20) 
Μόνον όταν  ΕΡΘΕΙΣ στον Χριστό  ΑΝΑΠΑΥΣΗ θα βρεις !! (Ματθαίος 11;28) 
Μόνον αν πας στον Χριστό να πιεις από το νερο που εκείνος δίνει Ψυχικά θα δροσιστεις, και ποτάμια ζωντανού νερού απο μέσα σου θα ξεχυθούν ! (Ιωάννης 4;14,7;37) 
 Μόνον αν ΠΡΟΣΦΥΓΕΙΣ σ'Αυτόν θα ΣΩΘΕΙΣ, και θα μπαίνεις και θα βγαίνεις και θα βρίσκεις βοσκή!( Ιωάννης 10;9)     
 
Χωρίς ΥΠΑΚΟΗ ΠΙΣΤΕΩΣ, δηλαδή χωρίς πίστη που να αποδεικνύεται από την ΥΠΑΚΟΗ σου στον ίδιο, και στις ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ του, δεν θα δικαιωθείς και το δώρο της ΣΩΤΗΡΙΑΣ του δεν θα το δεχτείς!! 
Γι'αυτό μελλοντικέ εν Χριστό αδελφέ μου, πρέπει ουσιαστικά να τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ , να του ανοίξεις την καρδιά σου, και με Πίστη να του ζητήσεις από όλες σου τις αμαρτίες να σε συγχωρήσει και να έρθει κα να ζήσει μαζί σου όλες τις ημέρες της ζωής σου. Αμήν! 

Ο Χριστός Αιώνια Ζωή μαζί του θα χαρίσει σε κάθε αμαρτωλό που  με ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑ και ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ Σωτήρα του τον δεχτεί. Αμήν να είσαι σήμερα εσύ !!

No comments:

Post a Comment