Popular Posts

Saturday 17 October 2015

Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ

H αγάπη του Χριστού μου
είναι υπερβολική
δεν μ' αφήνει
ούτε μιας Ζωής στιγμή.

Η αγάπη του Χριστού μου
είναι συμπονετικια
στο πλευρό μου είναι πάντα
με στηρίζει με κρατά.

Η αγάπη του Χριστού
είναι θεραπευτική,
θεραπεύει κάθε πόνο
σβήνει κάθε ενοχή !

Η αγάπη του Χριστού
είναι θυσιαστική,
θυσιάστηκε ο Χριστός μας
για να έχουμε εμείς Ζωή !

Αδελφια  μου ο Κύριος μας πρόσφερε την ΖΩΗ του λυτρο για πολλούς,(Ματθαίος 20:6) για την δίκη μας απελευθέρωση από την αμαρτίες (Α.Τιμοθεου 2;6) έτσι ώστε να απαλλαγούμε ριζικά απο αυτές (Α.Πέτρου 2;24) και μας άφησε παράδειγμα πως πρέπει να ζούμε << Παράδειγμα λοιπόν σας έδωσα, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΑ ΕΓΩ ΣΕ ΣΑΣ, ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ>>(Ιωάννης 13;14) και το παράδειγμα συμπεριφοράς προς μίμηση ήταν όλη η ζωή του.
Αφού σ' Αυτόν δεν υπήρχε υποκρισία, δεν πρέπει να επιτρέψω ούτε εγώ υποκρισία στην καρδιά μου, αφού ψέμα, περηφάνεια, μίσος, κακία, λαγνεία, θρασύτητα, ζήλεια, δεν υπήρξαν μέσα του, ούτε κι' εγώ πρέπει να επιτρέψω αυτά να υπάρξουν στη ζωή μου. Αφού έλεος, χάρης ταπεινοφροσύνη ευγένεια, υπομονή, συμπόνοια και αγάπη με πνεύμα θυσίας ήταν η καθημερινή του ζωή, αυτή την συμπεριφορά πρέπει κι'εγώ να επιθυμώ να αποκτήσω και να την εξασκώ όλο και περισσότερο.

Ο ίδιος ο Χριστός τόνισε οτι το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ζωής που εξασφαλίζει χαρά, ειρήνη και ανάπαυση ψυχής είναι ο τρόπος της ζωής του << Βάλτε το ζυγό μου πάνω σας ΚΑΙ ΔΙΔΑΧΤΕΙΤΕ από μένα, που ΕΙΜΑΙ ΠΡΑΟΣ και ΤΑΠΕΙΝΟΣ στην καρδιά και ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΝΑΠΑΥΣΗ στις ψυχές σας>>( Ματθαίος 11;29) Αν αγνοούμε την νουθεσία του, τον τρόπο ενάρετης Ζώης που ο ίδιος μας άφησε παράδειγμα, εξαπατούμε τον εαυτό μας και ανάπαυσή ψυχής δεν θα βρούμε, ούτε στον παράδεισο θα μπούμε αν τον ιδιο και τα λόγια του αψηφούμε !!!
Ας μην μην ξεχναμε οτι ο Απόστολος Παύλος ο ποιο αγωνιστικός όλων των αποστόλων που θεώρησε τα πάντα σκουπίδια εν συγκριση της ευλογίας να ακολουθεί τον Χριστό είπε << Μιμητές μου να γίνεστε, οπως ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΙΜΙΤΗΣ του Χριστού!!!>> (Α.Κορίνθιους 11;1)
Φίλοι μου κι' αδέλφια μου το ΦΡΟΝΗΜΑ ο τρόπος σκέψης του Χριστού πρέπει να είναι ο στόχος της συμπεριφοράς μας για να μπούμε στις πολλές ευλογίες που έχει για μας .<<Να υπάρχει μεταξύ σας ΤΟ ίδιο ΦΡΟΝΗΜΑ που ΥΠΗΡΧΕ στον Χριστό>> (Φιλιππησιους 2;5) το φρόνημα ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗΣ και ΘΥΣΙΑΣ. Αμήν!

Αν ομως,
ποτε δεν καταφέρω
τον Χριστό να μιμηθώ
καλύτερα θα ήταν
να πάψω εγώ να ζω !

Τώρα μετά είκοσι οκτώ χρόνια χριστιανός  κατάλαβα ξεκάθαρα οτι ο Χριστός είναι το παράδειγμα Ζωής μου, και  είναι εφικτό, εφ'όσον μ'όλη μου την καρδία το επιθυμώ, θα το κατορθώσω και στις ευλογίες που με κάλεσε θα μπω. Αμήν!!
Χριστέ μου για την απέραντη αγάπη σου χάρη σου και ΕΛΕΟΣ σου σ'ευχαριστώ !!

Φίλοι μου,
Η αγάπη του Χριστού μου  
είναι καταπληκτική  
ποτε δεν αφήνει  
το πιστό του παιδί.  
Αλληλούια !!!!     

No comments:

Post a Comment