Popular Posts

Saturday 7 November 2015

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΝ

Ο Χριστός μας είπε "Μακάριοι όσοι νιώθουν την πνευματική τους φτώχεια, γιατι σ'αυτούς ανήκει η βασιλεία των ουρανών"(Ματθαίος 5;1)  και στους επίλεκτους δώδεκα είπε  " Aν δεν αλλάξετε και γίνετε σαν παιδιά δε θα μπείτε στη βασιλεία των ουρανών"( Ματθαίος 18;2). το συμπέρασμα ειναι οτι μόνο οι ταπεινοί που όπως τα παιδάκια τον εμπιστευτούν και απ' αυτόν εξαρτηθούν στην ευλογία του θα μπουν !!

Η Σωτηρία δεν κερδίζεται με έργα << Δεν εξαρτάται απο εκείνον που θέλει ουτε απο εκείνον που αγωνίζεται αλλά απο τον ΘΕΟ που ΕΛΕΕΙ>>( Ρωμαίους 9;16) δηλαδή δεν μπορείς να κάνεις κανένα έργο αντάξιο της σωτηρίας, δεν μπορείς να εργασθείς για την σωτηρία σου αλλα να κινηθείς για την Σωτηρία σου. Σαν τον ναυαγό που θα καταποντιστει απο τα κύματα να φωνάξεις "Κύριε Ιησού Χριστέ σώσε με τον αμαρτωλό"

Η Σωτηρία δεν ειναι κληρονομική. Ο Θεός εχει πιστά παιδιά αλλα  ΟΧΙ εγγόνια. Δηλαδή ο καθε άνθρωπος ασχέτως από πόσο πιστοί η Οχι ήσαν οι πρόγονοι του, πρέπει ο ιδιος με μετάνοια να προσφύγει στον Χριστό << Εγώ είμαι η Πόρτα. Αν κανείς προσφύγει Σ' ΕΜΕΝΑ ως ΕΙΣΟΔΟ, θα σωθεί.Και θα μπαίνει  και θα βγαίνει και θα βρίσκει βοσκή>>(Ιωαννης 10;9) Δηλαδή δεν μπορούν να σε πάρουν με το ζόρι στον Χριστό, ούτε η εκκλησία σου παρα την αδιαφορία σου μπορεί να κάνει κάτι για να κληρονομήσεις τη Σωτηρία.

Όλοι αμάρτησαν και βρίσκονται μακριά απο την δόξα του Θεού (Ρωμαίους 3;23) όλοι όμως δια πίστεως ειναι ΕΥΠΡΟΣΔΕΧΤΟΙ απο τον ΘΕΟ μέσω του Χριστού χαρη στο ΑΠΟΛΥΤΡΩΤΙΚΟ έργο του (Ρωμαίους 3:24-25) Χάρη στην θυσία του Χριστου που έγινε για να πάρει πανω του τις αμαρτίες του κόσμου (ιωαννης 1;29,Α.Πέτρου 2;24) καθε αμαρτωλός που πιστέψει  καρδιακά στον Χριστό και στην θυσία που έκανε για την δικη του εξιλέωση, δεν θα κριθεί αλλα θα εχει Ζωή αιώνια << (Ρωμαίους 3:2-25,Ιωαννης 3;16,36)

Η οδός της ΣΩΤΗΡΙΑΣ  δεν είναι πλατειά όπως το βάπτισμα που απο γεννοφάσκια μας όλοι λάβαμε αλλά στενή και προσωπική είναι ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ:  
"ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ < δεν μπαίνει στον Παράδεισο, στο σπίτι του Πατρός> ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ "(Ιωάννης 14:6) και χωρίς διάκριση είναι ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΗ προς όλους τους αμαρτωλούς.
 ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΠΑΥΣΩ (Ματθαίος 11:28) είναι το κάλεσμα του Χριστού προς κάθε κουρασμένο αμαρτωλό που ψυχική δροσιά ζήτα .

Αδελφέ μου ΣΩΤΗΡΙΑ και Αιώνια ψυχική δροσιά θα λάβεις όταν το κάλεσμα του Χριστού το απαντήσεις «Αν διψάει κάποιος ας ΕΡΧΕΤΑΙ σε ΜΕΝΑ και να πίνει.Όπως το λεγει η γραφή , ποτάμια ζωντανού νερού θα Ξεχυθούν απο εκείνον που Πιστεύει ΣΕ ΜΕΝΑ» (Ιωάννης7;37-38 )
"Όποιος ΕΡΧΕΤΑΙ σε μένα, αυτόν, οχι,δεν θα τον αποδιωξω" είναι η αξιόπιστη υπόσχεσης του Χριστού προς καθε αμαρτωλό που τον εμπιστευτεί και από αυτόν εξαρτηθεί !!

"Χριστέ μου, σου ΑΝΟΙΓΩ την καρδιά μου και σου Ζητώ να έρθεις και να μείνεις μαζί μου ΟΛΕΣ της ήμερες της Ζωής μου. Μετανοώ που μακριά σου ζούσα όλο αυτόν τον καιρό, και σήμερα σου ΔΙΝΟΜΑΙ σου Παραδίνομαι, και προσεύχομαι το ΘΕΛΗΜΑ σου να γίνει στη Ζωή μου. Είμαι δικός/ια σου."

Η σωτηρία ειναι το ΔΩΡΟ του ΘΕΟΥ σε καθε αμαρτωλο που τον Χριστο εμπιστευτει και αρχίσει να τον ακολουθει !! <<Γιατί πράγματι με ΠΑΡΟΧΗ ΧΑΡΗΣ έχετε ΣΩΘΕΙ μέσω της πίστεως. Κι'αυτό η Σωτηρια σας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΕΡΓΩΝ. Σας το λέω για να μην τυχόν και καυχηθεί κανείς.»(Εφεσιους 2:8-9)

No comments:

Post a Comment