Popular Posts

Tuesday 22 December 2015

ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΜΑΡΙΑΜ ΤΟΤΕ ΤΙ ;

Αν ήταν ο Χριστος μονο γιος της μακάριας και θεοσεβούς Μαριάμ και ΟΧΙ του Θεού, αλλα ανθρώπου όπως ήταν ο γιος της  εκλεγμένης απο τον Κυριο εξαδέλφης της Ελισάβετ, και οι γιοι ολων των μητέρων των προφητών και απόστολων δεν θα ήταν αναμάρτητος, δεν θα μπορούσε να πληρώσει τα λύτρα της αμαρτίας του κόσμου ( Ιωάννης 1:29) και η σταυρική του θυσία δεν θα έσωζε κανέναν.
Επειδή ομως ο Γεννήτορας του δεν ήταν ο Ιωσήφ, αλλα ο ΠΛΑΣΤΗΣ   του σύμπαντος ο ΘΕΟΣ μας, ο δημιουργος των ορατών και αοράτων,  ο Χριστος  είχε την φύση του Πατέρα του,  και αφού ήταν ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ μπόρεσε με την ΣΤΑΥΡΙΚΗ του ΘΥΣΙΑ και πλήρωσε την ΤΙΜΩΡΙΑ για την ανθρώπινη αμαρτια « Αυτος ειναι ο ΑΜΝΟΣ του Θεού που παίρνει πανω του την αμαρτια του κόσμου»( Ιωαννης 1:29,Α.Πετρου 2;24)

Κανενας άνθρωπος γεννηθείς απο γυναικα δεν θα μπορούσε να πάρει πανω του την ανθρωπινή αμαρτια παρα μονο ο Γεννηθείς  απο τον Πνευμα του Πατρός ( Λουκας 1:35) ο Θεογεννηθεις Χριστος που ως ΛΟΓΟΣ του Θεου ΥΠΗΡΧΕ παντα με τον Θεο και τα ΠΑΝΤΑ μέσω Αυτού διμιουργηθηκαν... και  ΗΤΑΝ η ΠΗΓΗ της ΖΩΗΣ και το ΦΩΣ των ανθρωπων, που φέγγει μέσα στο σκοτάδι !! (Ιωαννης 1:1-5) και  που μεσα του κατοικούσε ολο το πλήρωμα της Θεότητας σε  σωματική του μορφή !!! (Κολοσσαεις 2:9) Αλληλουια !!

Ο προφήτης Ησαΐας 700 χρονια πριν την γέννηση του Χριστου είπε « Οι αμαρτιες μας ηταν η αιτία που αυτός πληγώθηκε , οι ανομίες μας που αυτός εξουθενώθηκε. Για χαρη της δικης μας σωτηρίας εκείνος τιμωρήθηκε και στις πληγές του βρήκαμε εμεις τη γιατρεία.»(Ησαΐας 53:5)

Φιλοι επειδη ο Χριστος δεν ήταν απλώς και μονο γιος της μακαριας μητέρας του αλλα ο ΕΜΑΝΟΥΗΛ, ο Θεογεννητος και σταλθεις απο τον ΘΕΟ μονογενής Γιος του < Φως εκ φωτός, Θεος αληθινος εκ ΘΕΟΥ αληθινού>  που θυσιάστηκε για τις δικές μας αμαρτιες  τώρα οποιος τον εμπιστευθεί και προσωπικο ΣΩΤΗΡΑ του τον δεχτεί δεν θα χαθεί αλλα θα εχει ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ !! (Ιωαννης 1:12-13) γιατι το αιμα του ειναι που καθαρίζει καθε πιστό του παιδι απο καθε αμαρτια (Α.Ιωαννου1:7) Αμην !!
Αυτά φιλοι μου ειναι τα χαρμόσυνα Χριστουγεννιατικα νεα οτι αν σήμερα με μετανοια επιστρεψεις στον Χριστο στην Αιώνια ζωή θα μπεις και ποτε δεν θα χαθεις. (Ιωάννου 10;9) Αμήν!

No comments:

Post a Comment