Popular Posts

Saturday 13 December 2014

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΤΕ ΠΙΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΕΕΙ Ο ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΧΕΙ ΣΩΘΕΙ

Ο Χριστος μας ειπε οτι στον ουρανο δεν υπάρχει περισσότερη χαρα απο την χαρα που  γίνεται  όταν ένας αμαρτωλός μετανοιώσει, επιστρέψει στον Χριστο και ΣΩΘΕΙ.(Λουκας 14:17) γιατι τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει ολο τον κοσμο και χάσει την ζωη του;(Μαρκος 8:36) δεν εισέλθει στην βασιλεία του.
Ο Πατέρας του Πατέρα μου ειναι σωσμένος, ο Πατέρας μου δεν ειναι, εγω χάρη στην χάρη του Κυρίου στην ευλογία του μπήκα το 1987  οταν μεσα απο τα κτυπήματα της ζωής ανακάλυψα την απέραντη χάρη και έλεος και μ'ολη μου την καρδιά τον εμπιστεύτηκα. 

Φιλοι, η σωτηρία δεν ειναι κληρονομική, αλλα μόνο προσωπική, και χάρης είναι οτι ο ΚΥΡΙΟΣ χωρίς διάκριση  σώζει καθε αμαρτωλό που τον εμπιστευτεί και σωτήρα του τον δεχτεί.(Ιωαν 1;12-13,3;16) Ο πατέρας μου ηταν άνθρωπος του ένστικτου, της σάρκας, ο Παππούς μου ειχε κατι το διαφορετικό, μια πραότητα που είναι το άρωμα του Σωσμένου ανθρώπου. 
Φίλοι, η αγάπη του Χριστού ειναι μεταμορφωτική, κανένας σωσμένος δεν παραμένει ο ιδιος αλλα ολοι μεταμορφώνονται, η Μαρία η Μαγδαληνή απο πρώην γυναίκα ελευθέρων ηθών σε  κόσμημα καθαρής αγνής ψυχής, ο Λευης ο τελώνης απο εκμεταλλευτής σε φιλόπτωχος και δωρητής, ο Σαούλ  που καταδίωκε τους Χριστιανούς στον υπερ Απόστολο Παύλο που σταυρώθηκε για τον Κύριο του. Το κατατεθεν σήμα του σωσμένου χριστιανού ειναι η αγάπη του, η αφοσίωσης και υπακούει του στον Χριστό και η μεταμόρφωσης του. Ο κάθε σωσμένος ειναι ενα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΜΑ (Β.Κοριν 5:17,Γαλατες 6:15) 
Το κοινό χαρακτηριστικό καθε σωσμένου χριστιανού ειναι οτι διώχνει απο μέσα του τον παλιό σαρκικό εαυτό, οτι με την χάρη του Θεού αγωνίζεται για να νεκρώσει καθε παλιά ανεπίτρεπτη συμπεριφορά, ωστε να γίνει αρεστός/η στον Κυριο του.« Νεκρώστε λοιπον τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της γήινης φύσης σας : την πορνεία, την ηθικη ακαθαρσία, το παθος, την κακη επιθυμία, την πλεονεξια, η οποια ειναι ειδωλολατρεια...  αυτα αποτελουσαν και τον δικο σας τροπο ζωης καποτε, οταν ΖΟΥΣΑΤΕ ΚΥΡΙΕΥΜΕΝΟΙ απ'αυτα !! ( Κολοσσαεις 3:5-7) λεει ο Αποστολος Παυλος σε καθε ΣΩΣΜΕΝΟ πιστό παιδι του Κυρίου. «ΑΠΟΒΑΛΕΤΕ απο πανω σας ολα αυτα: την οργη, το θυμο, την κακια, τη βλασφημία, καθως και την αισχρολογία απο το στομα σας.Μην ψεύδεστε ο ενας στον αλλο, αφου ΒΛΑΛΕΤΕ απο πανω σας τον ΠΑΛΙΟ ΕΑΥΤΟ σας μαζι με τις πραξεις του, και ΝΤΥΘΗΚΑΤΕ τον ΝΕΟ.... που αποκτά ολο και περισσότερο τη μορφη εκείνου που τον επλασε !!»(Κολοσσαεις 3:8-10) ειναι το σύνταγμα ζωης του Σωσμένου Χριστιανού, δεν μ' έσωσε ο Κυριος για  να παραμείνω στην παλια μου συμπεριφορά, αλλα με την χάρη και δύναμη του Αγιου του πνεύματος να νεκρώσω την παλια μου συμπεριφορά, να ΜΕΤΑΜΟΡΦΟΘΩ στο πρότυπο της δικής του Αγιας συμπεριφοράς. ΑΜΗΝ! 
Σωσμένε αδελφέ μου αδελφή μου, ΠΟΤΕ δεν θα εισαι πια ο ιδιος, μας κάλεσε, σε κάλεσε μαζι του να προχωράς απο τον παλιό εαυτό να απελευθερωθείς και να είσαι το ΑΡΩΜΑ και η Ευωδία στην κοινωνία, εισαι τωρα ενα καινούργιο δημιούργημα. ΑΜΗΝ!!! 
Απο τα βάθη της καρδιά μου, σου εύχομαι καλη επιτυχία. Ο Κύριος ειναι τώρα στο πλευρό σου ΣΩΤΗΡΑΣ σου και ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ σου. !! 

No comments:

Post a Comment