Popular Posts

Monday 2 March 2015

H ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ Η ΒΑΘΕΙΑ ΡΙΖΩΜΕΝΗ ΠΛΑΝΗ

 Όταν η πλάνη επικρατεί όπως στο λαϊκό προσκύνημα στην Αγία Φωτεινή Υμηττού όπου οι πιστοί παίρνουν την *Ευλογια* απο  το σκουφάκι του Αγίου  Νεκταρίου κι' από το πετραχήλι του Αγίου Φιλουμένου, αντι από τον  Παντοδύναμο Πανταχού παρών  Κύριο Ημών Ιησού Χριστό τότε η πληγή που αφήνει είναι πολυ  μεγάλη. Κι όταν οι πλάνες  συνεχίζονται απο χρόνο σε χρόνο κι' απο δεκαετία σε δεκαετία και ποτε δεν σταματούν, όπως τα Παπούτσια του Αγίου  Σπυρίδωνα που οι Ιερείς *αναγκάζονται να αλλάζουν* επειδή  τα λιώνει, τοτε η πληγή του ταλαίπωρου Έλληνα που βάζει το θάρρος του στον Άγιο που *διανύει χιλιόμετρα* αντί στον ΧΡΙΣΤΟ που τον καλεί σ' Αυτόν να έρθει ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ να βρει, είναι ακόμη μεγαλύτερη. 

Αδέλφια η  Αγία γραφή προειδοποιεί και λέει οτι: Η ΟΡΓΗ του Θεου ξεσπάει απο τον ουρανό εναντίον καθε ΑΣΕΒΕΙΑΣ και ΑΔΙΚΙΑΣ των ανθρώπων  που ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ στην ΚΑΤΟΧΗ τους την ΑΛΗΘΕΙΑ, ΖΟΥΝ στην ΑΔΙΚΙΑ !!(Ρωμαίους 1:18) τρέχουν στα λείψανα των Αγίων,  και στις  εικόνες που δακρύζουν Ευλογία για να βρουν αντι στον Κύριο της δοξας στον  Σπλαχνικό  Χριστό  που όλους  στον ίδιο τους καλεί να έρθουν ανάπαυση να βρουν :« ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΠΑΥΣΩ»(Ματθαίος 11:28) 

Ποια ειναι η αιτία αυτής της Απάτης, αυτής της ΠΛΑΝΗΣ, να τρέχουν οι βαριά φορτωμένοι αμαρτωλοί στις *δακρυσμένες*  εικόνες, στα λείψανα και κειμήλια των Αγίων αντι στο ΣΩΤΗΡΑ ΧΡΙΣΤΟ που  ανακούφιση και ΑΙΩΝΙΑ Ζωη  χαρίζει σε καθε μετανιωμένο αμαρτωλό που επιστρέφει σ'Αυτόν  ;;  Είναι δυνατόν να ζούμε ελεύθεροι όταν ασπαζόμαστε την ΠΛΑΝΗ και το ΨΕΜΑ ;

ΟΧΙ, δεν ειναι δυνατόν. Μονό το Ευαγγέλιο, ο αψευδής λόγος του Θεού είναι η ΔΥΝΑΜΗΣ του ΘΕΟΥ για ΣΩΤΗΡΙΑ στον καθένα που πιστεύει (Ρωμαίους 1;16) και μονο ο Χριστος  μπορει να ΔΡΟΣΙΣΕΙ την ταλαίπωρη κι' αμαρτωλή ψυχη και  να κανει *ΠΟΤΑΜΙΑ*  ζωντανού νερού να ξεχυθούν  μέσα απο εκείνον/η που ΕΡΘΕΙ σ' αυτον  για να πιει ! (Ιωάννης 7;37-38)
 
Αδέλφια , δεν είναι δυνατόν να ζούμε ελεύθεροι όταν ασπαζόμαστε την ΠΛΑΝΗ και το ΨΕΜΑ αντι τον  Χριστο και τον ΛΟΓΟ του Ευαγγελιου του !
 
Τα χαρμόσυνα  πάντως 
νέα είναι οτι η αγάπη  του Χριστού είναι τόσο δυνατή, που έδωσε την ζωή του για να μας ελευθερώσει απο το ΨΕΜΑ και την δουλεία, και να μας φέρει στη δικη του ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !!
"Χριστέ μου, Αν ποτε μου στην πλάνη παρασυρθω, καλύτερα θα ήταν να με πάρεις παρα να μ'αφήσεις απο την  πλάνη να αιχμαλωτιστώ" Ειναι η προσευχή του καθενός που ΑΓΑΠΑ τον Χριστό και την ΑΛΗΘΕΙΑ. 

" Ποτέ δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να πλανηθώ, θα προτιμούσα  να πεθάνω παρα στην πλάνη  να ζω." Λέει το πιστό παιδί του Κυρίου. 
Φίλε, ΑΝ Η ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΠΛΑΝΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ !! 

Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΠΛΑΝΗΘΕΙ, αλλα θα το διαφυλάξει απο το ψέμα και το πειρασμό !! 
« Ξέρει ο Κύριος να ΣΩΖΕΙ τους ευσεβείς μέσα απο την δοκιμασία , και τους άδικους να τους κρατά υπόδικους ως την ημέρα της κρίσης για να τιμωρηθούν !!» Είναι η βεβαίωσης του Κυρίου για τους γνήσιους πιστούς που τον έχουν ΕΜΠΙΤΕΥΤΕΙ και ΣΩΤΗΡΑ τους δεχτεί και θέλουν  να το Υπακούουν και να τον Ακολουθούν. Αμην!!! 

No comments:

Post a Comment