Popular Posts

Monday 29 September 2014

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΑΠ' ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΕΑΥΤΟ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΝΑ ΝΤΥΘΟΥΜΕ.(Εφεσιους 4:22-24)

Η αγάπη του Χριστού
βασιλεύει στην καρδιά,
Βασιλεύει και την κάνει
ν' αγαπά παντοτεινά
Να θέλει γι' Αυτόν να ζήσει
καθε μέρα της Ζωής,
ολότελα να του δοθεί
και ριζικά να ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΕΙ !!!
"Σας παρακαλώ αδελφοί ...να προσφέρετε τους εαυτούς σας θυσία ζωντανή, άγια και ευπρόσδεκτη στον Θεο.... Και ΜΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΣΤΕ στην νοοτροπία αυτου του κόσμου, αλλα ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΣΤΕ συνεχώς καλλιεργώντας το φρόνημα του Πιστού".(Ρωμαίους 12:1-2) ειναι το κάλεσμα του Πιστού, να πεθάνει στην παλιά του συμπεριφορά, και να ντυθεί την Άγια και ενάρετη Χριστιανική διαγωγή!!!
"Aπορρίψετε εντελώς το ψέμα, να μιλάτε την αλήθεια ...όταν οργίζεστε μην φτάνετε στην αμαρτία, η δύση του ηλίου ας μην σας βρει οργισμένους.Μη δίνετε με την συμπεριφορά σας χώρο να δρα ο διάβολος. Όποιος εκλέβε (προτού ασπαστεί τον Χριστό) ας μην κλέβει, αλλά ας εργάζεται .... ΔΙΩΞΤΕ μακρια καθε δυσαρέσκεια, θυμό, οργή, κραυγή, κατηγορία , καθώς και καθε άλλη κακία."( Εφεσιους 4:25-32) ειναι μερικά απο τα χαρακτηριστικά που καθενας που αποκαλεί τον εαυτό του Χριστιανό πρέπει να αποβάλει, και να ντυθεί την νέα συμπεριφορά, να γίνει μιμητής του Χριστού και των Αποστόλων !!!
Φιλοι μου δεν εμπαίζεται ο Θεός, θυμάμαι μια περίπτωση ενός ανδρός που αντιστάθηκε τα καλέσματα μιας ωραίας γυναίκας, που μαζί της όμως πήγε μετά κάποιος άλλος άνδρας, και αυτός ο άνδρας σκοτώθηκε!!
Δεν υπάρχει δημιούργημα που μπορεί να κρυφτεί απο τον Θεο.Ολα ειναι γυμνά και φανερά μπροστά στα μάτια του, στον οποιο θα δώσουμε λόγο.(Εβραιους 4;13)
Ας μην έχει κανείς από εμάς -τους αναγεννημένους σωσμενους χριστιανούς- την ψευδαίσθηση οτι ο Κύριος δεν γνωρίζει και τους πιο κρυφές μας σκέψεις.Ολες τις γνωρίζει και ΚΡΙΝΕΙ τους διαλογισμού και της προθέσεις της ΚΑΡΔΙΑΣ (Εβραιους 4:12)μας, που κανένας δεν τις βλέπει και κανένας δεν τις ξέρει !!!
Αχ. ποιος μπορεί να με βοηθήσει έμενα και σένα απο την δική μας έμφυτη αμαρτία, φωνάζει ο Απόστολος Παύλος ; «Ενώ εγώ θέλω να κάνω το καλό, μέσα μου Υπάρχει το κακό.....που με κάνει αιχμάλωτο στον νόμο της αμαρτίας που βρίσκεται στα μέλη μου. ΠΟΙΟΣ θα με ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ απο το σώμα αυτό που έχει κυριεύσει ο Θάνατος; >>
Η απάντησης είναι ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ :« Ευχαριστώ τον Θεό που μου δίνει την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ μεσω του Ιησού Χριστού το Κυρίου μου !!» (Ρωμαιους 7:21-25)
Ο Χριστός αδελφε/η μου ειναι στο Πλάι σου να απαντήσει την κραυγή απελπισίας σου και ΒΟΗΘΕΙΑ θα σου δώσει να αντισταθείς καθε παλιά σου συνήθεια, να απελευθερωθεις απο τον παλιό εαυτό και να ντυθείς την καινούργια άγια συμπεριφορά!
" Θέλω να σε βοηθήσω λέει ο Κύριος. Είμαι στο πλάι σου να σε βοηθήσω να ξεπεράσεις ολες τις παλιές βαθιά ριζωμένες κακές σου συνήθειες. Με τη βοήθεια μου, οταν υποτάσσεσαι στα λογια μου θα νικήσεις και απ'τον παλιό εαυτό σου θα απελευθερωθείς". 

No comments:

Post a Comment