Popular Posts

Monday 18 January 2016

AN ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΠΗΚΕΣ

Η σωτηρία δεν είναι συνέπεια της δικής μας προσπάθειας αλλά του Ελέους και της χάρις του Θεού, ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΛΕΕΙ (Ρωμαίους 9:16) αυτόν η αυτήν που με πίστη σαν μικρού παιδιού απο τον Χριστό μ' ολη του την καρδιά εξαρτηθεί και προσωπικό σωτήρα του τον δεχτεί.
Και η πίστης που σώζει είναι σαν το προζύμι, που οταν  το ανακατέψεις με το αλεύρι, και το ζυμάρι καλά καλά το δουλέψεις, ολάκερο θα ζυμωθεί. (Ματθαίος 13:33) Η δική μου παράφρασις, δηλαδή αν τον λόγο του Κυρίου που είναι το Αλεύρι με το λίγο προζύμι της πίστεως μου καλά καλά το δουλέψω, χάρη στο προζύμι της πίστεως που με ειλικρινή και διψασμένη καρδιά τον λόγο του Κυρίου αναλογιστώ, και στην καρδιά μου τον εξηγήσω, η μικρή μου/σου πίστη θα μεγαλώσει, θα αυξηθεί και θα ανδρωθεί όπως από ένα μικρο σπόρο  σιναπιού βγαίνει ενα μεγάλο στερεό δένδρο. Αμην!

Φίλε μου όπως οταν εσυ πηγαίνεις στην αγορά και δεν αγοράσεις επιστρέφεις με άδεια χέρια, το ιδιο θα συμβεί οταν πηγαίνεις στην Αγία γραφή και δεν *αγοράσεις*, δεν εκτιμήσεις και επιθυμήσεις την αλήθεια των λόγων του Χριστού πιο βαθιά  στην καρδία σου με αισθήματα ΠΙΣΤΗΣ και ευχαριστίας να τα τοποθετήσεις,  χωρίς καμία προσωπική ωφέλεια την Αγία γραφή θα κλείσεις.

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ (Ιωάννης 6:68)
Γιαυτό να πηγαίνεις  στον λόγο του Θεού που είναι και η ΔΥΝΑΜΗΣ για ΣΩΤΗΡΙΑ (Ρωμαίους 1:16-17) με πίστη, με προσευχή και διάθεση τα μαργαριτάρια της ΣΩΤΗΡΙΑΣ να τα μαζέψεις, να μασήσεις τα ευλογημένα λόγια του Χριστού, να τα συλλογιστείς καλα, να τα εξηγήσεις στην καρδιά σου, και να την διαβεβαιώσεις οτι ο Ιησούς Χριστός είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ και κάθε λόγο που ειναι γραμμένος στην Αγια γραφή θα τον εκπληρώσει !!
Μην κλίσεις το Αγιο βιβλίο χωρίς προσευχή, αλλα τον λόγο του Κυρίου, την υπόσχεση του που διάβασες με προσευχή και ευχαριστία να την μελετάς την όλη την ήμερα, και η πίστης σου απο σπόρο μικρο θα στερεώσει, θα ανδρωθεί και γιγάντιο δένδρο ευλογίας και για άλλους θα γίνει, και στον παράδεισο την είσοδο σου θα σου εξασφαλίσει, και την Αιώνια Ζωή με τον Πάτερα και τον Χριστό θα σου χαρίσει. Αμήν!

No comments:

Post a Comment