Popular Posts

Sunday 13 October 2013

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ

Αν ο νόμος μπορούσε να μας εξασφαλίσει την Σωτήρια άδικα σταυρώθηκε ο Χριστός,αλλά με ΕΡΓΑ ΝΟΜΟΥ κανείς ΔΕΝ θα ΣΩΘΕΙ τονίζει ο Απόστολος Παύλος « Ξέρουμε οτι ο άνθρωπος ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ με τα έργα του νόμου, παρά ΜΟΝΟ με ΠΙΣΤΗ στον Ιησού Χριστό, γι' αυτό και εμείς στον Ιησού Χριστό πιστέψαμε, για να ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ με την ΠΙΣΤΗ στον Χριστό και ΟΧΙ με τα έργα του νόμου. Γιατί με τα έργα του νόμου ΔΕ θα ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ»(Γαλατες 2:16)

Τώρα όμως η ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ του ΘΕΟΥ δηλαδή η ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ του, που επιβεβαιώνεται από τον Νόμο και τους προφήτες έχει φανερωθεί. Και η ΔΙΚΑΙΩΣΗ -η ΣΩΤΗΡΙΑ αυτή επέμβασης- προσφέρεται σε ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους , εφαρμόζεται όμως -και ΙΣΧΥΕΙ- σ'αυτούς που ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, χωρίς καμία διάκριση. Γιατί ΟΛΟΙ αμάρτησαν και βρίσκονται ΜΑΚΡΙΑ απο τη δόξα του Θεού. Έτσι, η ΔΙΚΑΙΩΣΗ τους ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ με την ΔΙΚΗ του ΧΑΡΗ , μέσω του ΑΠΟΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ έργου του Ιησού Χριστού»(Ρωμαίους 3:21-23)

Φίλε μου, χάρη στην ΘΥΣΙΑ του Χριστού ΣΩΖΕΤΑΙ ο αμαρτωλός που ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ στον ΧΡΙΣΤΟ, που τον εχει ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕ,Ι και ΟΧΙ με την ΤΗΡΗΣΗ των διατάξεων του νόμου (Γαλατες 2:16) Γιατί πράγματι με ΠΑΡΟΧΗ ΧΑΡΗΣ έχετε ΣΩΘΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ, βεβαιώνει τους πιστεύσαντες Εφεσιους ο Απόστολος Παύλος, και προσθέτει :« Και αυτό -η Σωτηρία σας- ΔΕΝ είναι ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ δικό σας. ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ. ΔΕΝ είναι ΑΜΟΙΒΗ έργων. Σας το λέω για να μην τυχόν και καυχηθεί κανείς. Γιατί πραγματικά είμαστε έργο ΔΙΚΟ του (δηλαδή η Σωτήρια μας Προέρχεται από τον Θεό και ΟΧΙ από τα ψοροεργα μας)  που φτιαχτήκαμε μέσω του Ιησού Χρίστου, με σκοπό να κάνουμε έργα καλά , τα οποία ο Θεός ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ για να καταγινόμαστε μ 'αυτά.(Εφεσιους 2:8-10)

Φίλε μου, αν είσαι Σωσμένος, ΟΧΙ μόνο η Σωτηρία σου ΔΕΝ ειναι ανταμοιβή των δικό σου έργων, άλλα και τα ευλογημένα έργα που τώρα ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΣΑΙ, και θα κατεργασθείς, τα εχει ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ο Κύριος για να καταγίνεσαι μ' αυτά !!!(Εφεσιους 2:10)


Ελεεινός είναι αυτός που δεν ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ στον Κύριο, που δεν ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ την Θυσία του που Δικαιώνει τον ΠΙΣΤΕΥΣΑΝΤΑ σ' ΑΥΤΟΝ αμαρτωλό,, αλλά μέσα απο ΕΡΓΑ νόμου την ΣΩΤΗΡΙΑ προσπαθεί να κατακτήσει !!!!

No comments:

Post a Comment