Popular Posts

Friday 1 January 2016

ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ ΣΟΥ ????

Ήταν τέλος Ιουνίου του 1987 το σχολικό έτος είχε σχεδόν τελειώσει ήμασταν καθισμένοι στο τραπέζι για δείπνο και η Χριστίνα η μεγάλη μου κόρη τότε μόλις δεκατεσσάρων χρονών κοίταξε το ταβάνι και χαμογελούσε μειδιαζε σαν να έβλεπε κάτι αστείο κάτι που κανείς από εμάς δεν μπορούσε να δει.
Ήδη όλη την σχολική χρονιά του ογδόντα έξι ογδόντα επτά είχε δώσει ενδείξεις παράξενης συμπεριφοράς, είχε παραπονεθεί οτι τα παιδιά στο σχολειό δεν την έκαναν φίλη και πάρα πολυ καιρό κάθε μέρα μετά το σχολειό τον περνούσε στο δωμάτιο της μιλώντας στον εαυτό της.
Η ψυχίατρος που την πηγαίναμε επί μήνες δεν είχε καταλήξει σε κανένα συμπέρασμα ούτε είχε κατορθώσει να την βοηθήσει, και το επεισόδιο το Γέλιο και χαμόγελο κοιτάζοντάς το ταβάνι εκείνο το απόγευμα του Ιουνίου ήταν καθαρή ένδειξης οτι κάτι ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕ πολύ. Δοξα τον Θεό όμως οι διακοπές για την Ελλάδα ήσαν προγραμματισμένες, τα εισιτήρια στην τσέπη μας κλεισμένα απο μήνες και ήμασταν έτοιμοι οικογενειακώς για τις διακοπές μας στην Πάτμο και με ελπίδες οτι ίσως η επιστροφή οι διακοπές στην Ελλάδα να έκαναν το Θαύμα τους να έφερναν πίσω την υγεία της, να την έφερναν στα συγκαλά της.

Δυστυχώς όμως οι διακοπές στο πανέμορφο νησί με τις καλές και ωραίες αναμνήσεις όχι μόνο δεν την γιάτρεψαν απ' αυτό που είχε αλλά η ζέστη και άλλοι παράγοντες την έκαναν να μιλάει τα ακαταλαβίστικα παλαβά της για προγόνους και άλλα πολλά τελείως ακαταλαβίστικα. Την προτελευταία ημέρα πριν την επιστροφή μας για τον Καναδά ο θείος μου ο Θάνος ένας κορυφαίος Ψυχίατρος που την είδε για λίγο όταν τον επισκεφθήκαμε στην Βίλα του στην Γλυφάδα μας είπε οτι η Χριστίνα έδειχνε οτι έχει ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΑ. Πράγματι τρις βδομάδες εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο του Βανκούβερ, με κορυφαίους γιατρούς βεβαίωσαν αυτό που ο θείος Θάνος διέγνωσε στο φιλικό βιαστικό μισάωρο που περάσαμε μαζί του και με την Θεία Αλεξάνδρα.

Μέσα όμως απο την φουρτούνα η κοινωνία μου η προσωπική μου Πίστης και Εμπιστοσύνη στον Χριστό είχε αρχίσει να μεγαλώνει, και απο τις αρχές του 1988 ήμουν δυνατά στερεωμένος στον Χριστό. Απο τότε τον ήξερα Σωτήρα μου, Σωτήρα της ψυχής μου, της διανοίας μου, της υγείας μου, ηταν το στήριγμα μου για να μπορέσω να αντεπεξέλθω το σκαμπιλισμα και γροθιά της Ζωής.

Στην καρδιά μου ο Χριστός είχε ήδη βάλλει την βεβαίωση οτι εκείνος είναι στο Τιμόνι, οτι είναι in Control, και να μην ανησυχώ, και το 1990 με ευλόγησε με δυο σκέψεις η πρώτη ήταν οτι μου επέτρεψε να δω ποσό ΤΥΡΑΝΙΚΗ ειναι η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΑ, ωστε να ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ποσό ΤΥΡΑΝΙΚΗ και η δεύτερον οτι ΕΚΕΙΝΟΣ θα έκαμνε την Χριστίνα τελείως καλά !!!!

No comments:

Post a Comment