Popular Posts

Monday 28 December 2015

ΕΙΣΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ (ΕΦΕΣΙΟΥΣ 2:1-9)

Το ευαγγέλιο λέει οτι ο καθε άνθρωπος απο την φύση του είναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΣ και μονο αν στον Χριστό με μετάνοια επιστρέψει και προσωπικό Σωτήρα του τον δεχτεί από τον ιδιο θα ΣΩΘΕΙ !!!(Ματθαιος 11;28,Ιωαννης 3;16,5:24,6:47,8;24)
<< Ο Χριστός ολοκληρώνει κι εσας που ήσασταν
 ΠΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ  εξαιτίας των παραπτωμάτων και των αμαρτιών σας. που ζούσατε τότε σύμφωνα με τις απαιτήσεις αυτού εδώ του κόσμου, ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΣ στον άρχοντα των πονηρών δυνάμεων που βρίσκονται ανάμεσα σε ουρανό και γη, στο σατανικό πνεύμα που ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ όσους δεν υπακούν στο Θεό. (Εφεσιους 2:1-2) 

Το Ευαγγέλιο βεβαιώνει οτι καθε άνθρωπος που δεν εχει καρδιακή ΚΟΙΝΩΝΙΑ με τον Χριστό, που απλώς είναι Χριστιανός της ταυτότητας οτι είναι ΔΟΥΛΟΣ της ΑΜΑΡΤΙΑΣ και απο φύση ΑΞΙΟΣ της ΤΙΜΩΡΙΑΣ του ΘΕΟΥ :  
<< Ήμασταν δούλοι στις επιθυμίες μας και κάναμε ό,τι ήθελε το αμαρτωλό εγώ μας. Η αμαρτωλή μας φύση μας οδηγούσε, όπως και τους υπόλοιπους ανθρώπους, σε πράξεις που προκαλούσαν την οργή του Θεού.>>(Εφεσιους 2;3)
Τα χαρμόσυνα νέα όμως ειναι οτι χάρη στο μεγάλο του ΕΛΕΟΣ ( και ΟΧΙ στα δικά μας έργα) ο ΘΕΟΣ χαρίζει την ΣΩΤΗΡΙΑ σε κάθε μετανιωμένο αμαρτωλό που με πίστη και συντριβή ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ στον Χριστό : 
< <Ο Θεός όμως μας αγάπησε, γιατί είναι πλούσιος σε έλεος κι έχει απέραντη αγάπη. Κι ενώ ήμασταν ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ νεκροί εξαιτίας των παραπτωμάτων μας, μας ξανάδωσε ζωή μαζί με το Χριστό.  Με τη ΧΑΡΗ του ΕΧΕΤΕ ΣΩΘΕΙ !!!>> (Εφεσιους 2;4-5)
Και ΟΧΙ μονο του χαρίζει την ΣΩΤΗΡΙΑ, αλλα τον βεβαιώνει οτι τον Έχει ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ γιατί τον εχει ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΙ, και του εχει δώσει ενα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΑΡΟΝ και χάρη στο καινούργιο παρόν που του έδωσε ΘΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΜΑΖΙ του στα ΟΥΡΑΝΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
<< Μας ανέστησε μαζί με τον Ιησού Χριστό και μας έβαλε να καθίσουμε μαζί μ' αυτόν στα ουράνια. Έτσι, με την αγάπη που μας έδειξε δια του Ιησού Χριστού, φανερώνει στις μελλοντικές γενιές πόσο υπερβολικά γενναιόδωρη είναι η χάρη του.>>(Εφεσιους2:6-7)
Και ο Απόστολος  Παύλος τελειώνει το Κήρυγμα βεβαιώνοντας όλους μια ακόμα φορα  οτι η ΣΩΤΗΡΙΑ δεν ειναι επίτευγμα δικό μας αλλά ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ ωστε κάνεις να μην καυχηθεί !!  
<< Πραγματικά, με τη χάρη του ΣΩΘΗΚΑΜΕ δια της πίστεως. Κι αυτό δεν είναι δικό σας κατόρθωμα αλλά ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ. Δε σωθήκατε με τα δικά σας έργα κι έτσι κανείς δεν μπορεί να καυχηθεί γι' αυτό.>>(Εφεσιους 2:8-9)
Και οτι τα καλα έργα παντα ακολουθούν < τους ΣΩΣΜΕΝΟΥΣ απο την χάρη του ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ > γιατί ο Θεός ειναι που  ενεργεί μέσα μας και μας ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ  να κάνουμε καλά έργα για τα οποία και θα ανταμοιφθουμε !! 
<< Είμαστε δημιούργημα του Θεού, ο οποίος δια του Ιησού Χριστού μάς έκανε καινούριους ανθρώπους, για να μπορούμε να κάνουμε καλά έργα, που τα προετοίμασε ο Θεός, για να είναι μ' αυτά γεμάτη η ζωή μας.>> (Εφεσιους 2;10) 
Η ΣΩΤΗΡΙΑ από την ΑΡΧΗ μεχρι το τέλος ειναι το δώρο της χάρης του Θεου στον ταπεινό μετανιωμένο αμαρτωλό που τον Γιο του τον Χριστό Σωτήρα του δεχτεί και απο Αυτον και μόνο οπως οι  Απόστολοι ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ !!!! (Ιωάννης 1;12-13,7;37,10;9,10;27-28,11;25)

No comments:

Post a Comment