Popular Posts

Friday 19 December 2014

Η ΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΕΙ ΑΛΛΑ Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΥΕΡΓΕΤΕΙΤΕ

Πριν δυο ημέρες η  εταιρία Σονυ απέσυρε απο τους κινηματογράφους την παρωδία μιας φανταστικής επιχείρησης της CIA για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν. Πολλοί απογοητεύτηκαν απ'αυτή την πράξη δειλίας του Χόλιγουντ και της εταιρίας  Σονυ, και εγω πρώτος  γιατι πολύ θα ήθελα να δω αυτήν την ίσως σπαρταριστή παρωδία  του Κιμ Γιονκ-Ουν, αλλά καθε τι που μας σερβίρει το Χόλιγουντ, και που υπόσχεται γέλια η αναψυχή δεν είναι και καλό. 
Κατ'αρχάς όπως θα ήταν παρανοϊκό και παράλογο αν μια κινηματογραφική εταιρία του Ισραήλ, η κάποιου Ευρωπαϊκού Κράτους έκανε ένα φιλμ φανταστικής επιχείρησης δολοφονίας ενος Πρόεδρου Αραβικού Κράτους, η η Ουκρανία μια παραγωγή της φανταστικής δολοφονίας του Πουτιν. Το ιδιο άτοπο, ασεβές είναι το σενάριο της δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ-Ουν. 
Δεύτερον πολλά  κινηματογραφικά έργα είναι παραδείγματα προς μίμηση, γι' αυτό ειναι  τελείως  απαράδεκτο και  αντιτίθεται στις αρχές  αμοιβαίου σεβασμού  ένα έργο που το σενάριο του θα ηταν η δολοφονία του πρόεδρου μιας άλλης  χωράς !!! 

Δεν πρέπει να ρίχνουμε πετρέλαιο στην Φωτιά, αλλά μέσα απο ήπιο κλίμα, μέσα από προσέγγιση, σεβασμό και κατανόηση πρέπει να λύνονται οι εθνικές και οι ατομικές διαφορές. Στο βιβλίο των παροιμιών ο λόγος του Κυρίου μας νουθετεί και μας λέγει :<<Μια απάντηση γλκιά καταπραΰνει  το  θυμό, μα ο λόγος (γραφτός η προφορικός, η και κινηματογραφικό έργο, η και πράξης όπως όταν έκαιγαν τα ΚΟΡΑΝΙΑ) ο προσβλητικός ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ την ΟΡΓΗ !!(Παροιμίες 15:1) 
Η κάθε Ελευθερία ακόμα και η δημιουργική Ελευθερία του λόγου πρέπει να ελέγχεται από την συνείδηση, να ζητούμε Σοφία από τον Κύριο. Παράδειγμα κακής καταστροφικής Ελευθερίας ήταν το κάψιμο του Κουρανιου που έγινε πριν μερικά χρόνια, και η βλασφημίες εναντίον του Μωάμεθ.  
 «"Όλα μου επιτρέπονται", μα όλα δε συμφέρουν. Ναι πράγματι " Όλα μου επιτρέπονται" μα δεν θα αφήσω τίποτε να με παρασύρει»(Α.Κορίνθιους 6;12) «Όλα είναι στο χέρι μου, όμως ολα ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ» Είναι η νουθεσία του Αποστόλου Παύλου για τους πολιτικούς που μ ένα  λόγο τους μπορούν να ανάψουν φωτιές, και για κάθε τηλεπαρουσιαστή, για τον καθένα που μεταδίδει ειδήσεις και παραγωγό κινηματογραφικών ταινιών και για όλους μας χωρίς  καμία εξαίρεση.!!!

No comments:

Post a Comment