Popular Posts

Tuesday 5 August 2014

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Αυτό που λέει η Αγία Γραφή για την ΣΩΤΗΡΙΑ είναι ότι είναι το ΑΦΘΑΡΤΟ και ΑMΑΡΑΝΤΟ ΔΩΡΟ του ΘΕΟΥ που ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ, γιατί δεν είναι ανταμοιβή των δικών μας έργων και επειδή φύλακας του πιστού είναι το ΑΓΙΟ ΠΕΥΜΑ ο Παράκλητος που είναι ο ΑΡΡΑΒΩΝ ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ.(Εφεσιους 1;14) «Γιατί πράγματι με ΠΑΡΟΧΗ ΧΑΡΗΣ έχετε ΣΩΘΕΙ μέσω της πίστεως. Και αυτό -η Σωτηρία σας- δεν είναι δικό σας κατόρθωμα αλλά ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ. Δεν σωθήκατε χάρη στα δικά σας εργα, κι' ετσι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ΚΑΥΧΗΘΕΙ γι'αυτό. Γιατί πραγματικά είμαστε ΕΡΓΟ δικο του, που ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΜΕ μέσω του Ιησού Χριστού με σκοπό να κάνουμε έργα καλά, τα οποία ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ ο ΘΕΟΣ, για να καταγινόμαστε μ'αυτα»(Εφεσιους 2:8-9) 
Η ΣΩΤΗΡΙΑ δεν έχει ημερομηνία λήξεως ειναι ΑΙΩΝΙΑ, και ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ γιατί ο ΦΥΛΑΚΑΣ του ΠΙΣΤΟΥ ειναι το Άγιο Πνεύμα. Το Άγιο Πνεύμα -που σφραγίζει/Βαπτίζει  και κατοικεί μέσα στο πιστο παιδι του Κυριου (Ιωάννης 14:17)- είναι ο ΑΡΡΑΒΩΝ ο ΦΥΛΑΚΑΣ και ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ του «Κι' όταν πιστέψατε στον Χριστό ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΑΤΕ με το Πνεύμα το Αγιο , σύμφωνα με την υπόσχεση του Θεου. Αυτός (ενοει τον Παράκλητο, τον Αγιο Πνευμα) ειναι ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ της ΚΗΡΟΝΟΜΙΑΣ μας. Η ΕΓΓΥΗΣΗ του λαου (όλων εκείνων που τον Χριστό ΣΩΤΗΡΑ τους δέχτηκαν) για τον μελλοντικό λυτρωμό τους .(Εφεσιους 1:13-14) και ΠΟΤΕ δεν θα τον αφήσει ούτε θα τον εγκαταλείψει.(Εβραιους 13:5) 

Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ είναι το πεπρωμένο κάθε Ψυχής, φτιαχτήκαμε απο τον ΘΕΟ να είμαστε ΨΥΧΗ ΖΩΣΑ, ψυχή που ΑΙΩΝΙΑ θα ΖΕΙ. Ο Χριστός μας δίδαξε να μην φοβόμαστε αυτούς που σκοτώνουν το σώμα αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να σκοτώσουν (να αφανίσουν ) την ΨΥΧΗ. Απεναντίας να φοβόμαστε τον Θεό που μπορεί την άφθαρτη ψυχή και το σώμα να στείλει στην Αιώνια διαφθορά « Μην φοβηθείτε αυτούς που σκοτώνουν το σώμα αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να σκοτώσουν την Ψυχή. Απεναντίας, φοβηθείτε μάλλον Εκείνον που μπορεί να κάνει και την Ψυχή και το σώμα να χαθούν στην γεενα»(Ματθαιος 10:28) εκεί που η ΑΦΘΑΡΤΗ ΨΥΧΗ θα υποφέρει αιώνια « Και θα αποχωρίσουν αυτοί σε ΚΟΛΑΣΗ ΑΙΩΝΙΑ,< στο απόμακρο και βαθύ σκοτάδι.Ματθαίος 25:30> και οι δίκαιοι σε ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ (Ματθαίος 25:46)
Επειδή η Αιώνια μετά Θάνατο Ζωή είναι ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ δεν έχει ΤΕΛΟΣ και κάθε ανθρώπινη ψυχή είναι ΑΦΘΑΡΤΗ μακριά απο τον Θεό θα βρεθεί εκτός και αν τον Χριστό ΣΩΤΗΡΑ της δεχτεί, γι'αυτό ΗΡΘΕ ο ΧΡΙΣΤΟΣ και ΦΟΡΤΩΘΗΚΕ πάνω του τις δικές μας αμαρτίες (Α.Πέτρου 2;24) ώστε στην ΑΙΩΝΙΑ κόλαση να μην μπούμε αλλά στον Παράδεισο μαζί του . Αμην !!!

Αμήν, όλοι μας τον Χριστό ΣΩΤΗΡΑ μας να τον δεχτούμε και την ΑΘΑΝΑΣΙΑ της ΨΥΧΗΣ μας μαζί του στον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ να την ΧΑΡΟΥΜΕ !!!! 

«Τα δικά μου πρόβατα αναγνωρίζουν την φωνή μου κι ΕΓΩ τα γνωρίζω, και αυτά με ακολουθούμε. Κι ΕΓΩ ΠΑΡΕΧΩ σ΄αυτά ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ  και με ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ποτέ, και κανένας δεν θα τα αρπάξει απο τα χέρια μου. Ο Πατέρας μου, που μου τα έδωσε , ειναι μεγαλύτερος απ'όλους , και Κανένας δεν μπορεί να αρπάξει ΤΙΠΟΤΕ απο τα ΧΕΡΙΑ του !!!» Αμην !!! (Ιωάννης 10:27-28)  

1 comment:

  1. «Τα δικά μου πρόβατα αναγνωρίζουν την φωνή μου κι ΕΓΩ τα γνωρίζω, και αυτά με ακολουθούμε. Κι ΕΓΩ ΠΑΡΕΧΩ σ΄αυτά ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ και με ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ποτέ, και κανένας δεν θα τα αρπάξει απο τα χέρια μου. Ο Πατέρας μου, που μου τα έδωσε , ειναι μεγαλύτερος απ'όλους , και Κανένας δεν μπορεί να αρπάξει ΤΙΠΟΤΕ απο τα ΧΕΡΙΑ του !!!» Αμην !!! (Ιωάννης 10:27-28)

    ReplyDelete