Popular Posts

Thursday 17 December 2015

Η ΘΕΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ

Συμφωνα με την εικόνα του και την ομοίωση του (Γενεσις 1:26) μας έφτιαξε αρχικά ο Θεος, πριν οι πρόγονοι μας λεκιάσουν την εικονα του και την ομοίωση τους με το αμάρτημα της ανυπακοής.

 Χαρη στην σταυρική θυσια του Χριστου –του δεύτερου Αδάμ- η αρχικη εκείνη κοινωνια με τον Θεο μπορει να αποκατασταθει σ’ εκεινους που ΑΝΗΚΟΥΝ στον Χριστο και που δεν ζουν σύμφωνα με τις επιθυμιες της σαρκας αλλα συμφωνα με την οδηγια του πνεύματος ...(Ρωμαιους 8:1-2)
Oλοι οσοι επιστρέψαμε στον Χριστο .... κοιτάζοντας... στον καθρέφτη της δοξας του Κυριου< στον Λογο του> ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΜΑΣΤΕ στην δικη του εικόνα (Β.Κορινθιους 3:16-18) γιατι εκεινους που ο Θεος γνώρισε απο πριν πως θα σωθούν αυτους και προόρισε να λαβουν την μορφη του Γιου του ( Ρωμαιους 8:29) να ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΟΥΝ στην δικη του εικονα προχωρώντας απο δόξα σε δόξα!(Β.Κορινθιους3:18)

Όποιος εχει ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ, απο άφθαρτο σπερμα χαρη στο λογο του Θεου. ..χαρη στο ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΙΜΑ του Χριστου που θυσιάστηκε σαν άμωμο αρνι για να μας απελευθερωση απο τον πατροπαραδοτο τροπο ζωης (Α.Πετρου 1:17-23) ΩΦΕΙΛΕΙ να τον χαρακτηρίζει η ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ
Δεν μπορω/ρεις να αποκαλείς τον εαυτο σου συνειδητό Χριστιανό, Χριστιανό στην ουσια και να μην εισαι τιμιος, να λες ψέματα, να αποκρύβεις την αληθεια, να υποκρίνεσαι, να ψευδομαρτυρεις, να μην ειμαι/εισαι ειλικρινής και διαφανής, να μην εισαι τίμιος στον λογο σου, στις σχέσεις σου και στις συναλλαγές σου.
Η τιμιότητα ειναι πολυτιμότερη απο το ασημι και απο το χρυσάφι αφου η γνησιότητα της πιστης μας απο την ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ μας θα αποκαλυφθεί.
Τιμιότητα πρεπει να ειναι το ένδυμα κάθε πιστού παιδιού του Κυριου που απο το ΤΙΜΙΟ αιμα του εχει πλυθεί. Αμην να κανουμε το παν η τιμιότητα να μας χαρακτηρίζει !!

No comments:

Post a Comment