Popular Posts

Sunday 6 March 2016

TA KAΛΑ ΕΡΓΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ( Εφεσ 2:10)

Απο τον εξαιρετικο Αδελφο και δασκαλο των Γραφων Markos Boussios

"Δεν δύναται δένδρον καλόν να κάμνη καρπούς κακούς, ουδε δένδρον σαπρό να κάμνη καρπούς καλούς." Ματθ. ζ΄18. 
Ο Μαρτίνος Λούθηρος έγραψε κάποτε τούτα τα πολύ σωστά λόγια, «Τα καλά και θεάρεστα έργα δεν θα κάνουν ποτέ έναν άνθρωπο πραγματικό χριστιανό, αλλά ένας πραγματικός χριστιανός θα κάνει οπωσδήποτε καλά και θεάρεστα έργα.»
Αυτή είναι η πεμπτουσία του όλου ζητήματος. Δεν θα πρέπει να νομίσουμε όμως ότι ο Θεός είναι αδιάφορος ως προς τα καλά έργα. Αλλά πώς να εκτιμηθούν τα καλά έργα κάποιου του οποίου τα πονηρά έργα, δηλαδή οι αμαρτίες, δεν έχουν συγχωρηθεί; 
Ένας τέτοιος άνθρωπος, σύμφωνα με τα λόγια του σημερινού χωρίου μας από τη Βίβλο, είναι «δέντρο σαπρό» που δεν μπορεί ποτέ να κάνει καλό καρπό. 
Ο Θεός δεν βάζει τα καλά μας έργα από τη μια μεριά στην πλάστιγγα και τα πονηρά από την άλλη για να δει προς τα πού θα γείρει, όπως νομίζουν πολλοί. Η αγιότητά Του απαιτεί ικανοποίηση για τις αμαρτίες. 
Αυτή την ικανοποίηση μόνο ένας μπορούσε να την προσφέρει: ο Υιός του Θεού, ο Ιησούς Χριστός, ο αναμάρτητος που υπέφερε και πέθανε στον Σταυρό για μας τους αμαρτωλούς. Φέρε το φορτίο της ενοχής σου και των αμαρτιών σου σ΄ Αυτόν. Έτσι να γίνεις δέντρο καλό και θα παράγεις καρπούς καλούς. Και το κυριότερο στη μεγάλη αυτή μεταβολή, θα έχεις σωτηρία και αιώνια ζωή. Από προσωπική ιστοσελίδαwww.christianmessage.gr

No comments:

Post a Comment