Popular Posts

Wednesday 23 December 2015

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ

Κάθε χρόνο εκδίδονται εκατομμύρια βιβλία βελτιώσεως σε καθε τομέα της ζωήςΑπό  το πως να αδυνατίσεις, να γίνεις καλύτερος ομιλητήςκολυμβητήςχορευτής,  ψαράςσύζυγοςμητέρα,  επιχειρηματίας,  αθλητής, κλπ, και εκατομμύρια ανθρωποι ανα τον κόσμο βελτιώνοντα και αλλοι   με επίμονη και υπομονή ειναι μελη Πρόγραμματων Βελτιώσεως και  Αυτοβοήθειας.
Ναι, φιλοι μου ο καθένας με υπομονή και επίμονη μπορεί να βελτιωθεί, ο απρόσεκτος να γίνει πιο προσεκτικός, ο αναιδής ευγενικός, ο παχύς να αδυνατίσει, ο αλκοολικός να μην πίνει,  ακόμα  και  αμαρτωλά  ο κουρασμένος η  κουρασμένη απο τον γάμο του/ης να ανανεωθεί με μια  εξωσυζυγική  περιπέτεια, μεθύσι, φλερτ, η κάτι άλλο αλλα κάνεις δεν μπορεί να αναγεννηθεί. 

Ο Χριστος πριν δυο χιλιαδες χρονια σε ένα απο τους πιο θεοσεβής νομοδιδασκαλους τον Νικόδημο που είχε πνευματική πείνα και ήθελε στον παράδεισο να καταλήξει με έμφαση του είπε
« ΑμήνΑμήν, αν καποιος δεν γεννηθεί ξανά, δεν μπορεί να δει τη βασιλεια του Ουρανού»(Ιωαννης 3:3,5)
Πολύτιμη ψυχη, μπορεί να εισαι μοναχός στο άγιο ορος, η ιερέας στην Πάτμο, η και πνευματικόςμπορεί να εισαι  θρήσκα όσο καμία άλλη γυναικα, να μην λείπεις ποτε απο την εκκλησια σου, η να εισαι θεολόγος  και διδάσκαλος των γραφών οπως ο Νικόδημος αλλα αν ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΞΑΝΑ όσο θρήσκος και αν εισαι στην βασιλεια του Θεού δεν θα μπεις, να φιλάς ολες τις εικόνες η να σου φυλάνε το χέρι, και  μετά θάνατο να σου κάνουν την νεκρώσιμη λειτουργία και να σου πουν την *συγχωρητική* προσευχη αλλα αν δεν έχεις γεννηθείς ξανά απο το Αγιο Πνευμα της Αναγέννησης και ανακαίνισης στις αμαρτιες σου θα πεθάνεις και στην βασιλεια του Θεού δεν θα μπεις.
Φίλε μου, αν τον Χριστο δεν τον τιμάς, απλώς την εικόνα του φιλάς, αλλα το καλεσμα του τ' αγνοείς  «ΕΛΑΤΕ σε ΜΕΝΑ όλοι εσείς που είστε κουρασμένοι και βαριά φορτωμένοι κι ΕΓΩ θα σας δώσω ΑΝΑΠΑΥΣΗ» (Ματθαίος 11:28) « Να! Στέκομαι τώρα μπροστά στην πόρτα της καρδιάς σου και χτυπώ. Αν ακούσεις την φωνη μου, και ανοίξεις την καρδιά σου, θα μπω μέσα ΕΓΩ και θα γιορτάσουμε μαζί.» (Αποκάλυψη 3:20) εισαι μονο φαινομενικα χριστιανος/η, η εισαι υποκριτής γιατι  αρνείσαι  τον Πανταχου παρόν Παν Αγιο Κυριο Ημών Ιησού Χριστο Σωτήρα σου να τον δεχτείς !!

Φίλε/η μου αν μπορέσεις τον Χριστο σωτήρα σου να τον δεχτεις θα ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙΣ, απο τον Θεό θα ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΞΑΝΑ «Ο Χριστός στους δικούς του ηρθε και ΔΕΝ τον δεχτηκαν. Όσοι ομως τον δέχτηκαν σ' αφτούς έδωσε το προνόμιο, την εξουσία να γινουν παιδιά θεου, και που δεν γεννήθηκαν απο γυναίκας αιμα, ουτε απο ανθρώπινη πρωτοβουλία, αλλα απο τον Θεο γεννήθηκαν Ξανά !»(Ιωάννης 1:12-13)
Επιτυχία  στην ζωή, δεν ειναι απλώς να βελτιωθείς, αλλα όπως πριν είκοσι χρονια είπε η κόρη μου στον τότε πλούσιο επιχειρηματία πεθερό μου, ειναι στον παράδεισο  να μπεις !
Και μονο αν με ταπείνωση και συντριβή  απο  τον Χριστο εξαρτηθεις θα ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙΣ, και στην ένδοξη ευλογημένη ουράνια βασιλεια του και εσυ μετά θάνατο θα μπεις. ΑΜΗΝ!!!

Σου το ευχομαι με ολη μου την καρδια.

No comments:

Post a Comment