Popular Posts

Thursday 2 October 2014

H ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ (Ψαλμός 110:10)

Μακάριος ο άνθρωπος που σέβεται τον Κύριο, που βρίσκει ευχαρίστησή στις εντολές του.Πάνω στην γη θα είναι ισχυροί οι απόγονοι του.... πολλά αγαθά  και πλούτη θα έχει το σπιτικό του και ΠΑΝΤΑ θα τον ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ο ΘΕΟΣ.(Ψαλμός 112:1-4)
Πόσοι από εμάς δεν αμφισβητούμε την αλήθεια, οτι ο Θεός έχει ορίσει έναν ηθικό νομό, κώδικα συμπεριφοράς  που όποιος τον παραβιάζει θα υποστεί τις συνέπειες. Πόσοι απο μας δεν αψηφούμε τον ηθικό νόμο του Θεού, το βασικό μην κλέψεις, μην ψευδομαρτυρήσεις,  μην ζηλέψεις. Μην μοιχεύσεις. Επι χρόνια ζήλευα, η ζήλεια για μένα -ίσως επειδή ορφάνεψα απο βρέφος- ήταν η πρώτη μου φύση, τίποτε και καμία έκφραση στοργής δεν ζέσταινε την παγωνιά της καρδίας μου. Και ζήλευα, και ήμουν ανα πάσα στιγμή έτοιμος να καταστρέψω τον γάμο μου Ζητώντας την ΑΓΑΠΗ που μόνο ο Θεός προσφέρει. 

Είναι μεγάλη ανοησία, να ζει κάποιος νομίζοντας οτι ο Θεος  είναι ένας *αγαθός* γεροντάκος σαν τον Αι Βασίλη, φέρνει δωράκια όποτε του Ζητάμε και δεν τον νοιάζει η διαγωγή μας, πως ζούμε την Ζωή μας, παραβαίνοντας τον ηθικό αιώνιο κωδικά Ζωής. 
Φίλοι μου και έκλεψα, και πορνευσα , και έλεγα ψέματα, και αμαρτανα χωρίς η συνείδησης μου να σουβλίζεται, γιατι ζητούσα την Αγάπη που μόνο ο Χριστός δίνει και δεν την έβρισκα. Αλλα οταν στα σαράντα μου αγγίχτηκα απο την Αγάπη του Θεού, οταν τότε διαπίστωσα οτι η αμαρτία μου στην Αιώνια κόλαση θα με είχε στείλει αν ο Θεός είχε επιτρέψει τον πρόωρο θάνατο μου, τοτε γονάτισα και ζήτησα απο τον Κύριο Ιησού Χριστό να με ελεήσει, και μαζί μου ολες τις ήμερες της  Ζωης μου να τις ζήσει ! 
Ειναι μεγάλη ανοησία Αδέλφια μου, να εξαπατούμε τους εαυτούς μας, να πιστεύουμε οτι ενώ αρνιόμαστε τον Χριστό να εμπιστευτούμε και προσωπικό Σωτήρα μας να τον δεχτούμε, και ζούμε την αμαρτωλή Ζωή μας,  μετα θάνατο κάποιος Ιερέας θα διαβάσει την *Συγχωρητική* Ευχή και ως εκ θαύματος θα βρεθούμε στον παράδεισο !! 
Αρχή Σοφίας είναι να πιστεύεις στον Χριστό και στα  λόγια τουοτι Αυτός και κανένας άλλος η άλλη δεν μπορεί να σε σώσει, και οτι αν την Καρδιά σου δεν την ανοίξεις στον Χριστό που στον ίδιο σε καλεί«Ελάτε σε μένα ολοι εσείς οι βαριά φορτωμένοι ,κι ΕΓΩ θα σας ΑΝΑΠΑΥΣΩ»(Ματθαίος 11:28) μακριά του στην κόλαση μετά θάνατο θα φθείρεται η άφθαρτη Ψυχή σου!
Φίλε μου, ειναι ανοησία να μην Πιστεύεις την Αλήθεια «οτι, ούτε ΠΟΡΝΟΙ, ουτε ειδωλολάτρες, ουτε ΜΟΙΧΟΙ, ουτε ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ, ουτε Σοδομιστές , ουτε κλέφτες, ουτε ΠΛΕΟΝΕΚΤΕΣ, ουτε μέθυσοι ούτε καλόγλωσσοι ούτε αρπάγες θα κληρονομήσουν την βασιλεία του Θεου.»(Α.Κορινθιους 6:9-10), αλλα στο ψέμα οτι παρολη σου την αμαρτία στον παράδεισο θα μπεις .
 Η Βάση της Σοφίας ειναι ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ στον ΚΥΡΙΟ,  και στα ΛΟΓΙΑ του : «Εγώ είμαι η ΟΔΟΣ και η ΑΛΗΘΕΙΑ και η Ζωη.Κανείς δεν έρχεται στον Πατέρα παρα μονάχα περνώντας απο μένα»(Ιωάννης 14:6)   

No comments:

Post a Comment