Popular Posts

Sunday 13 August 2017

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΚΙΝΗΣΗ

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΚΙΝΗΣΗ

Όλο το Ευαγγέλιο φίλε  μου ΑΠΟΤΕΊΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ-δηλαδή στα ΠΙΣΤΑ παιδιά του ΚΥΡΙΟΥ - στους αμαρτωλούς που ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΝ τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ.
Αν διαβάσεις τις επιστολές του Απ. Παύλου θα αντιληφθείς ΑΜΕΣΩΣ οτι με τον ορισμό ΑΓΙΟΣ -δηλαδη ΞΕΧΩΡΙΣΜΕΝΟΣ- ο Απ.Παύλος απευθύνεται σε κάθε ΠΙΣΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ, και οχι σε μια ειδική ομάδα με φωτοστέφανα που βρίσκονται στον ουρανό !!
Συγκεκριμένα ο Απόστολος Παύλος λέγει λέξη προς λέξη στους ΑΓΙΟΥΣ - δηλαδη στους σωσμενους ΠΙΣΤΟΥΣ της εκκλησιας της Κοριθου: «Ή, δεν ξέρετε ότι οι άδικοι δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία τού Θεού; Μη πλανιέστε· ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτρες ούτε μοιχοί ούτε κίναιδοι ούτε αρσενοκοίτες  ούτε κλέφτες ούτε πλεονέκτες ούτε μέθυσοι ούτε κακολόγοι ούτε άρπαγες δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία τού Θεού. Και μερικοί ΥΠΗΡΞΑΤΕ ΤΕΤΟΙΟΙ, αλλά ΛΟΥΣΤΗΚΑΤΕ, αλλά ΑΓΙΑΣΤΗΚΑΤΕ, αλλά ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΤΕ, στο όνομα του Κυρίου Ιησού, και με το Πνεύμα τού Θεού μας.(Α.ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ 6:9-11).
 ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΟΙ ΑΓΙΟΙ, στην ουσια  ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ειναι  ολοι οι αμαρτωλοι που πιστεψαν στη ΘΕΟΤΗΤΑ του Χριστου και χωρις δυσταγμο τον εμπιστευτηκαν και ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ τους ΣΩΤΗΡΑ τον εχουν δεχτει !( Ιωαννης 1:12-13) και ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΑΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ,(Εφεσιους 2:4-6) ΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΞΕΧΩΡΙΣΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
Οι άγιοι ειναι τα ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΙΑ εν ΧΡΙΣΤΟ, και όπως αυτοι ανεπιφύλακτα εμπιστευτηκαν τον Ιησού ΧΡΙΣΤΟ, για την σωτηρία τους το ίδιο και εμείς απο ΚΑΘΕ , ΦΥΛΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ, ΑΝΕΠΥΛΑΚΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ για την σωτηρία μας , και δεν προσευχομαστε στα αδελφια μας που ειναι ήδη με τον Κυριο μας  στον ΟΥΡΑΝΟ, ΑΛΛΑ ΜΙΜΟΥΜΕΘΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΑΝ ΕΙΠΕ. «ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΤΑΛΕΠΟΡΗΜΕΝΟΙ -ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ- ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΠΑΥΣΩ!>>(Ματθαίος 11;28) 

No comments:

Post a Comment