Popular Posts

Thursday 8 October 2015

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΔΙΚΑΙΩΣΗ;

Χάρη στο ΕΛΕΟΣ  και στη  ΔΙΚΑΙΩΣΗ του ΘΕΟΥ ΚΑΘΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ που εμπιστεύεται ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ  τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ μπορεί να ελπίζει στην είσοδο του στην ΕΥΛΟΓΙΑ του ΠΑΤΡΟΣ.
Αλλά τι σημαίνει ΔΙΚΑΙΩΣΗ ;
Σύμφωνα με το λεξικό ΔΙΚΑΙΩΣΗ ειναι η απόδοσις δικαίου, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ, η επιβεβαίωση της ορθότητας, η ψυχική Σωτηρία, η Λύτρωση. Και κανένας αμαρτωλός που βασικά είμαστε όλοι, δεν μπορεί να εισέλθει στην ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ Θεού, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, χωρίς το δώρο της ΣΩΤΗΡΙΑΣ του ΧΡΙΣΤΟΥ.
Το Ευαγγέλιο μας διδάσκει οτι ο Θεός ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ τον αμαρτωλό που εμπιστεύεται τον ΧΡΙΣΤΟ, και οτι λογαριάζει την πίστη του αυτή σαν ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ του, σαν βάση για την έγκριση του.

ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ βιβλικά είναι Η ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΟΣ, Η ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΜΑΤΩΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ !!!
Στην επιστολή προς του Ρωμαίους ο Απόστολος Παύλος μας λέγει οτι :
«Ο Αβραάμ δεν δυσπίστησε στην υπόσχεση του Θεου, και η πίστη του αυτη ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΗΚΕ σαν ΒΑΣΗ για την ΔΙΚΑΙΩΣΗ του»(Ρωμ. 4.22), και ότι <<  αυτό οτι η Πιστη του λογαριαστηκε σαν βαση για την ΔΙΚΑΙΩΣΗ του , δεν γράφτηκε μονάχα γι αυτόν αλλα και για μας !»(Ρωμ. 4.23)
Οτι «ο ΧΡΙΣΤΟΣ παραδόθηκε σε θάνατο για τα παραπτώματα μας  και ΑΝAΣΤΗΘΗΚΕ για την ΔΙΚΑΙΩΣΗ μας,»(Ρωμ.4.23)

Οτι «Αφού, ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ (ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΑΜΕ ΔΙΚΑΙΟΙ-ΔΙΚΑΙΟΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΑΡΤΗΣΑΜΕ ΠΟΤΕ) με ΒΑΣΗ την ΠΙΣΤΗ έχουμε ειρήνη με τον Θεό διαμέσου τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού, διαμέσου τού οποίου λάβαμε και την είσοδο με την πίστη σε τούτη τη χάρη, στην οποία ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ και ΚΑΥΧΩΜΑΣΤΕ στην ελπίδα τής δόξας τού Θεού»(Ρωμ.5.1-2).

Και οτι «Όπως, λοιπόν, εξαιτίας ενός αμαρτήματος ήρθε κατάκριση σε όλους τούς ανθρώπους, έτσι και εξαιτίας μιας δικαιοσύνης ήρθε σε όλους τους ανθρώπους η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ για ζωή»(Ρωμ.5.18)

Σαράντα μια φορές υπάρχει το ρήμα ΔΙΚΑΙΩΝΩ, οτι ο Θεος ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ τον αματωλο που εμπιστεύεται τον ΙΗΣΟΥ Χριστό για την Σωτηρια του, και εκατό φορές το ουσιαστικό ΔΙΚΑΙΩΣΗ η ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ που εναλλάσσονται!!!

«Αφού τώρα ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ(ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι) με βάση το αίμα του (Χριστού), θα σωθούμε από την οργή (του Θεού) διαμέσου του ΧΡΙΣΤΟΥ.  Επειδή, αν, ενώ ήμασταν εχθροί, συμφιλιωθήκαμε με τον Θεό διαμέσου του θανάτου τού Υιού του, πολύ περισσότερο, εφόσον συμφιλιωθήκαμε, θα σωθούμε με τη ζωή του.»(Ρωμαίους 5.9)

ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΑΠΟΔΟΧΗ  ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΠΕΙΔΗ  ΕΠΙΣΤΕΥΣΕ Σ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ και  ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.
Και  το κριτήριο  και η ΒΑΣΗ  της ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΟΥ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΙΣΤΗ και ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ απο ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ! Ειναι  η ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ !

Ο ΘΕΟΣ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟ, ΠΟΥ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥ!!!

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ δια ΠΙΣΤΕΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΙΣΩΣΗΣ δια ΠΙΣΤΕΩΣ. Ειναι η ΕΥΛΟΓΙΑ και Η  ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ απο τον Θεο να μην λογαριάζει τις αμαρτίες  του Αμαρτωλού που ΠΙΣΤΕΥΕΙ και ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ για την Σωτηρία του στον Χριστό και όχι στα δικά του έργα :« Αφού, λοιπόν, ανακηρυχθήκαμε  ΔΙΚΑΙΟΙ με την ΠΙΣΤΗ, έχουμε ειρήνη με τον Θεό διαμέσου τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού»(Ρωμαιους 5:1)


No comments:

Post a Comment