Popular Posts

Wednesday 30 March 2016

Η ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΙ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Η ΖΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΌΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΌΤΗΤΑΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ; 
Όταν κάθε καθημερινώς αναβάλω για το αύριο κατι καλό και ωφέλιμο που θα μπορούσα να κάνω σήμερα, παραδείγματος Χάρη την εφαρμογή μιας καλής συνήθειας, να αρχίσω να γυμνάζομαι, η να πάψω να καθυστερώ, η να είμαι συνεπής  στις υποχρεώσεις μου, η να κάνω κάποια δίαιτα, αυτή η αναβλητικότητα μιας πράξεως που θα με ωφελήσει συνήθως δεν ζημιώνει μόνο εμένα αλλά και αυτούς που είναι στο άμεσο περιβάλλον μου. 

Η αναβλητικότητα όμως ειναι ΑΜΑΡΤΗΜΑ, οταν στερεί απο κάποιον άλλο κατι καλο που θα του μετέδιδες, αν του χρωστάς λεφτά, αν τον αδίκησες και δεν του ζητάς συγνώμη, αν αργείς με κάποιον που στενοχώρησες να συμφιλιωθείς, αν διστάζεις να βοηθήσεις η να ελεήσει τον αδελφό σου και συνάνθρωπο σου εαν μπορείς.  
Ο Απόστολος Ιάκωβος μας νουθετεί και λέει οτι ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ -και εννοείται μπορεί- ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΜΑΡΤΑΝΕΙ !!(ΙΑΚΩΒΟς 4:17) Αμαρτία ποια δεν ειναι μόνο οι αναμφισβήτητες κακές επιθυμίες και πράξεις που λεκιαζουν την ψυχή, το ψέμα, η περηφάνεια, η πορνεία, η κλοπή, η έχθρα, ο φόνος, το μίσος, η πλεονεξία, υποκρισία κλπ, αλλα αμαρτία ειναι η ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ μιας ευεργεσίας, η μιας καλής πράξης που θα μπορούσα να κάνω, αλλα αμελώ να την κάνω. 
Οταν αμελώ/εις να κάνω/εις το αυτο που γνωρίζω καλα οτι θα με ωφελήσει ειναι ανοησία  και για μένα ζημιά, αλλα η μεγαλύτερη και η πιο ζημιογόνος αναβλητικότητα ειναι ν' αμελήσεις εν ζωή ν' ανοίξεις την καρδιά σου και τον Χριστό προσωπικό ΣΩΤΗΡΑ σου να τον δεχτείς. 
Αυτη ήταν η ζημιογόνος  αμέλεια  που στέρησε τις πέντε άμυαλες παρθένες που ανέμεναν τον  Χριστό απο την είσοδο τους στον Παράδεισο. Είχαν αμελήσει μ' ολη τους την καρδιά να του δοθούν, ειχαν αμελήσει το κάλεσμα του «Να στέκομαι τώρα μπροστά στην πόρτα της ΚΑΡΔΙΑΣ σου και ΧΤΥΠΩ. Αν ακούσεις τη ΦΩΝΗ μου και ΑΝΟΙΞΕΙΣ την πόρτα, θα μπω μεσα ΕΓΩ, και θα  *δειπνίσουμε* μαζί !!(Αποκάλυψη 3:20)» να απαντήσουν και γι' αυτο άκουσαν τα πικρά λόγια "Πραγματικά σας λέω,δεν σας γνωρίζω" (Mατθαιος 25:12) 
Φίλε μου μην αφήσεις αναπάντητη την ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ του Χριστού, γιατί τ' Αγιο Πνεύμα βεβαιώνει και λέει «Σε καιρό που ηταν ΑΝΟΙΧΤΗ η πόρτα ΣΕ ΕΙΣΑΚΟΥΣΑ και σε ημερα που ΠΡΟΣΦΕΡΟΤΑΝ η ΣΩΤΗΡΙΑ σε ΒΟΗΘΗΣΑ. Οριστε λοιπον ΤΩΡΑ ειναι ο καιρός που ειναι ΑΝΟΙΧΤΗ η Πόρτα, ΤΩΡΑ ειναι η ΗΜΕΡΑ που ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ η ΣΩΤΗΡΙΑ.»(Β.Κορίνθιους 6:1-2)   

No comments:

Post a Comment