Popular Posts

Tuesday 22 March 2016

ΜΕ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΚΑΤΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ (Φιλιππησιους 2:12)

Φίλε αν ποτε νομίζεις οτι χωρίς προσπάθεια θα μπεις στην σωτηρία ξεγελάστηκες. Αν νομίζεις οτι θα μπεις χωρίς να εχεις συγχωρήσει κάθε άνθρωπο που  σ' εχει αδικήσει ξεγελάστηκες. 
Άσε αυτούς που σε αδίκησαν συχωρεμένους. Όποιος σε αδίκησε απο μέρος σου ας είναι συγχωρεμένος, όποιος σ' εκμεταλλεύτηκε να τον  συγχωρέσεις. Μόνο αν συγχωρέσεις αυτόν που σε αδίκησε ο Ουράνιος Πατέρας θα  συγχωρήσει και εσένα
 «Αν ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΤΕ στους ανθρώπους τα σφάλματα τους θα ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ και τα δικά σας ο Πατέρας σας ο ουράνιος. Αν ομως ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΤΕ στους ανθρώπους τα σφάλματα τους < όταν αδίκως σε πλήγωσαν> ΟΥΤΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ σας θα ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ τα δικά σας ΣΦΆΛΜΑΤΑ»(Ματθαίος 6:14-15) 
Αφού χάρη στην σταυρική θυσία του Χριστού ολοι εμείς μας που παραβιάσαμε και ΑΔΙΚΗΣΑΜΕ λαμβάνουμε συγχώρεση, υποχρεούμεθα την ίδια ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ που εμείς οι παραβάτες  λάβαμε, να την δώσουμε και σ' αυτούς που μας αδίκησαν, πρέπει να τους συγχωρήσουμε.
 

Φίλε μου, δεν θα είσαι ποτε πια ο ίδιος απο την στιγμή που όλους οσους σε αδίκησαν τους συγχωρέσεις , γιατι τοτε  στην ευλογία του Πατρός και του Χριστού θα μπεις  και από τ' Άγιο Πνεύμα θα γεννηθείς ξανά .Αμην !! 
Ο Χριστός ηταν αυτος που πλήρωσε την τιμωρία για τις δικές μας ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ και ΑΔΙΚΙΕΣ :
«Μα ήταν αιτία οι ΑΜΑΡΤΙΕΣ μας που αυτός ΠΛΗΓΩΘΗΚΕ, οι ΑΝΟΜΙΕΣ μας που αυτός εξουθενώθηκε. Για χάρη της δικής μας σωτηρίας εκείνος ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ και στις πληγές του βρήκαμε εμείς τη γιατρειά. Όλοι εμείς πλανιόμασταν σαν πρόβατα‡ είχε πάρει καθένας μας το δικό του δρόμο. Μα ο Κύριος έκανε να πέσει πάνω του όλων μας η ανομία»(Ησαΐας 53:5-6) 
Αλλά αν σαν τον Κακό δούλο της Παραβολής (Ματθαίος 18:23-35) που ο Κύριος του του ΧΑΡΙΣΕ ολο το ΧΡΕΟΣ του, και εσυ  αρνηθείς την  εις βάρος σου οφειλή, τις εις βάρος σου ΑΔΙΚΙΕΣ  να συγχωρέσεις, ούτε και σένα ο Κύριος θα σε συγχωρέσει ! «Έτσι θα κάνει και σ' εσάς ο Ουράνιος Πατέρας μου, στον καθένα που δεν συγχωρεί τα παραπτώματα < τις αδικίες που έγιναν εις βάρος του> απο τον αδελφό του  μ' όλη του την καρδία!»(Ματθαίος 18:32-35)  

No comments:

Post a Comment