Popular Posts

Saturday 30 January 2016

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΜΠΩ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΩΤΗΡΑ ΜΟΥ ΔΕΧΤΩ !!!

Αχ, ρε Στέλιο γιατί είσαι τόσο σκληρός, τόσο μονόπλευρος, κι' ολο αυτά μας λες οτι αν τον Χριστό Σωτήρα μας δεν τον δεχτούμε στην βασιλεία του δεν θα μπούμε ;
Δηλαδή τόσο σκληρός και άσπλαχνος ειναι ο Θεός που έμενα που από γεννοφάσκια μου είμαι Χριστιανός και πιστεύω στον Θεό στον παράδεισο δεν θα μπω εκτός κι' αν τον Χριστό Σωτήρα μου δεχτώ ; ίσως να μου έλεγες.
Φίλε μου ο ΘΕΟΣ σ' ΑΓΑΠΑ και λόγο της μεγάλης του αγάπης που σε αγάπησε έστειλε τον Γιο του τον Μονογενή τον Χριστό ώστε όποιος προσωπικά, ατομικά τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ -όχι εθνικά και παραδοσιακά πιστεύει στην ύπαρξη του, γιατί ακόμα και τα δαιμόνια ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ στην ύπαρξη του και φρίττουν- και του ανοίξει την καρδιά του και ΣΩΤΗΡΑ του τον δεχτεί, δεν θα χαθεί αλλά θα λάβει την Αιώνια ζωη.(Ιωάννης 3:16,5:24,6;39,7;37-38,10;9)
Γιατί η πίστης που ΣΩΖΕΙ δεν είναι η ομαδική Πίστης αλλά η προσωπική ατομική του καθενός. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ δεν διαβεβαίωνε μπουλούκια και ομάδες ανθρώπων οτι ήσαν σωσμένοι, αλλά ατομικά τον τσακισμένο και βαριά φορτωμένο που πήγε σ' Αυτόν ζητώντας ιατρεία του έλεγε επίσης "H ΠΙΣΤΗΣ σου Σ' ΕΣΩΣΕ" !! Ήταν η ατομική πίστης της γυναίκας που είχε αιμορραγία για δώδεκα χρόνια που την έκανε να αγγίξει τον Χριστό πιστεύοντας οτι θα γίνει καλά, που ΟΧΙ μόνο της εξασφάλισε την ΧΑΡΗ της ιατρείας, αλλά επιπλέον την μεγαλύτερη ΧΑΡΗ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ και άκουσε απο τον Χριστό «Η ΠΙΣΤΗΣ σου σε ΕΣΩΣΕ»(Λουκάς 8:43-48)
Και η πίστης της δεν ήταν μια επιφανειακή γεμάτη αντιξοότητα Πίστη όπως εκφράζεται από πολλούς σήμερα που λένε "Πιστεύω στον Χριστό" αλλά στη ώρα ανάγκης ποτε δεν τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ και σ' άλλους και σ' άλλες τρέχουν λαμπάδες να ανάβουν και βοήθεια να ζητούν.
Δεν ήταν τέτοια η πίστης της αιμορραγούσας, ουτε της Μαρίας της Μαγδαληνής που ειχε ανάγκη απο τις αμαρτίες της πολλές να συγχωρεθεί και να λάβει μια καινούργια Ζωή. Δεν ηταν τέτοια η Πίστης του ληστή στον σταυρό, αλλα απόλυτη γεμάτη ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στον Χριστό, ούτε και του εκατόνταρχου η Πίστης -παρόλο που ήταν Ρωμαίος- δεν ήταν μια ανεμική πίστης άλλα ΚΑΥΤΗ ΘΕΡΜΗ για τον Χριστό !!!
Φίλε μου μόνο η γνήσια η ατομική ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΙΣΤΗΣ στον Χριστό που εκφράζεται με το ΑΝΟΙΓΜΑ της καρδιάς του αμαρτωλού στον Χριστό είναι η πίστης που ΣΩΖΕΙ. Αν δεν έχεις έμπρακτη Πίστη που να φαίνεται απο την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ που έχεις στον Χριστό είσαι απλώς φαινομενικά Χριστιανός, ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΉΚΕΙΣ, ΔΕΝ του έχεις Δοθεί, ΔΕΝ είσαι δικός του, και μετά θάνατο μακριά του θα βρεθείς, εκτός και αν τώρα, τώρα εν ζωή με μετάνοια και ΠΙΣΤΗ προσωπικό Σωτήρα σου τον δεχτείς !! (Ιωάννης 1:12-13)
Φίλε μου, αν έχεις κόκκους πίστεως και περνάς δύσκολες στιγμές μην χάνεις το θάρρος σου, αλλα θυμήσου οτι και ο Κύριος στον κήπο της Γεσθημανής παρόλο που θάνατος και πόνος φοβερός τον περίμενε ΠΡΟΣΕΥΧΟΤΑΝ στον Πατέρα χωρίς να χάσει το Θάρρος του και ο Πατέρας τον άκουσε και τον ΓΛΥΤΩΣΕ !!! (Ματθαιος 26:36-39,Eβραιους 5;9)
Πήγαινε και εσύ χωρίς να χάσεις το θάρρος σου στην απομόνωση της ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ στον ΘΕΟ και ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, και ο Κύριος και σ' εσένα δύναμη θα σου δώσει να μην καταρρεύσεις αλλα θάρρος να υπομείνεις και να δεις την ιατρεία και ΛΕΥΤΕΡΙΑ που έχει και για σένα που τόσο σ' ΑΓΑΠΑ !!!
Με ανέκφραστη ΧΑΡΑ θα πλημμυρίσεις οταν θα δεις την θαυματουργική επέμβαση του Χριστού στην Ζώη σου. Εμπιστευσου τον Χριστό όπως η αιμορραγούσα όπως η Μαρία η Μαγδαληνή και την ένδοξο μεσολάβηση του θα δεις. Αμήν!!

No comments:

Post a Comment