Popular Posts

Saturday 24 October 2015

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΧΑΡΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΜΟΙΒΗ ΕΡΓΩΝ (Εφεσιους 2:8-9)

Αδελφέ  μου το Ευαγγέλιο τονίζει οτι ΧΑΡΙΣ στο έλεος και την καλοσύνη του  Θεού οι γνήσιοι Πιστοί εχουν σωθεί  και ΟΧΙ χάρη στα έργα τους.<< Όταν όμως φανερώθηκε η ΚΑΛΟΣΥΝΗ και η ΑΓΑΠΗ του σωτήρα μας Θεου προς τους ανθρώπους, τοτε ΟΧΙ ΧΑΡΗ σε εργα ΔΙΚΙΑΟΣΥΝΗΣ που ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ αλλα ΧΑΡΗ στο ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΕΟΣ μας ΕΣΩΣΕ !!!>>(Τιτος 3:5)  
Τίποτε απολύτως ΤΙΠΟΤΕ Δεν ΚΑΝΑΜΕ ώστε να αναγκαστεί ο ΘΕΟΣ να μας κάνει ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗ. Ντιπ για ντιπ ΤΙΠΟΤΕ,  όπως ο ληστής στον σταυρό ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΝΤΑΞΙΟ του ανεκτίμητου δώρου της Σωτήριας, οπως η Μαρία η Μαγδαληνή ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ αντάξιο ΣΩΤΗΡΙΑΣ το ίδιο και οι Απόστολοι δε έκαναν τίποτε ΑΝΤΑΞΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ και αυτό ΟΜΟΛΟΓΕΙ και ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΕΙ σε όλους μας ο Απόστολος Παύλος που λέει οτι ο Θεός μας ΕΣΩΣΕ ( και συμπεριλαμβάνει και τον εαυτό του ) ΟΧΙ ΧΑΡΗ σε ΕΡΓΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ που ΚΑΝΑΜΕ εμεις ΑΛΛΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΕΟΣ !!( Τιτος 3:5) Τελεία και παύλα ._
Όποιος υποστηρίζει οτι συνέβαλε με τα έργα του στην ΣΩΤΉΡΙΑ του Θεού μειώνει την αφάνταστο ΧΑΡΗ του Θεού αφού υποστηρίζει με τα έργα του συνέβαλε στην δική του Σωτηρία !!

Φίλοι μου τα  έργα ακολουθούν και τεκμηριώνουν την Σωτηρία και ανάλογα με τα έργα ο Πιστός θα ανταμειφθεί (A.Koρινθιους 3:12-15) αλλά η ΣΩΤΗΡΙΑ ειναι το ΔΩΡΟ  της ΧΑΡΙΣ του Θεού (Εφεσιους 2:8-9) στον αμαρτωλο που με μετάνοια και συντριβή επιστρέψει στον Χριστό και με πίστη από ΑΥΤΟΝ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ !!  << ΔΙΚΑΙΩΘΕΝΤΕΣ ΟΥΝ ΕΚ ΠΙΣΤΕΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ !! (Ρωμ 5:1-2)

Αδέλφια όταν μιλάει το Ευαγγέλιο για ΠΙΣΤΗ δε εννοεί οτι χάρι στην διανοητική πίστη, στην  εγκεφαλική γνώση και παραδοχή της Θεότητας του Χριστού ο αμαρτωλός θα δικαιωθεί αλλα αναφέρεται στην έμπρακτη ΚΑΡΙΔΙΑΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ του αμαρτωλού στο κάλεσμα του  τον Χριστο να εμπιστευτεί για την Σωτηρία της ψυχής του.Η  καρδιακή  έμπρακτος ανταπόκριση ( όπως του Αβραάμ που αποδείχτηκε οταν πήρε τον Ισαάκ για να τον θυσιάσει) ειναι αυτή που αποδεικνύει την γνησιότητα της πίστης !!!
Για την γνησιότητα της πίστης του ο αμαρτωλός δικαιώνεται όπως ο Αβααμ που του ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΕ η ΠΙΣΤΗΣ του σαν βάση για την ΔΙΚΑΙΩΣΗ του!! (Ρωμαίους 4;2)
Η γνήσια ΠΙΣΤΗΣ δικαιώνει τον αμαρτωλό και η φάλτσα πίστης,η φαινομενική της ταυτότητας και μόνο, η Κληρονομική και ΟΧΙ η ΚΑΡΔΙΑΚΗ αποκλείει τον αμαρτωλό απο την Ευλογία του Πατρός.

Ο Θεός κοιτάζει την ΚΑΡΔΙΑ του αμαρτωλού και δεν ξεγελιέται ουτε από τα λόγια του, ούτε από τις τυπικές του Θρησκευτικές πράξεις αφού EXEI την δύναμη να διακρίνει τους διαλογισμούς και τις προθέσεις της καρδίας, και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΔΙΕΡΕΎΝΗΤΟ για τον Θεό, κι ΟΛΑ ειναι ΓΥΜΝΑ και ΔΙΑΦΑΝΑ  στα μάτια του, στον όποιο και θα ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΓΟ !! (Εβραίους 4:12-13)   

No comments:

Post a Comment