Popular Posts

Monday 6 October 2014

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΩΤΗΡΑ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΔΕΧΤΩ

Φίλοι μου, Χθες αυτό που μου διέφυγε να τονίσω ήταν , οτι απο την στιγμή που ανοίγουμε την καρδια μας στον Χριστό δεν λαμβάνουμε μονο την ανεκτίμητη  ΣΩΤΗΡΙΑ που ειναι το δώρο της ΧΑΡΗΣ  του (Εφεσιους 2:8-9)  αλλά επίσης  μας ΔΕΙΝΕΙ το ΠΡΟΝΟΜΙΟ να απαλλαγούμε απο τον παλιό μας εαυτό !!!
Ο Κύριος μας δίνει το *σαπούνι* και το νερό, την δύναμη να θανατώσουμε  οτι μας συνδέει με το αμαρτωλού παρελθόν μας  την ηθική ακαθαρσία, το παθός, την κακή επιθυμία, την πλεονεξία .... και να πετάξουμε απο πάνω μας την οργη, τον θυμο, την πονηρία, την κακολογία, και αισχρολογία..ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ τον παλιό ΑΜΑΡΤΩΛΟ εαυτό μας με τις συνήθειες του, και να ΝΤΥΘΟΥΜΕ τον ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ  που ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ συνεχώς σύμφωνα με την εικόνα του Κυρίου μας .(Κολοσσαεις 3:5-10) και έτσι να ισχύουν και για μας τα λόγια του Αποστόλου Παύλου που είπε στους Κορίνθιους που είχαν απαλλαγεί απο την παλιά συμπεριφορά τους << αλλά ΛΟΥΣΤHΚΑΤΕ, αλλά ΑΓΙΑΣΤΗΚΑΤΕ, αλλά ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΤΕ, στο όνομα του Κυρίου Ιησού, και με το Πνεύμα τού Θεού μας !!! (Α.Κορινθιους 6: 11)

Ναι, φίλοι μου ο Χριστός μας παρέχει το ΠΡΟΝΟΜΙΟ,  να μην πέφτουμε και ξαναπεφτουμε στην παλιά ανεπίτρεπτη βαθειά ριζωμένη αμαρτωλή συμπεριφορά, αλλά χάρη στη δύναμη του Αγίου του Πνεύματος να θανατώσουμε τις πράξεις της σάρκας. Αμήν! 
Στον Χριστό λοιπόν μην διστάζεις ν'ανοίξεις την καρδιά σου και ΣΩΤΗΡΑ σου να τον δεχτείς και τότε αδελφέ/η  μου και το Δώρο της Σωτήριας σου θα λάβεις (Εφεσιους 2:8-9) αλλά και το ΠΡΟΝΟΜΙΟ , την ΔΥΝΑΜΗ από  τον ΠΑΛΙΟ σου εαυτό σου να απαλλαγείς και να μην είσαι ο ίδιος, η ίδια πια. Αμήν και πάλι Αμήν!! 
Μεγάλη θα είναι η ΧΑΡΑ σου !!

No comments:

Post a Comment