Popular Posts

Sunday 27 March 2016

AN TON ΧΡΙΣΤΟ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΕΦΕΣΑΙ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΊΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΆ.

H Αμαρτίες ειναι αυτές που μας ΧΩΡΙΖΟΥΝ απο τον ΘΕΟ (Ησαΐας 59:2) που είναι ΑΓΙΟΣ.
Για να ΑΠΑΛΛΑΧΤΟΥΜΕ απο τις ΑΜΑΡΤΙΕΣ μας ο Θεος έστειλε στον σταυρό τον Χριστο να ΦΟΡΤΩΘΕΙ στο ΣΩΜΑ του τις ΔΙΚΕΣ μας ΑΜΑΡΤΙΕΣ πάνω στον σταυρό, και ετσι ΧΑΡΗ στην πληγή του -στου Χριστού την ΑΙΜΑΤΥΡΗ ΘΥΣΙΑ- εμείς ΓΙΑΤΡΕΥΤΗΚΑΜΕ για να ΖΗΣΟΥΜΕ για την δικαιοσύνη.(Α.Πέτρου 2:24, Ιωάννης 3:16,5:24,10:9) Αυτός που τον Θεό αγαπά την αμαρτία την αποστρέφεται και την πολεμά, κι' αυτός που την αμαρτία αγαπά τον Χριστό που έχυσε το αίμα του για να φορτωθεί πάνω του και τις δικες του αμαρτίες τον αψηφά (Α.Πετρου 2:24)
Δεν νοείται να είμαι πιστό παιδί του Κυριου και να είμαι αδιάφορος ως προς την αμαρτία. Το γνήσιο πιστό παιδί του Κυρίου την αμαρτία του, δεν την δικαιολογεί,γιατί ξέρει οτι μακριά απο τον Χριστό τον οδηγεί, και με την δύναμη του Θεου την ΠΟΛΕΜΑ γιατί τον Κύριο του τον αγαπά.
Οι οδηγίες του Αποστόλου Παύλου για καθε γνήσιο πιστό ειναι αυτες :
«Να σκέφτεστε κι εσείς για τον εαυτό σας: οτι ΕΧΕΤΕ ΠΕΘΑΝΕΙ για την αμαρτία, κι η ζωή σας βρίσκεται πια κοντά στο Θεό χάρη στην ένωσή σας με τον Ιησού Χριστό τον Κύριό μας. Μην ΑΦΗΝΕΤΕ, λοιπόν, την αμαρτία να ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ στο φθαρτό σας σώμα, και ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΕΤΕ σ' αυτήν ΥΠΟΚΥΠΤΟΝΤΑΣ στις ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ αυτού του σώματος. Κι ακόμα, μην ΑΦΗΝΕΤΕ τίποτε από τον εαυτό σας στη ΔΙΑΘΕΣΗ της αμαρτίας ώστε αυτή να το χρησιμοποιήσει εναντίον σας σαν όργανο για το κακό. Αντίθετα, να προσφέρετε τον εαυτό σας στο Θεό, όπως ταιριάζει σε ανθρώπους που πέθαναν κι αναστήθηκαν για μια νέα ζωή. Να κάνετε κάθε μέλος σας όπλο στα χέρια του Θεού για το καλό.
Δεν ΜΠΟΡΕΙ πια, λοιπόν, η ΑΜΑΡΤΙΑ να σας ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ, γιατί ζείτε όχι κάτω από την κυριαρχία του νόμου, αλλά στο χώρο της χάρης του Θεού.»(Ρωμαίους 6:11-14)
Από την σχέση σου ως προς την αμαρτία, μπορείς να αντιληφθείς την σχέση σου ως προς τον Θεο.
Αν τον Θεο τον αγαπάς την αμαρτία την μισείς και την ΠΟΛΕΜΑΣ, αν όμως τον Θεό δεν τον αγαπάς η αμαρτία στην ζωη σου κυριαρχεί επειδή τον Χριστό σε απόσταση τον κρατάς.
TO AIMA TOY XΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΜΑΡΤΙΑ !!( Α.ΙΩΑΝΝΟΥ 1:7)
Όποιος απο τον Χριστό εξαρτηθεί και προσωπικό Σωτήρα του τον δεχτεί, απο τον ΘΕΟ εχει ΔΙΚΙΩΘΕΙ και στην Κρίση δεν θα έρθει αλλα ΕΧΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕΤΑΒΕΙ απο τον Θάνατο στη Ζωή !!( Ιωάννης 3:18,5:24)

No comments:

Post a Comment