Popular Posts

Monday 6 October 2014

O IHΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ

Από τον αδελφό εις Χριστό  Elladios Graikos

 Ο Ιησούς είναι ο απόλυτος Θεός για μας
Πιστεύετε πραγματικά στον Ιησού ως Θεό με όλη την καρδιά σας; Ο Απόστολος Ιωάννης θέλει όλοι οι αναγνώστες της Επιστολής του να έχουν πίστη σ’ αυτή την Αλήθεια. Και δεν θέλει να διαπράξουν την αμαρτία να μην έχουν αυτή την πίστη. Αν ο Απόστολος Ιωάννης πίστευε στον Ιησού ως Θεό του, τότε η πίστη μας σ’ αυτή την Αλήθεια είναι σωστή.
Ο Ιησούς Χριστός είναι ο απόλυτος Θεός για όλους τους ανθρώπους που πιστεύουν σ’ Αυτόν. Είναι για πάντα ο Βασιλεύς των βασιλέων, και θα παραμείνει ως Θεός σε όλη την αιωνιότητα. Μπορεί να μην είναι ο Βασιλιάς για όσους δεν πιστεύουν στον Ιησού Χριστό ως Θεό τους, αλλά για όσους πιστεύουν σ’ Αυτόν ο Ιησούς Χριστός είναι ο αιώνιος Βασιλιάς, ο αιώνιος Κριτής και ο αιώνιος Αρχιερέας. Σε όλους τους πιστούς ο Ιησούς Χριστός είναι ο απόλυτος και τέλειος Θεός.
Ακόμα και ανάμεσα στους Χριστιανούς σήμερα, που ομολογούν ότι πιστεύουν στον Ιησού ως Σωτήρα τους, λίγοι πραγματικά γνωρίζουν και πιστεύουν ότι
o Ιησούς είναι ο Δημιουργός Θεός. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι o Ιησούς είναι κάπως ανεπαρκής για να είναι Θεός, αφού έχει τον Θεό Πατέρα και για τον Πατέρα ο Ιησούς είναι μόνο ο Υιός Του. Ωστόσο, το όνομα “Ιησούς” είναι ένας τίτλος που δείχνει ότι ήρθε σ’ αυτόν τον κόσμο ως Σωτήρας, και το όνομα “Χριστός” σημαίνει ο Μεσσίας· αυτός που χρίστηκε.
Πιστεύουμε ότι o Ιησούς Χριστός είναι Θεός, επειδή Αυτός είναι ο Κύριος της δημιουργίας που έκανε ολόκληρο το σύμπαν και εμάς. Η Βίβλος μάς λέει ότι o Ιησούς Χριστός υπάρχει πραγματικά, γιατί δεν είναι απατηλός αλλά είναι στην πραγματικότητα ο ίδιος Θεός και ο Σωτήρας της ανθρωπότητας. Ποιος άλλος εκτός από τον Ιησού Χριστό, θα μπορούσε ειλικρινά να ισχυριστεί ότι είναι ο αληθινός Θεός και Σωτήρας; Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Παντοδύναμος Θεός που έχει τη δύναμη να δημιουργήσει το σύμπαν. Κανείς άλλος από τον Ιησού Χριστό δεν έχει τη δύναμη να κάνει αυτόν τον κόσμο.

Ο Ιησούς είναι Θεός για όλους
Σε αυτή την εποχή όταν παρακολουθούμε τηλεόραση, συναντούμε συχνά κάποιους θρησκευτικούς ηγέτες που κάνουν συχνές εμφανίσεις και λένε, “Έχω συγχωρέσει τις αμαρτίες σου”. Καθώς αυτοί οι άνθρωποι, ως απλοί άνθρωποι, εκφέρουν αυτά τα λόγια σαν να ήταν θεοί, μπορούμε να τους θεωρήσουμε μόνο ως εξαιρετικά αλαζονικούς.


Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Αληθινός Θεός
< 1 Ιωάννου 2:1-5 > “Τεκνία μου, ταύτα σας γράφω διά να μη αμαρτήσητε. Και εάν τις αμαρτήση, έχομεν παράκλητον προς τον Πατέρα, τον Ιησούν Χριστόν τον δίκαιον· και αυτός είναι ιλασμός περί των αμαρτιών ημών, και ουχί μόνον περί των ημετέρων, αλλά και περί όλου του κόσμου. Και εν τούτω γνωρίζομεν ότι εγνωρίσαμεν αυτόν, εάν τας εντολάς αυτού φυλάττωμεν. Όστις λέγει, Εγνώρισα αυτόν, και τας εντολάς αυτού δεν φυλάττει, ψεύστης είναι, και εν τούτω η αλήθεια δεν υπάρχει· όστις όμως φυλάττη τον λόγον αυτού, αληθώς εν τούτω η αγάπη του Θεού είναι τετελειωμένη.
Εν τούτω γνωρίζομεν ότι είμεθα εν αυτώ.”

Στην 1 Ιωάννου 2:1, ο Απόστολος Ιωάννης λέει, “Τεκνία μου, ταύτα σας γράφω διά να μη αμαρτήσητε”. Εξηγεί ότι o σκοπός πίσω από το γράψιμο της 1 Ιωάννου είναι ώστε οι άγιοι να μην διαπράττουν τις αμαρτίες επειδή δεν θα πίστευαν στον Ιησού, τον αληθινό Θεό. Στη φράση “διά να μη αμαρτήσητε”, αυτής της περικοπής, η λέξη “αμαρτία” υποδηλώνει την αμαρτία που οδηγεί στο θάνατο (1 Ιωάννου 5:16).

No comments:

Post a Comment