Popular Posts

Thursday 10 December 2015

TI ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ

Δυστηχως η αξιοπρέπεια δεν ειναι συνεπεία της ζωής μας ;
Τι ειναι αξιοπρέπεια, και που την βλέπεις στη ζωη σου; Ποιοι ειναι αυτοι στη ζωη σου που ειναι παράδειγμα αξιοπρέπειας ;
Μήπως καποιος επαγκελματικος κλάδος εχει άτομα που εχουν ποιο αξιοπρεπή συμπεριφορά;
Μηπως ακμάζει στην κοινωνια μας η αξιοπρέπεια ;
ΟΧΙ ειναι πολυ δυσκολοευρετη και αλίμονο αν η αξιοπρέπεια ηταν η συνέπεια της φυσιολογικής συμπεριφοράς μας, και ΟΧΙ η ευλογημένη διαγωγή χάρη στην δυναμη που μας δίνει ο ΘΕΟΣ στην αμαρτια που φωλιάζει μέσα μας (Ρωμαιους 7:14-23) να μην υποταχθούμε !!!
Ενας ορισμός της αξιοπρέπειας ειναι ηθικός σεβασμός, ευγένεια ήθους, τιμιότητα ειλικρινια χαρακτήρος που πηγάζει απο το άτομο που σέβεται τον εαυτό του, που δεσμεύεται σε ηθικές αξίες και δεν παρεκκλίνει απο αυτες. Επειδη σέβεται τον εαυτό του δεν υποχωρεί ουτε παραβαίνει τους ηθικούς κανωνες.
Απο μόνοι μας, δεν εχουμε την δυναμη να μην παραβαινουμε τον ηθικο κώδικα του Θεου, το κουσέλι, η ξευδομαρτυρια, η ψευτιά, η απατη, η πορνεία, η ομοφυλοφιλία, το μίσος, η ζήλια, η εχθρα, η τσιγκουνια και χιλιαδες αλλες καθημερινές μας πράξεις και κρυφά συναισθήματα δεν ειναι πραξεις αξιοπρέπειας.
Αξιοπρεπή διαγωγή ειναι εφικτή απο μενα και απο καθε αδυνατο αμαρτωλο που απο τον Χριστο εξαρτηθεί και με την δυναμη του Αγίου του Πνεύματος καθε μερα της ζωής του/μου ζει !!(Ρωμαιους 7:25)
Χωρίς σεβασμό στον Θεο και αγαπη και συμπονοια για τον συνάνθρωπο μας η αξιοπρέπεια δεν ευδοκιμεί.
Θα μπορούσαμε να λεγαμε οτι η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ειναι προϊόν της Αγαπης και σέβας που εχουμε στον Θεο και συνεπώς και στον συνάνθρωπο μας και να λέγαμε τα λογια του Αποστολου Παυλου που ειπε για την ΑΓΑΠΗ οτι ο ανθρωπος που εχει Αξιοπρέπεια δεν φθονεί, δεν καυχησιολογει, δεν αλλαζονευεται, δεν φέρεται απρεπα, δεν κυνηγάει το δικο του συμφέρον, δεν κυριεύεται απο θυμο, δεν κρατά λογαριασμο για το κακο που του εχουν κανει.(Α.Κορινθιους 13:4-7)
Ας καλοσκεφτουμε τη ειναι αξιοπρέπεια ζωης και οτι καθε στιγμή της ζωής πρεπει να την ζούμε.

No comments:

Post a Comment