Popular Posts

Monday 21 July 2014

O KΥΡΙΟΣ ΣΟΥ ΖΗΤΑ ΑΠ' ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΣΟΥ ΕΑΥΤΟ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΑ ΝΤΥΘΕΙΣ

Και καμία αλλαγή δεν είναι εύκολη, εάν ποτε είδατε στην τηλεόραση το πρόγραμμα ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ, όπου συναγωνίζονται  άνθρωποι με υπερβολικό  βάρος, θα έχετε διαπιστώσει πόσο υπερβολικά σκληρή και ασταμάτητη είναι η γύμνασις ώστε ο υπερβολικά παχύς να χάσει τα εκατό και τόσα παραπανήσια κυλά!
Έτσι είναι και με τον Χριστιανό που πίστευσε στον Χριστό και δέχτηκε το δώρο της Σωτήριας (Εφέσιους 2:8-9) εναπόκειται σ' αυτον να απαλλαγεί  απο τον παλιό εαυτό, από την παλιά άπρεπη συμπεριφορά, και καμιά αλλαγή δεν έρχεται εύκολα, αλλά μόνο με επίμονη, και ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΥ.
Όπως ο υπερβολικά παχύς χωρίς κόπο, ιδρώτα, και ασταμάτητη συνεχή  εξάσκηση δεν θα χάσει τα παραπανήσια κυλά, έτσι κι'εγώ ετσι κι'εσύ απο τον παλιό εαυτό δεν θα απελευθερωθείς  αν στον Χριστό και στον λόγο του μ'ολο σου το είναι δεν υποταχθείς !!!
Από τον παλιό εαυτό σου δεν θα απαλλαχτείς απλώς και μόνο επειδή γνωρίζεις που υστερείς, αλλά μόνο εαν μ' όλη σου την καρδιά  σου αντισταθείς σε καθε παλιά σου συνήθεια και βαθιά ριζωμένη αντίδραση.
Αδελφέ  μου καμία καλή αλλαγή δεν έρχεται εύκολα αλλά μόνο μετά από ασταμάτητο αγώνα, οπως ακριβώς αυτοί που επιτυγχάνουν και χάνουν εκατό και περισσότερα κυλά.
«Η διαπαιδαγώγησης < ο αγώνας που πρέπει να κάνεις>  δεν φαίνεται στην αρχή να προξενεί χαρά  αλλα λύπη. Αργότερα ομως αποφέρει ΕΙΡΗΝΗ και ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ σ'αυτούς που διαπαιδαγωγήθηκαν»(Εβραίους 12:11) που χάρη στην βοήθεια του ΘΕΟΥ με πείσμα και επίμονη αντιστάθηκαν στον παλιό εαυτό τους και ξερίζωσαν κάθε κακή παλιά συμπεριφορά !!!
Μόνο αδελφέ μου με τα μάτια μας προσηλωμένα στον Χριστό, και με την καρδιά μας δοσμένη στον Χριστό αν δεν αποκάνουμε αλλά επιμείνουμε στον ΑΓΩΝΑ, θα απαλλαγούμε από τον Παλιό εαυτό .

"Βλέπω ένα νόμο διαφορετικό μέσα μου" ομολογεί ο Απόστολος Παύλος και λέει,"Πόσο ταλαίπωρος άνθρωπος είμαι εγώ! Ποιος θα με ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ απο το σώμα αυτό, που το έχει κυριεύσει ο Θάνατος;" Αλλά δόξα ας δώσουμε στον Κύριο γιατί αμέσως μετά μας  λέει «  Ευχαριστώ τον Θεο που ΔΙΝΕΙ τούτη την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ μέσω του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ του ΚΥΡΙΟΥ μας ! »(Ρωμαίους 7:24-25)
Η απαλλαγή αδελφέ μου από τον παλιό εαυτό ( όπως τα παραπανήσια 150 κυλά) ΔΕΝ είναι εύκολη, αλλά με την ΧΑΡΗ του ΚΥΡΙΟΥ αν μ'όλη σου την καρδιά την επιθυμείς και ΑΓΩΝΙΣΘΕΙΣ ειναι εφικτή, και θα σε ΓΕΜΙΣΕΙ με ΧΑΡΑ, και μεγάλη ικανοποίηση.
ΑΓΩΝΙΣΟΥ ειναι προς ΤΙΜΗ σου, ο Κύριος πάντως ειναι ΜΑΖΙ σου και θα σε βοηθά !!!

«Αλλά και το  Άγιο Πνεύμα ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ στις αδυναμίες μας (στις αδυναμίες των Πιστών παιδιών του Κυρίου που ΣΩΤΗΡΑ τους τον έχουν δεχτεί) γιατί εμείς ΔΕΝ ξέρουμε  πως να προσευχηθούμε καθώς πρέπει, όμως το ίδιο το Πνεύμα ΜΕΣOΛΑΥΕΙ-ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ για μας ( για τους πιστούς που ΑΝΟΙΚΟΥΝ στον Χριστό) στον Θεό με ανέκφραστους στεναγμούς» (Ρωμαίους 8;26)

ΠΟΛΥΤΙΜΕ αδελφέ/η μου, αν έρθεις στον Χριστό και προσωπικό Σωτήρα σου τον Δεχτείς τότε δεν θα τρέχεις πια σ' άλλους ( Άγιους και Αγιες) βοήθεια να ζητάς γιατί το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ που θα είναι μέσα σου θα  ΕΝΤΥΓΧΑΝΕΙ  θα ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ  και για σένα σύμφωνα  με το ΘΕΛΗΜΑ του ΘΕΟΥ με ανέκφραστους στεναγμούς !!! (Ρωμαίους 8;26-27) Αμην !!!

No comments:

Post a Comment