Popular Posts

Thursday 17 March 2016

ΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ(Ιωάννης 10:9)

Αν για ολες τις διαβουλεύσεις ζωής υπογράφαμε, θα είχαμε μια πολύ μεγαλύτερη συναίσθηση της ευθύνης, αλλά τώρα δεν έχουμε.
Εμπρός λοιπόν ας εξετάσουμε πως στον παράδεισο θα μπούμε χωρίς δική μας ευθύνη.
Σε παρακαλώ φίλε μου, για το δικό σου καλό εξέτασε και πες και σε μένα, βάση ποιας λογικής η θεολογίας πιστεύεις οτι στον παράδεισο θα μπεις χωρίς δική σου ευθύνη ??

Μήπως επειδή έλαχε να γεννηθείς σε Χριστιανικό κράτος και νηπιοβαπτιστηκες αυτό σε κάνει πολίτη του Παράδεισου ?
Η μήπως επειδή εορτάζεις τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και νηστεύεις την Σαρακοστή γι' αυτο στον Παράδεισο εσυ που αδιαφορείς για  τον Χριστό στον παράδεισο θα μπεις ;
Η μήπως χωρίς καμία εν Ζωή δίκη σου ευθύνη, χάρη στην Νεκρώσιμη προσευχή του Ιερέα στον βασιλεία του Χριστού μετά θάνατο θα μπεις ;

Φιλέ μου, η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ειναι μια ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μεταξύ του Θεου και των ανθρώπων.
Για να το κάνω πιο απλά είναι μια συμφωνία που ο ΘΕΟΣ υπόσχεται ΣΩΤΗΡΙΑ σε κάθε ανάξιο αμαρτωλό, οπως εγώ, που θα κρατήσει και τιμήσει την συμφωνία μαζί του μέχρι το τέλος.
 Την συμφωνία την προτείνει ο ΘΕΟΣ, ο ΣΩΤΗΡΑΣ Χριστός ο λυτρωτής που πλήρωσε τα λύτρα της αμαρτίας μας (
A.Τιμοθεου 2:6 ) που ΦΟΡΤΩΘΗΚΕ στον σταυρό τις ΔΙΚΕΣ μας ΑΜΑΡΤΙΕΣ, ετσι που να ΑΠΑΛΛΑΧΤΟΥΜΕ ΡΙΖΙΚΑ απο αυτές και να ΖΗΣΟΥΜΕ για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ του !( Α.Πέτρου 2:24)

Η ΣΩΤΗΡΙΑ μας βασίζεται  στο αν ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ τον Χριστό και την Προσφορά ΣΩΤΗΡΙΑΣ που μας προσφέρει
«ΕΛΑΤΕ σε ΜΕΝΑ όλοι εσείς που είστε κουρασμένοι και βαριά φορτωμένοι κι ΕΓΩ θα σας δώσω ΑΝΑΠΑΥΣΗ»(Ματθαίος 11:28)
«Αν διψάει κάποιος ας ΕΡΧΕΤΑΙ σ' ΕΜΕΝΑ και να πίνει.Όπως το λέει η γραφή ποτάμια ζωντανού νερού θα ξεχυθούν μέσα απο εκείνον που πιστεύει Σ' ΕΜΕΝΑ ! » (Ιωάννης 7:37)
«Αν κανείς προσφύγει Σ' ΕΜΕΝΑ ως είσοδο θα ΣΩΘΕΙ. Και θα μπαίνει και θα βγαίνει και θα βρει βοσκή»(Ιωάννης 10:9) 

Η ΣΥΜΦΩΝΊΑ  η ΣΩΤΉΡΙΟΣ ΣΎΜΒΑΣΗΣ, δεν είναι μονόπλευρος αλλά έχει δυο ενεργούς συμβατές τον ΘΕΟ και εμάς, αν εμείς με πίστη τιμούμε τον Χριστό και τρέχουμε σ' Αυτόν Ανάπαυση να βρούμε στη ανάπαυση του θα μπούμε (Ματθ 11;28). Αν σ' Αυτόν πηγαίνουμε για να ξεδιψάσουμε η ψυχή μας θα δροσιστεί !( Ιωάννης 7:37) Αν προσφύγουμε σ' Αυτόν, δηλαδή ΓΑΝΤΖΩΘΟΥΜΕ στον Χριστό και δεν τον αφήσουμε θα ΣΩΘΟΥΜΕ !! ( Ιωάννης 10:9)  ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ !( Εβραίους 13:5)


Ο Χριστός είναι αξιόπιστος αυτά που υπόσχεται τα εκπληρώνει, η ΕΥΘΥΝΗ  πιστά να τον ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ  ολες της ήμερες της Ζώης μας είναι δίκη μας,αν σταθούμε με τον Χριστό όλες τις ήμερες της ζωής μας, η είσοδος μας στον παράδεισο θα είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΗ και καμία δύναμης στον κόσμο δεν θα μας αποκλείσει απο την ΕΥΛΟΓΙΑ του !!(Ιωάννης 10:27-30

No comments:

Post a Comment