Popular Posts

Sunday 8 January 2017

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΡΝHΘΕΙ

Αυτοί που εμείς νομίζουμε οτι τον Χριστό απαρνήθηκαν στην ουσία ΠΟΤΕ τους τον Χριστό δεν τον ειχαν δεχτεί. Ποτε τους με ΜΕΤΑΝΟΙΑ και ΠΙΣΤΗ δεν άνοιξαν την καρδία τους Σωτήρα και Κύριο τους να  τον Δεχτούν και απο το Άγιο Πνεύμα του να γεννηθούν ξανά «Οσοι δέχτηκαν αυτόν -τον Χριστό- σ' εκείνους ΕΔΩΣΕ το ΠΡΟΝΟΜΙΟ να ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ του ΘΕΟΥ»Ιωάννης 1:12) 
Δεν μπορεί ο καθένας να δεχτεί τον Χριστό, για να δεχτείς τον Χριστό Κύριο και ΣΩΤΗΡΑ της ζωης σου πρέπει απο την δυσπιστία, απο την θρησκοληψία και απο την δογματική υπεροψία να ελευθερωθείς, το ΕΓΩ σου να απαρνηθείς και απο τον Χριστό - οπως ακριβώς οι Απόστολοι, η Μαρία η Μαγδαληνή, ο Εκατόνταρχος - με όλο σου το είναι να ΕΞΑΡΤΗΘΕΙΣ !!
Αν διαβάσεις την παράβολη του σπορέα θα διαπιστώσεις οτι Χριστιανοί φαινόντουσαν και φαίνονται όλοι ακόμα και αυτοί που δέχτηκαν τον Λόγο του Ευαγγελίου ΑΜΕΣΩΣ με ΧΑΡΑ, και οι άλλοι που δρομολογούσαν μαζί μας τον Κύριο και μαρτυρούσαν τα μεγαλεία του και την δόξα του έως ότου έγινε ΘΛΙΨΗ η ΔΙΩΓΜΟΣ τους άγγιξε, και οι άλλοι - η από ανθρώπινης πλευράς φυσιολογικότατοι-  που οι ΜΕΡΜΝΕΣ της Γήινης Ζώης, και η ΑΠΑΤΗ του ΠΛΟΥΤΟΥ και οι ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ για ολα τα υπόλοιπα τους υποβάθμισαν την πίστη τους, αλλά Χριστιανοί στην ΟΥΣΙΑ ήσαν μόνο εκείνοι με ΚΑΛΗ και ΑΓΑΘΗ ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΡΠΟΦΟΡΗΣΑΝ και  ΚΑΡΠΟΦΟΡΟΥΝ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ! (Ματθαίος 14;18-24, Μάρκος 4;14-20, Λουκάς 8:11-15) εκείνοι που παραμενουν ΠΙΣΤΟΙ στον Κύριο τους μέχρι το τέλος !!
Στην ουσία  Χριστιανός δεν είναι ο καθένας που ανάβει το κερί και κρατά κάποιες Εκκλησιαστικες παραδόσεις αλλά αυτός που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ εχει ΑΝΟΙΞΕΙ την ΚΑΡΔΙΑ του στον Χριστό, που προηγουμένως ο Πατέρας Θεός τον εχει ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ στον Χριστό « Κανένας δεν μπορεί να έλθει σε μένα  παρα μόνο αν τον ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ - έχει *φλερτάρει* την καρδία του το Αγιο Πνεύμα του Πατρός-  ο ΠΑΤΕΡΑΣ που με απέστειλε»( Ιωάννης 6;44) Χωρίς το *φλερτάρισμα* την Έλξη που κάνει ο πατέρας Θεός στον πνευματικά τυφλό που μόνο ονομαστικά είναι  Χριστιανός, κανείς δεν μπορεί να έλθει στον Χριστό . Εκείνος όμως που απο τον Θεό εχει *ακούσει* εχει προσελκυσθεί αυτός στον Χριστό  ΕΡΧΕΤΑΙ και αυτόν ο Χριστός δεν θα τον αποδιώξει  άλλα θα τον αναστήσει την τελευταία ημέρα !  ( Ιωάννης 6;37,40)
Φιλε μου, όσοι πίνουν απο το  ζωντανό νερό της Ζώης ( Ιωάννης 7;37) περισσότερο και περισσότερο τον  Σωτήρα τους, αγαπούν  λατρεύουν και δρομολογούν και καμία ΔΥΝΑΜΗΣ στον Κόσμο δεν θα μπορέσει ποτε να τους κάνει να τον αποχωριστούν (Ιωάννης 10;28-29) και εγγυητής της ΣΩΤΗΡΙΑΣ τους είναι το Αγιο Πνεύμα ο ΑΡΡΑΒΩΝ της κληρονομιάς  ( Εφεσιους 1:14) όλων εκείνων που συνειδητά τον Χριστό ΣΩΤΗΡΑ τους έχουν δεχτεί !!
Αμήν και εσυ από Χριστιανός της ταυτότητας να απαντήσεις το κάλεσμα του Χριστού( Αποκάλυψη 3;20) και απο το Αγιο Πνεύμα του να ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΞΑΝΑ και ΠΟΤΕ να μην ΧΑΘΕΙΣ ! ( Ιωάννης 1;12-13, 10:9)   

Σημείωσης :
Αυτοί που απαρνήθηκαν τον Χριστό, που αποστάτησαν ήσαν μονο φαινομενικά Χριστιανοί «Αυτοί βγήκαν απ' ανάμεσά μας, ποτέ όμως δεν ανήκαν πραγματικά σ' εμάς. Γιατί, αν αληθινά προέρχονταν από μας, θα είχαν μείνει μαζί μας. Αλλά αυτοί έφυγαν, ώστε να γίνει φανερό πως κανένας απ' αυτούς δεν ανήκε ποτέ σ' εμάς.»( Α.Ιωαννου 2;19)  ποτε τους προσωπικο ΣΩΤΗΡΑ τους δεν τον είχαν δεχτει !!
Πάντως πότε δεν μπορείς να εισαι σίγουρος ποιος είναι Σωσμένος και ποιος δεν είναι αυτό μόνο ο Κύριος το γνωρίζει  !!!

No comments:

Post a Comment