Popular Posts

Sunday 31 August 2014

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΓΕΝΗΘΗΤΩ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ

Είναι η προσευχή που σώζει τον αμαρτωλό. 
Διαφορετικά ο πρόσθετος τίτλος που κάποιος ίσως τον εύρισκε  υπερβολικό θα ήταν " O XΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ, ΟΤΑΝ ME METANOIA KAI ΠΙΣΤΗ ΤΟΝ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙΣ" η " H ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙ "  

Φίλε μου ασχέτως τι γνώμη έχεις σχηματίσει για την ΣΩΤΗΡΙΑ, το Ευαγγέλιο βεβαιώνει οτι ο Χριστός είναι αυτός που ΣΩΖΕΙ τον αμαρτωλό που μετανοεί και επιστρέφει σ' Αυτόν, και του χαρίζει ΑΙΩΝΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ !!!
«Δεν θα πάψω να σε φροντίζω, ούτε θα σ' εγκαταλείψω»(Εβραίους 13:5) είναι η βεβαίωσις που δίνει σε κάθε πιστό του παιδί, σε κάθε αμαρτωλό που εχει επιστρέψει σ' Αυτόν !
«Τα δικά μου πρόβατα αναγνωρίζουν την φωνή μου και με ακολουθούν. Κι' εγώ παρέχω σ' αυτά ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ, και ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΠΟΤΕ!» (Ιωάννης 10:27) είναι η φράσης που δηλώνει την τελειότητα της αμετάκλητης ΣΩΤΗΡΙΑΣ του Χριστού !!!
«Σας βεβαιώνω πως πράγματι ,όποιος ακούει τον λόγο μου και Πιστεύει σ' Εκείνον που με έστειλε, έχει ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να κριθεί, αλλά  ΕΧΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕΤΑΒΕΙ από τον ΘΑΝΑΤΟ στη ΖΩΗ !» (Ιωάννης 5:24) είναι άλλη μια ασάλευτη βεβαίωσης του Θεού μας Κυρίου Ιησού Χριστού.
«Πράγματι με ΠΑΡΟΧΗ ΧΑΡΗΣ έχετε ΣΩΘΕΙ μέσω της πίστεως.Κι αυτό δεν είναι επίτευγμα δικό σας. Ειναι ΔΩΡΟ του ΘΕΟΥ.ΔΕΝ ειναι αμοιβή έργων. Σας το λέω για να μην τυχόν και καυχηθεί κανείς.» (Εφεσιους 2:8-9) είναι άλλη μια ενθαρρυντική και διαφωτιστική βεβαίωσης οτι η ΣΩΤΗΡΙΑ δεν είναι κατόρθωμα δικό μας αλλά το ΔΩΡΟ του Θεού σ' αυτόν που ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ τον ΧΡΙΣΤΟ για την Σωτηρία της ψυχής του.

Ότι η Σωτηρία δεν εξαρτάται από τα δικές μας προσπάθειες, αλλά από τον ΘΕΟ που ελεεί αυτόν που την Χάρη του και την παρουσία Ζητά δηλώνουν τα λόγια που είπε στον Μωυσή «Θα ελεήσω εκείνον που θα ελεήσω , και θα σπλαχνιστω εκείνον που θα σπλαχνιστω. Άρα λοιπόν ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από εκείνον που θέλει ούτε  απο εκείνον που αγωνίζεται, αλλά απο τον Θεό  που ΕΛΕΕΙ» (Ρωμαίους 9:16) και που ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ κάθε αμαρτωλό που τον Γιο του τον Ιησού  Χριστό εμπιστευτεί  και ΣΩΤΗΡΑ του ΔΕΧΤΕΙ.(Ρωμαίους 3:23-26)

«Ο Χριστός ήρθε στους δικούς του και ΔΕΝ τον ΔΕΧΤΗΚΑΝ. Όμως σ` εκείνους που τον ΔΕΧΤΗΚΑΝ και τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ σ` αυτούς ΕΔΩΣΕ το ΠΡΟΝΟΜΙΟ  να ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΟΥ. Από τον Θεό ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ξανά και ΟΧΙ απο σαρκική μείξη, ανθρωπινή θέληση η ανδρική επιθυμία» (Ιωάννης 1:12-13) είναι η αξιόπιστη βεβαίωσης ότι όποιος τον Χριστό Σωτήρα του δεχτεί , θα λάβει ένα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΑΡΩΝ, από τον ΘΕΟ θα αναγεννηθεί, και στη ΒΑΣΙΛΕΙΑ του θα μπει. Αμήν !!!

 "Θα σε διαφυλάξω για πάντα" λέει ο Κύριος σε κάθε αμαρτωλό που τον εμπιστεύτηκε,και   ΣΩΤΗΡΑ του τον ΔΕΧΤΗΚΕ. Αυτή, η ΑΙΩΝΙΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗΣ ειναι το μεγαλείο της Σωτηρίας που ο Χριστός χαρίζει σ' αυτούς που τον εμπιστευτούν και Σωτήρα τους τον δεχτούν.(Ιωάννης 1;12-13)

"Θα σ' αγαπώ και θα σε διαφυλάξω για πάντα." Είναι η υπόσχεσις του Χριστού στον καθένα που τον εμπιστευτεί, σε κάθε γνήσιο πιστό του Παιδί.(Εβραίους 13:5)

No comments:

Post a Comment