Popular Posts

Sunday 3 August 2014

ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΝΑ ΕΥΗΜΕΡΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΡΑΤΟΥΜΕ ; ;

Αν γίνεται να ζούμε και να ευδοκιμούμε  χωρίς καθαρό αέρα στα πνευμόνια μας, χωρίς γέλιο, ήλιο και χαρά στη Ζωή μας, χωρίς υγιεινή τροφή και δροσερό νερό, άλλο τόσο γίνεται να απολαμβάνουμε ευημερία  χωρίς  τον ΧΡΙΣΤΟ να έχουμε ασπαστεί και ΣΩΤΗΡΑ μας δεχτεί !! 

Αν μπορείς και γεμίζεις με  χαρά μένοντας αδιάφορος  στις ομορφιές της γης,και οι κάμποι τα  δάση και τα βουνά δεν σε  συγκινούν και  τα ρυάκια με τα  γάργαρα νερά τους  και οι πανέμορφες ακρογιαλιές δεν σου αγγίζουν την καρδιά τότε μπορείς να ζεις και σε απόσταση τον ΚΥΡΙΟ να κρατάς. 
Αλλά αν η καρδιά σου επιθυμεί το Οξυγόνο της Ζωής, το ανέσπερο Φως της Ψυχής, της καρδιάς την θαλπωρή, Και του ΘΕΟΥ την συντροφιά  είναι αδύνατον τον Χριστό σε απόσταση να τον κρατάς !!
Φίλοι ο Χριστός είναι η ΕΥΗΜΕΡΙΑ της ανθρώπινης Ψυχής. 
Είναι το φως που φέγγει και καθαρίζει το σκοτάδι της καρδιάς « Εγώ είμαι το ΦΩΣ του κόσμου»(Ιωάννης 8:12) και μόνο εκείνος που τον Χριστό ακολουθεί ΕΧΕΙ το ΦΩΣ της ΖΩΗΣ. (Ιωάννης 8;12)
Ο Χριστος ειναι το Ζωντανο Ψωμι (Ιωαννης 6:51)  ειναι Αυτός πουεχει λόγια που προσφέρουν ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ (Ιωάννης 6:68) ειναι ο μόνος που μπορεί ΑΙΩΝΙΑ  ΣΩΤΗΡΙΑ και ΔΡΟΣΙΑ να δινει στην ψυχη«Αν διψάει κάποιος, σ' ΕΜΕΝΑ να ΕΡΧΕΤΑΙ και να πίνει. Όπως το λέει η γραφή, ποτάμια ζωντανού νερου θα ξεχυθούν μέσα απο εκείνον που πιστεύει σε μένα .(Ιωάννης 7:37).Είναι η Πόρτα των Προβάτων και ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ που καθένα που ΠΗΓΑΙΝΕΙ, ΤΡΧΕΙ σ'ΑΥΤΟΝ  χαρίζει την Αιώνια Ζωή «Αν κανείς προσφύγει σε ΜΕΝΑ ως ΕΙΣΟΔΟ, θα ΣΩΘΕΙ. και θα μπαίνει και θα βγαίνει και θα βρίσκει βοσκή»(Ιωαννης 10:9)και που σε καταπράσινους βοσκότοπους  ξεκουράζει και σ' αναπαυτικά δροσερά νερά ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ την Ζωή του αμαρτωλούπου όπως ο Βασιλέας Δαβίδ απ'αυτόν και μόνο ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ   !!(Ψαλμός 23:2-3) 
O Χριστός είναι η Πηγή του Φωτός, της ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, της ΑΓΑΛΛΙΑΣΗΣ της ανθρώπινης καρδιάς :« Έλπιζε στον Κύριο, και πράττε το αγαθό· να κατοικείς τη γη, και να καρπώνεσαι την αλήθεια· και ΕΥΦΡΑΙΝΟΥ στον Κύριο, και θα σου δώσει τα ζητήματα της καρδιάς σου.(Ψαλμος 37:4,43:4) η πηγη της ΧΑΡΗΣ και του ΕΛΕΟΥΣ  που γεμίζει με ΑΓΑΛΛΙΑΣΗ  την ψυχή «  Επειδή, το έλεός σου είναι καλύτερο από τη ζωή· τα χείλη μου θα σε επαινούν. Έτσι θα σε ευλογώ στη ζωή μου· και στο όνομά σου θα υψώνω τα χέρια μου.  Σαν από πάχος και μεδούλι θα χορτάσει η ψυχή μου, και με χείλη ΑΓΑΛΛΙΑΣΗΣ θα υμνεί το στόμα μου»(Ψαλμός 63:3-5) « Δοξάζει η ΨΥΧΗ μου τον και βρήκε ΑΓΑΛΛΙΑΣΗ το Πνεύμα μου το ΘΕΟ και ΣΩΤΗΡΑ μου»(Λουκάς 1:47) 

Ο  Βασιλιάς Δαβίδ με Ψαλμούς εκφράζει την  ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ, την ΧΑΡΑ, την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΦΩΣΙΩΣΗ και ΣΙΓΟΥΡΙΑ   που έχουν όλοι εκείνοι που τον  Κύριο Ιησού Χριστό ΣΩΤΗΡΑ τους έχουν δεχτεί και απ'Αυτόν  μ' όλη την καρδιά τους εξαρτηθεί : 
 «Ποιον άλλο έχω στους Ουρανούς έξω απο σένα ΘΕΕ μου; 
Μα και σε τούτη τη ζωη ΔΕΝ ΘΕΛΩ αλλο ΚΑΝΕΝΑ ! 
Αδύναμη είναι η σάρκα μου, το ίδιο και η Καρδιά μου, 
Μα συ  'σαι ΘΕΕ μου , η ΔΥΝΑΜΗ  που την καρδια μου ζωνει, 
και το δικό μου μερδικό ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ στον ΑΙΩΝΑ
»(Ψαλμος 73:24-26) 

Αδέλφια μου μέσα από την ΚΟΙΝΩΝΙΑ με τον ΧΡΙΣΤΟ ρέουν όλες οι  ΕΠΟΥΡΑΝΙΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ,(Εφεσιους 1:3-6) και όποιος στον Χριστο έχει ΑΝΟΙΞΕΙ την ΚΑΡΔΙΑ του και ΣΩΤΗΡΑ του δεχτεί,σ' ολες τις  ΕΥΛΟΓΙΕΣ του ΘΕΟΥ  θα μπει, κι'από το Άγιο Πνεύμα θα βαπτιστεί και στον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ μετά θάνατο με τον ΣΩΤΗΡΑ του τον Χριστό θα βρεθεί !!

No comments:

Post a Comment