Popular Posts

Tuesday 12 August 2014

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΟΣ, ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ;

Στην Ζωή  κάθε παιδί κληρονομεί  το όνομα του πάτερα, πολλά από τα χαρακτηριστικά του, και αν είναι  πλούσιος τα κτήματα και τα σπίτια του Πατέρα του η της μητέρας του, του προγόνου του.Το αίμα και ο βαθμός συγγένειας μετράει εδώ στην γη για να λάβεις την κληρονομιά, αλλά δεν είναι έτσι για την ΕΠΟΥΡΑΝΕΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ, για την είσοδο στην βασιλεία των Ουρανών, εκεί ο βαθμός συγγένειας δεν  δίδει κανένα πλεονέκτημα. « Ποια είναι η μητέρα μου και ποια είναι τα αδέλφια μου;» Ήταν η απάντησης του Χριστού σ'αυτούς που τον πληροφόρησαν οτι οι ΣΑΡΚΙΚΟΙ του συγγενείς η ίδια η μάννα του που τον βύζαξε και ξενυχτούσανε στο προσκεφάλι  του με τ'αδέλφια του ήσαν έξω και θελαν να τον δουν.Και για να καταλάβουν όλοι οτι η ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ειναι τελείως αντίθετη από την γήινη « απλώνοντας το χέρι στους μαθητές του είπε "Nα, η μητέρα μου και τ'αδέλφια μου. Γιατί όποιος κάνει το θέλημα του Πατέρα μου του ουράνιου, αυτός μου είναι αδελφός και αδελφή και μητέρα» (Ματθαίος 12:48-50) 

Φίλε μου αυτό είναι το πρωτάκουστο θαύμα οτι δια ΠΙΣΤΕΩΣ στον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ η είσοδος στην βασιλεία των ουρανών είναι ορθάνοιχτη και η ΠΟΡΤΑ είναι ο ίδιος « ΕΓΩ ΕΙΜΑ Η ΠΟΡΤΑ. Αν κανείς ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ σε  ΜΕΝΑ ως είσοδο, θα ΣΩΘΕΙ. Και θα μπαίνει και θα βγαίνει και θα βρει βοσκή»(Ιωάννης 10:9,14:6) 
Τα κριτήρια εισόδου ειναι τα ίδια για όλους συγγενείς και μη συγγενείς. Η ΧΑΡΗΣ και το ΕΛΕΟΣ του Πατρός και του Χριστού  δεν κάνει καμία διάκριση, αλλά κάθε αμαρτωλός που τον εμπιστευτει και ΣΩΤΗΡΑ του τον δεχτεί και αρχίσει και τον ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ στην ΒΑΣΙΛΕΙΑ του θα μπει, και χάρη του θα γίνει ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ του Θεού, και  μαζί του ΣΥΓΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ! (Ρωμαίους 8:17) 
Φίλε μου ΓΟΝΟΣ, ΑΠΟΓΟΝΟΣ και ΣΥΓΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ολων των επουράνιων ευλογιών θα γίνεις όταν το κάλεσμα του  Χριστού το απαντήσεις  (Αποκάλυψης 3:20)  ΣΩΤΗΡΑ σου τον δεχτεις (Ιωάννης 1:12-13) κι'αρχίσεις να τον ακολουθείς !!! « Δεν υπάρχει κανενας που άφησε σπιτι η χωράφια  για ΧΑΡΗ ΔΙΚΗ μου και για ΧΑΡΗ του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ, που δεν θα πάρει εκατό φορές περισσότερα  τώρα, στον κόσμο τούτο..... και στον ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΖΩΗ ΑΙΩΝΙΑ !»(Mαρκος 10:29-30, Ιωαννης 14:15) 

No comments:

Post a Comment