Popular Posts

Monday 28 July 2014

H ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΥΔΟΥ

Μια Ιστορία από την ματιά ενος θεραπευμένου.

Πότε του δεν είχε μιλήσει. Είχε γεννηθεί άναυδος, η Ζήλεια και ο πόνος είχε σημαδέψει την Ζωή του από την βρέφικη του ηλικία. Όταν τα άλλα παιδιά της δεκαπολης έπαιζαν στην λίμνη της Γαλιλαίας, αυτός ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος, ο περίγελος του χωριού του. Πόσες φορές ειχε σκεφτεί οτι καλύτερα θα ήτανε να μην είχε γεννηθεί. Πόσες φορές δεν είχε διερωτηθεί γιατί ο Θεός του στέρησε την ομιλία και την ακοή!
Αλλά να κάποιος πονόψυχος θείος του του είχε δώσει να καταλάβει οτι κάποιος θεραπευτής θα τον έκαμνε καλά, θα τον γιάτρευε, και πήγε μαζί του. Και γιατί να μην πήγαινε αφού μια ιστορία δυστυχίας ήταν η Ζωή του, τα δέκα οχτώ του Χρόνια.
Ο θεραπευτής τον κοίταξε με μάτια γεμάτα συμπόνοια, δεν θα το ξεχάσει ποτε του και έβαλε τα δάχτυλα στα αυτιά του, κι αφού έφτυσε άγγιξε την γλώσσα του και του είπε " Eφφαθα" "Nα ανοιχτείς" και αμέσως αυτό που ποτέ στην Ζωή του δεν μπορούσε να διανοηθεί, ήχους, φωνές ν'ακούσει και να μιλήσει έγινε. Έλαβε το ανέλπιστο το αφάνταστο δώρο στη Ζωή του από τον ΙΗΣΟΥ,«Τα αυτιά του άνοιξαν, ο γλωσσοδέτης του λύθηκε, και άρχισε να μιλα κανονικά» (Μάρκος 7:35)
Φίλε μου Αυτός είναι ο Κύριος μας ο Ιησούς Χριστός, Θεός ΕΛΕΟΥΣ, ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ, ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ, τίποτε δεν είναι αδύνατον σ' Αυτόν, και με την ιδια ΧΑΡΑ που έλαβε ο άναυδος και σένα θα σε γεμίσει όταν τον εμπιστευτείς και Σωτήρα σου τον δεχτείς !

  " Οι ουρανοί διηγούνται την Δόξα σου Θεέ μου 
και το στερέωμα τα έργα που έχεις φτιάξει. 
Τα θαύματα σου ομολογούν οι μέρες που διαβαίνουν 
κι οι νύχτες φανερώνουνε την Άπειρη σου γνώση" (Ψαλμος 19:1-2)

" Αξιός είσαι ΚΥΡΙΕ να πάρεις το βιβλίο, και ν' ανοίξεις τις σφραγίδες του, γιατί ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕΣ και με το αίμα σου μας ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΣ  για το Θεό από κάθε φυλή, γλώσσα, λαό και έθνος."(Αποκαλυψη 5:9)
Αυτός φίλε μου είναι Ο ΧΡΙΣΤΟΣ που Λατρεύουμε και που προσφέρει την ΣΩΤΗΡΙΑ, ο ΠΑΝ ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ και δημιουργός όλου του σύμπαντος  που πλήρωσε με το ίδιο του το αίμα τα λύτρα για την δική σου ΣΩΤΗΡΙΑ !!!

Χριστέ μου Θεέ μου αποκάλυψε μου την δόξα σου” Είναι η προσευχή που ο φιλεύσπλαχνος και Ελεήμων Χριστος θα απαντήσει στο παιδί του που του το Ζητήσει !!!

No comments:

Post a Comment