Popular Posts

Wednesday 10 December 2014

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΣΤΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΕΩΣ

Ο εσωτερικός κόσμος  σε καταστρέφει, ο  εξωτερικός ο λόγος του Θεου σε οικοδομεί.Πολλές απο τις γνώμες που μέσα απο την Ζωή σου, μέσα απο το περιβάλλον σου εχεις σχηματίσει ειναι εμπόδιο στην Ζωη σου ειναι περιορισμοί και φόβοι, και αυτο που αφαιρεί τους περιορισμούς και φόβους της ψυχής ειναι ο λόγος του Θεου. Ο λόγος του Θεού, το Ευαγγέλιο  ειναι δύναμης προς  Σωτηρία καθε πιστεύοντας (Ρωμ 1:16) και τα λόγια του Χριστού ειναι ΠΝΕΥΜΑ και Ζωη (Ιωαν 6:63,68) και έχουν την δύναμη να εκτοπίζουν τις περιοριστικές και λανθασμένες γνώμες που μέσα απο  καταστάσεις της Ζωής  μας σχηματίσαμε.

Προσωπικά βαθιά στην καρδιά μου, σχεδόν υποσυνείδητα πάντοτε κυριαρχούσε η ιδέα , οτι στα πάντα και  πάντοτε θα αποτύγχανα, ποτε τιποτε δεν θα πήγαινε καλά. Δόξα το Θεο, αυτη η βαθιά ριζωμένη γνώμη, και τόσες άλλες που είχα εχουν αντικατασταθεί απο την αλήθεια του Ευαγγελίου. Τι λέει ο  Θεος για μένα, και τι λέει ο Λογος του για τις πραγματικές αξίες της Ζωής.
Στην Ζωή μας, η πελώρια πλειοψηφία των ανθρώπων στην δυσκολία, στην δίκαιη κρίση και κατηγορία ανταποκρίνεται αρνούμενη την αλήθεια και λέγοντας ψέματα. Το ψέμα στον ανθρωπο ειναι έμφυτο, οπως η αμαρτία και η ροπή προς το κακό, η Αλήθεια ομως ειναι αυτη που ελευθερώνει τον άνθρωπο και μονο το Πνεύμα του Θεού, ο λόγος του Θεού που εχει ριζώσει στην καρδία σου σου δίνει την δύναμη να πας αντίθετα απο το ρεύμα της κοινωνίας, να εχεις πάντα το θαρος να λες την Αληθεια ασχέτως την δίκαιη η άδικη συνέπεια που θα ακολουθήσει.
Τα λόγια του Θεού μέσα απο το Ευαγγέλιο μιλάνε και στερεώνουν την ψυχή.
Θα εισαι γεμάτος/η ειρήνη, σιγουριά και  χαρά οταν αντικαταστήσεις τις γνώμες σου με τον λογο του Θεου, με το τι λέει ο Θεος για σενα και για τις αξίες της ζωης, για το χρήμα, ποια ειναι επιτυχία στη Ζωη, ποιος ειναι ο πραγματικός πλούτος, και θα μεταμορφωθείς ασπαζόμενος και θα γίνεις αυτος/η που εύχεσαι και επιθυμείς οταν αρχίσεις να τρως, να ταΐζεις την ψυχη σου με τον Λόγο του Θεού. Τα παλιά ασκιά κρασιού με τις πανάρχαιες λανθασμένες αξίες ζωής, πρέπει να αντικατασταθούν με τις αληθινές Αξίες Ζωής, με το τι λεει ο λογος του Θεου.
Και ο λόγος του Θεου στον πιστό λέει « Μην προσαρμόζεστε στον τρόπο Ζωής του κόσμου αυτού, αλλα ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΣΤΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΕΩΣ»(Ρωμ 12:2)

Ποιες ηταν η μαγνητοταινίες σκέψεως της Μαρίας της Μαγδαληνής, του Λευι του τελών, της φουκαριάρας της Σαμαρειτισσας, του δεσμοφύλακα, του Παράλυτου και τυφλού και λεπρου και ολων πριν έρθουν στον Χριστό και αγγιχτούν απο τον Χριστό, και ποια ήταν η στερεα ΑΛΗΘΕΙΑ για την Ζωή, για τον εαυτό τους που απέκτησαν μετα που ήρθαν, που αγγίχτηκαν απο τον Χριστό ;

Αδέλφια ο λόγος του θεού λέει σ'εκείνους που τωρα ανήκουν στον Χριστο « Αν κανείς ανήκει στον Χριστο ειναι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΜΑ. Τα παλια πέρασαν, τωρα πια έχουν γίνει ολα καινούργια»(Β.Κοριν 2:17-18) Ναι, ο Κυριος σου εχει δώσει ενα καινούργιο Παρών, αλλα εναπόκειται σε σενα διαβάζοντας και ταΐζονταν την ψυχή και το Πνεύμα σου με τον Λογο του Θεου να αντικαταστήσεις τις παλιές λανθασμένες περιοριστικές προκαταλήψεις και γνώμες με τη ΑΛΗΘΕΙΑ του λόγου του, και τότε θα μεταμορφωθείς και με αφάνταστη Χαρά και ικανοποίηση θα ζεις θα προχωράς και θα  μοσχοβολάς. Αμήν!
" Κύριε, μεταμόρφωσε με σε παρακαλώ, δώσε μου την προθυμία και αποφασιστικότητα να τρέφω την ψυχή μου με το λόγο σου". Είναι η προσευχή που ο Κύριος θα απαντήσει και θα σου δώσει τη βοήθεια που ζητάς. Αμήν! 

No comments:

Post a Comment