Popular Posts

Thursday 11 December 2014

ΠΑΤΕΡΑ ΟΥΡΑΝΙΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕΣ ;

"Ουράνιε Πατέρα γιατί μας εγκατέλειψες;" είναι η κραυγή πολλών, αλλά προτού παρασυρθούμε απο τα συναισθήματα μας, ας κοιτάξουμε στο Ευαγγέλιο να πληροφορηθούμε και να γνωρίσουμε  ποια ειναι τα συναισθήματα του Θεού για τον αμαρτωλό:
Ο Θεος όμως εκδηλώνει το είδος της δικής του αγάπης σ'εμας, γιατι ΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ, ο Χριστός πέθανε για μας.(Ρωμ. 5;8) Ο Θεός όμως καθώς ειναι πλούσιος σε ελεος και χαρη και μεσα απο την μεγάλη του αγάπη που μας ΑΓΑΠΗΣΕ, παρόλο που ήμασταν ΝΕΚΡΟΙ εξ' αιτιας των παραπτωμάτων μας και αμαρτιών μας ΖΩΟΠΟΙΗΣΕ μαζί με τον Χριστο (Εφεσιους 2:4) βεβαιώνει ο Απόστολος Παύλος τους Εφεσιους  που ΠΙΣΤΕΨΑΝ στον Χριστό  !!!
Τα απίστευτα νεα είναι οτι ο Χριστός ενω ήμασταν ακόμα ΗΘΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟΙ, πέθανε στον καθορισμένο καιρό για λογαριασμό των ΑΣΕΒΩΝ !! ( Ρωμαίους 5:6) Και ποιος είναι ο ασεβής παρα ο αμαρτωλός που αρνείται με μετάνοια και συντριβή να του ανοίξει την καρδιά του και το κάλεσμα του «Να, τώρα στέκομαι μπροστά στην πόρτα της καρδιάς σου και χτυπώ. Αν ακούσεις τη ΦΩΝΗ μου, και ΑΝΟΙΞΕΙΣ την ΠΟΡΤΑ, θα μπω μέσα ΕΓΩ και θα δειπνήσουμε ΜΑΖΙ» (Αποκάλυψη 3:20) να το απαντήσει και προσωπικό Σωτήρα του να τον δεχτεί !
ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ο Θεός τους ανθρώπους, ώστε ΠΑΡΕΔΩΣΕ στον θάνατο το μονογενή Υιό του για να ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ όποιος πιστεύει σ'αυτόν ( και εννοείται  καρδιακά <με την ΚΑΡΔΙΑ του τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ  και απο Αυτόν και μόνο ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ > και Όχι απλώς οτι πράγματι έζησε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε) αλλά  να εχει ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ.(Ιωαννης 3;16) βεβαιώνει ολους μας το Ευαγγέλιο !!!

Δεν υπάρχει τίποτε παραπάνω που θα μπορούσε ο Θεος να κάνει για μας. Το συναίσθημα οτι ο Θεός μας εγκατέλειψε δόξα στο Θεό και στο Άγιο Πνεύμα πάντοτε θα υπάρχει εως οτου τον ΧΡΙΣΤΟ που ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ για να φορτωθεί πάνω του τις δικές μας αμαρτίες (Α.Πέτρου 2:24) προσωπικό ΣΩΤΗΡΑ μας τον δεχτούμε « Όσοι δέχτηκαν αυτόν -τον Χριστό σ 'αυτούς ο Θεός έδωσε το Προνομιο να γίνουν παιδιά ΘΕΟΥ.Να γεννηθούν ξανά Οχι από πρωτοβουλία η ενέργεια ανθρωπινή»(Ιωαν 1:13) και με τον Θεό χάρη στο άνοιγμα της καρδιάς μας στον Χριστό να ΣΥΜΦΙΛΙΩΘΟΥΜΕ !!
Ο Χριστός αδέλφια μου είναι Αυτός που χάρη στο αίμα του που έχυσε μας συμφιλιώνει με τον Θεο ...και ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ-το ΠΡΟΝΟΜΙΟ να ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΜΕ στον ΠΑΤΕΡΑ.(Εφες 2;13,16,18)
Αδελφέ/η μου, αν επιθυμείς απο το συναίσθημα της εγκατάλειψης σου να απαλλαχθείς, ο Χριστός σε καλεί σ' Αυτόν να τρέξεις, σ'Αυτόν να επιστρέψεις, να ΠΡΟΣΦΥΓΕΙΣ για να σωθείς και στην Ευλογία του Πατρός και εσυ να μπεις « Αν κάνεις προσφύγει σε μένα ως είσοδο, θα ΣΩΘΕΙ»(Ιωαν 10;9)
"Χριστέ μου, σου ανοίγω τώρα την καρδιά μου και σου ζητώ να με ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙΣ τον αμαρτωλό/η απο τις πολλές μου αμαρτίες, και να έρθεις και να ζήσεις μαζί μου όλες τις ήμερες της Ζωής μου. Είμαι δικός/ια σου." Eιναι η προσευχή που ο Κύριος θα απαντήσει και στον μετανιωμένο ειλικρινή αμαρτωλό ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ θα του/ης ΧΑΡΙΣΕΙ. Αμήν!

No comments:

Post a Comment