Popular Posts

Saturday 16 January 2016

O ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΗΤΕΡΑ

Νομίζω κανείς δεν αμφισβητεί οτι ο Πανταχού Παρών Θεός που  με τον λογο του έφτιαξε το σύμπαν ποτε δεν είχε σύζυγο, αλλά ουτε και μητέρα (Γένεσις Κεφαλαιο 1,2) 

Το Ευαγγέλιο του Ιωάννη μας βεβαιώνει οτι ο Χριστός ως ΛΟΓΟΣ του Θεού ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΕ !! 
Αρχικά υπήρχε ο Λόγος με τον ΘΕΟ και ΘΕΟΣ ήταν ο ΛΟΓΟΣ. Τα πάντα μέσω Αυτού ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ, και  απ'ολα τα δημιουργήματα, ούτε ένα δε δημιουργήθηκε χωρίς Αυτόν ! <Χωρίς τον Χριστό= τον Λογο του Θεού πριν τη ενσάρκωση του> Αυτός ο Λόγος =ο Χριστός ΗΤΑΝ η ΠΗΓΗ της ΖΩΗΣ .... και το ΦΩΣ των ανθρώπων που φέγγει μέσα στο σκοτάδι (Ιωάννης 1:1-5)....που μέσω αυτού δημιουργήθηκε ο κόσμος, αλλα ο κόσμος ΔΕΝ τον ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ (Ιωάννης 1:9-11)

H ΘΕΙΚΗ ΕΞΙΣΩΣΗΣ: Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΕΝΩΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΠΗΡΩΜΑ ΤΟΥ (Φιλιππησιους 1:19,Κολοσσαεις 1:19,2:9)
Ο Χριστός αν και ήταν ΘΕΟΣ, δεν θεώρησε την ΙΣΟΤΗΤΑ του με τον Θεο κάτι που θα μπορούσε να αρπαχτεί, αλλά ΚΕΝΩΣΕ το εαυτό του και ΕΛΑΒΕ την μορφή δούλου, αποκτώντας την εμφάνιση ανθρώπου!! (Φιλιππησιους 2:6-11) ολόκληρο ομως το πλήρωμα της Θεότητας  ΕΥΔΟΚΗΣΕ να ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ σε σωματική μορφή, και μεσω Αυτου να συμφιλιώσει τα παντα μεταξυ του Ιδιου και ολως των αλλων πραγματων!(Κολοσσαεις 1:19,2:9) 
Ο Χριστός που ήρθε για να πληρώσει στον σταυρό την δική μας αμαρτία ΚΕΝΩΣΕ τον εαυτό του και  εξομοιωθηκε σε ΟΛΑ με εμας (Εβραίους 2:17) «Αφού λοιπόν "τα παιδιά"  ηταν άνθρωποι με σάρκα και αιμα, ετσι κι αυτός πήρε σάρκα και αίμα σαν  κι' αυτούς, για να βρεθεί πλάι τους( Εβραίους 2:14) και στην διάρκεια της ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΗΣ του αφού ΥΨΩΣΕ προσευχές και ικεσίες με ΔΥΝΑΤΗ ΚΡΑΥΓΗ και ΔΑΚΡΥΑ  < σαν άνθρωπος που εξαρτάται με ΟΛΟ του το είναι απο τον ΘΕΟ> Σ΄ Εκείνον που ειχε τη δύναμη να τον διαφυλάξει απο τον θάνατο, και ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΧΑΡΗ στην ΕΥΛΑΒΕΙΑ του... και ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΣ έγινε η αιτία ΠΑΝΤΟΤΙΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ(Εβραίους 5:7-9) 

Απατωρ και αμήτωρ, αγενεαλόγητος ειναι ο Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός (Εβραίους 7;3) Χωρίς πατέρα ως προς τη σάρκα, δεν ήταν σαρκικός γιος του Ιωσήφ. Και αμήτωρ, χωρίς μητέρα ως προς το Πνεύμα. 
Πως θα ήταν δυνατόν ο Θεός < ο Πλάστης και Δημιουργός του Κόσμου, το ΑΛΦΑ και το ΩΜΕΓΑ, η ΑΡΧΗ και το τέλος της δημιουργίας> να έχει μητέρα ;

Το πλήρωμα της θεότητας του που κατοίκησε μέσα σε σωματική μορφή προέρχετο απο τον Πατέρα του τον ΘΕΟ,(Κολοσσαεις 2:9) κι' οχι απο την μητέρα του!
Ο Χριστός ΚΕΝΩΣΕ τον εαυτό του και ταυτόχρονα ο ΘΕΟΣ τον ΓΕΜΙΣΕ με το ΠΛΗΡΩΜΑ του !!!   
Αυτός ο Σωτήρας μας Χριστός υπόσχεται τωρα σε καθε αμαρτωλό που Σωτήρα του τον δεχτεί Αιωνία ζωή !! Γιατι δεν υπάρχει άλλος μεσίτης ουτε άλλος δρόμος προς τον Πατέρα, και όποιος τον Γιο του Θεού τον ενσαρκωθεντα Χριστό υποτιμά, υποτιμά και τον πατέρα που τον έστειλε !( Ιωάννης 5:23) 
Δεν μπορείς φίλε μου να λες τιμώ τον Πατέρα, και ταυτοχρόνως να αρνείσαι τον γιο του τον αγαπητό Σωτήρα σου να τον δεχτείς. Έξαλλου ο Χριστός είναι ο μόνος δρόμος και η μόνη Πόρτα προς τον  Πατέρα (Ιωάννης 10;9, 14;6) και όποιος τον υποτιμά και αρνείται την προσφορά σωτηρίας του,  στον παράδεισο δεν θα μπει.

 Ο Χριστός είναι  ο δημιουργός όλου του κόσμου και της μακαριας κατά σάρκα μητέρας του, και μπροστά του θα κάμψει κάθε γόνατο, και κάθε γλώσσα θα ομολογήσει οτι ο Ιησούς Χριστός είναι  ΚΥΡΙΟΣ -ουρανού και γης ορατών και αόρατων- δηλαδή ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ, για να δοξάζεται έτσι ο ΘΕΟΣ Πατέρας !  (Φιλιπ.2:11,Ρωμαίους 14;11) 
 Γιαυτό φίλε μου, αν αγαπάς την ζωή σου και επιθυμείς στον παράδεισο μετά θάνατο να μπεις τρέξε στον Κύριο Ιησού Χριστό, άνοιξε την καρδία σου στον Παντοδύναμο Πανταχού Παρών Κύριο ημών Ιησού Χριστό  και στην ευλογία του Πατρός, του Γιου θα μπεις και από τ' Αγιο Πνεύμα θα αναγεννηθείς. Αμήν!

No comments:

Post a Comment