Popular Posts

Tuesday 31 January 2017

TI ΣΙΜΑΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ;

Ο Θεος ειναι ΕΛΕΗΜΟΝ και ΔΙΚΑΙΟΣ.
Το Ευαγγελιο τονίζει οτι ΟΛΟΙ ΑΜΑΡΤΗΣΑΝ και ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΠΟ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΟΥ (Ρωμαίους 3;23) αυτο το ΟΛΟΙ περικλείει καθε ανθρωπο που γεννήθηκε κάτω στην γη ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ !!!
Και επειδη ο ΜΙΣΘΟΣ, η ανταμοιβη της ΑΜΑΡΤΙΑΣ ειναι ο ΘΑΝΑΤΟΣ, (Ρωμαίους 6;23) δηλαδη αιώνια απομάκρυνση του αμαρτωλού  απο την ένδοξη παρουσια του Θεου ο Θεος έστειλε τον Γιο του τον Χριστο στον σταυρό να ΠΛΗΡΩΣΕΙ με τον σταυρικό του θανατο την ΤΙΜΩΡΙΑ της δικης μας ΑΜΑΡΤΙΑΣ ! ( Ιωαννης 3:16,Α.Πετρου 2;24) ωστε οποιος αμαρτωλος πιστεψει στον Χριστο, δηλαδη καρδιακά τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ και προσωπικο ΣΩΤΗΡΑ του τον ΔΕΧΤΕΙ, να μην καταδικασθεί, να μην αποκλειστεί για τις αμαρτιες του απο την παρουσια  του Θεου στον παράδεισο, γαιτι την τιμωρια για τις δικες του αμαρτιες την πλήρωσε στο ακαιρεο ο Χριστος στον σταυρο !!
Οποιος ομως τον Χριστο δεν εμπιστευτει, δεν καταδεχτεί προσωπικο Σωτηρα του να τον δεχτει, λογο των αμαρτιών του θα λογοδοτήσει, και απο την Παρουσία του Θεου για παντα θα αποκλειστεί, επειδη αρνηθηκε τον Χριστο  που ηρθε στην γη για να φορτωθει πανω του τις αμαρτιες δεν τον εμπιστευτηκε,
Το ευαγγελιο τονίζει οτι ο Θεος κανέναν αδίκως απο την παρουσια του δεν αποκλείει, ούτε υποδέχεται, αλλα ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ η ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ του -η Σωτηρια ΧΑΡΗΣ του- ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ σε ολους τους ανθρώπους, αλλα εφαρμόζεται και ΙΣΧΥΕΙ πανω σε εκείνους που τον Χριστο εχουν εμπιστευτει και ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ !( Ρωμαίους 3;23)
 ΔΙΚΑΙΩΣ απο την ΣΩΤΗΡΙΑ ΧΑΡΗ του αποκλείονται ολοι εκείνοι που ΠΟΤΕ δεν εμπιστευτηκαν, δεν εξαρτήθηκαν απο τον Χριστο, δεν καταδεχτηκαν Σωτηρα τους να τον δεχτουν, και στην βασιλεια του Θεου εισέρχονται εκεινοι που απο τον Γιο του εχουν εξαρτηθεί και ΣΩΤΗΡΑ τους δεχτει!
Αυτη ειναι η ΤΕΛΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ του Θεου που προσφέρεται χωρίς διάκριση σε ολους μας.(Ρωμαίους 3;23-25)
Ευχομαι την ΣΩΤΗΡΙΑ ΧΑΡΗ του Θεου να την εκτιμήσεις, την καρδια σου στον Χριστο που φορτώθηκε στον σταυρό τις αμαρτιες του κοσμου και εσυ να τον εμπιστευτείς και προσωπικο ΣΩΤΗΡΑ σου να τον δεχτεις και απο τον ΘΕΟ να ΔΙΚΑΙΩΘΕΙΣ, και ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ ΧΑΡΗ στη ΘΥΣΙΑ του Χριστου εσυ ο αμαρτωλος την ΧΑΡΗ που δεν σου αξιζε θα ΛΑΒΕΙΣ και στον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ θα μπεις !! Αμην.
"Σ' ευχαριστω Χριστέ μου που στον σταυρό πλήρωσες την τιμωρια της δίκαιης μου αμαρτίας, Συγχώρεση σου ζητω, σου ανοίγω την καρδια μου και σε παρακαλώ ελα και ζησε μαζι μου ολες τις ημερες της ζωης μου, Ειμαι δικος σου"  ειναι μια προσευχη που αν εκφράζει την καρδια σου ο Κυριος θα την απαντησει και ΑΙΩΝΙΑ ζωη μαζι του θα σου χαρίσει !! 

No comments:

Post a Comment