Popular Posts

Thursday 17 July 2014

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΛΛΑ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΣΩΣΜΕΝΟΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ

"Δεν είμαι αυτός που μπορώ να είμαι, αλλά μπορώ να γίνω αυτός που προορίζομαι να είμαι εάν αγκαλιάσω Χριστό και το λόγο του". Μόνο τα Λογία του Χριστού είναι νερό για τη διψασμένη ψυχή, και μόνο Χριστός μπορεί να ανυψώσει κάποιο από την λακκούβα της απελπισίας και της απόγνωσης και να του χορηγήσει το ΑΦΘΟΝΗ ΖΩΗ !!

Τα λόγια του Χριστού είναι Πνεύμα και Ζωή (Ιωάννης 6:68) «Κύριε σε ποιον να πάμε; Εσυ έχεις λόγια που προσφέρουν ΖΩΗ ΑΙΩΝΙΑ» είναι η ομολογία του Αποστόλου Πέτρου.(Ιωάννης 6:68)
Μόνο αν πιστέψεις τον Χριστό  και Σωτήρα σου τον δεχτείς θα σωθείς, (Ιωάννης 1:12-13,Αποκάλυψη 3:20) και μόνο αν ασπαστείς κάθε του λόγο θα μεταμορφωθείς, γιατί η μεν ΣΩΤΗΡΙΑ είναι το ανεκτίμητο δώρο του Θεού στον αμαρτωλό που τον εμπιστευτεί και Σωτήρα του τον δεχτεί (Eφεσιους 2:8-9),  αλλά η μεταμόρφωσης του είναι ο δικός του εφ' όρου Ζωής ΑΓΩΝΑΣ που επιτυγχάνεται δια της ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗΣ της ΔΙΑΝΟΙΑΣ του, ΚΑΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ενα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ (Ρωμαίους 12:2) αντικαθιστώντας κάθε παλιά του γνώμη με τον λόγο του Χριστού, και υποτασσόμενος στον Λόγο του παρά στην παλιά του συνήθεια και συμπεριφορά !!!
«Και μην προσαρμόζεστε στον παλιό τρόπο Ζωής σας, αλλά να ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΣΤΕ ΚΑΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ενα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ»(Ρωμαίους 12:2) είναι ο ορός της καινούργιας μου Ζωής !

Μόνο με οικειοθελή ΥΠΟΤΑΓΉ στα λόγια του Χριστού θα μπορέσουμε να  αντικαταστήσουμε τον παλιό τρόπο σκέψεως και αντίδρασης με τον ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ τρόπο σκέψεως και την ευλογημένη συμπεριφορά, και θα κατορθώσουμε να γίνουμε ο καινούργιος εαυτός μα,ς που ο ΧΡΙΣΤΟΣ  προόρισε να γίνουμε !!!
«Γιατί αυτούς που ΓΝΩΡΙΣΕ από πριν πως θα ΣΩΘΟΥΝ, αυτούς και ΠΡΟΟΡΙΣΕ να λάβουν τη μορφή του Γιου του, ετσι ώστε αυτός -ο Χριστός είναι Πρώτος ανάμεσα σε πολλά αδέλφια»(Ρωμαίους 8:29)
Πρώτα αδελφέ μου πρέπει τον Χριστό να εμπιστευτείς και Σωτήρα σου να τον δεχτείς (Ιωάννης 1:12-13,Αποκάλυψη 3:20) και μετά καθημερινώς να δίνεις την μάχη τον παλιό σου εαυτό να ξεφορτωθείς και σύμφωνα με τα λόγια του Χριστού να προχωράς !!!

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.(ΕΦΕΣΙΟΥΣ 2:8-9)
Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΣΩΣΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ. (Ρωμαίους 12:2)

No comments:

Post a Comment