Popular Posts

Thursday 19 November 2015

ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΩΤΗΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΔΕΧΤΩ

Γιατι παρόλο που ο Χριστός ήλθε για όλο τον κόσμο να σταυρωθεί και να φορτωθεί πάνω του την αμαρτία << Ιδου ο αμνός του Θεού που σηκώνει την αμαρτία του κόσμου>> (Ιωάννης 1:29) << Διότι δεν έστειλε ο Θεος τον γιο του για να καταδικάσει τον κόσμο αλλα ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ο ΚΟΣΜΟΣ μέσω ΑΥΤΟΥ !! >>(Ιωάννης 3:16-17) η σταυρική του Θυσία δεν δικαιώνει ούτε ωφελεί τον αμαρτωλό που αρνείται να τον εμπιστευτεί και σωτήρα του να τον δεχτεί, αλλα μονο τον συνειδητό γνήσιο πιστό !
Γιατί αυτό που σώζει τον αμαρτωλό δεν ειναι η κληρονομημένη απρόσωπη πίστη που έλαχε να κληρονομήσει; από τους γονείς του αλλά η προσωπική καρδιακή ΠΙΣΤΗ και ΕΞΑΡΤΗΣΗ από τον Ιησού Χριστό. Η πίστης που σώζει είναι η πίστης της καρδιάς οχι απλώς η ιστορική < αναγνωρίζω οτι ο Χριστός ειναι Γιος του Θεού και σταυρώθηκε πριν δυο χιλιάδες χρόνια περίπου> αλλά τον ΕΜΠΙΣΤΕΎΟΜΑΙ και του ανοίγω την καρδία μου και τον ακολουθώ !!
Το Ευαγγέλιο μας βεβαιώνει οτι απο τον ΘΕΟ γεννήθηκαν όσοι στον Χριστό που τους καλούσε στηρίχτηκαν  «ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΠΑΥΣΩ»(Ματθαίος 11:28)κι' οχι οι φαινομενικά Χριστιανοί που του λένε "Κύριε Ελέησον" "Κύριε ελέησον" αλλα αρνούνται το κάλεσμα του να απαντήσουν « Να, τώρα στέκομαι μπροστά στην πόρτα της καρδιάς σου και χτυπώ. Αν ακούσεις τη ΦΩΝΗ μου, και ΑΝΟΙΞΕΙΣ την ΠΟΡΤΑ, θα μπω μέσα ΕΓΩ και θα δειπνήσουμε ΜΑΖΙ» (Αποκάλυψη 3:20) και σ' άλλους και άλλες τρέχουν βοήθεια να ζητήσουν !!!
Αυτο που δικαιώνει κάθε ανάξιο αμαρτωλό -όπως εγώ- δεν είναι τα λόγια μας η το νηπιοβαπτισμα μας που δεν εκφράζει με κανένα τρόπο την προσωπική μας επιθυμία να ακολουθήσουμε τον Χριστό, αλλά η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ της ΚΑΡΔΙΑΣ μας στο κάλεσμα του «ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ», τα λόγια είναι φτώχεια ο Κύριος ΚΟΙΤΑΖΕΙ την καρδία σου και καμία τυπική θρησκευτική πατροπαράδοτη πράξις μας δεν τον εντυπωσιάζει και ξεγελά.
Κοιτάζει την καρδία σου, και για πάντα θα δικαιώσει, δηλαδή ΣΩΤΗΡΙΑ θα δώσει στον αμαρτωλό που με μετάνοια και πίστη επιστρέψει σ' αυτόν και ΣΩΤΗΡΑ του τον δεχτεί « Ο Χριστός στους δικούς του ΗΡΘΕ, και ΔΕΝ τον ΔΕΧΤΗΚΑΝ. Σε όσους όμως τον ΔΕΧΤΗΚΑΝ- καρδιακά τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ, τον ασπάστηκαν, του δόθηκαν- σ'αυτούς ΕΔΩΣΕ το προνόμιο να γίνουν ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΟΥ.... ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ από τον Θεό, και ΟΧΙ από σαρκική μείξη, ανθρωπινή θέληση, η ανδρική επιθυμία» (Ιωάννης 1:12-13)
"Χριστέ μου, σου ΑΝΟΙΓΩ την καρδιά μου και σου Ζητώ να έρθεις και να μείνεις μαζί μου ΟΛΕΣ της ήμερες της Ζωής μου. Μετανοώ που μακριά σου ζούσα όλο αυτόν τον καιρό, και σήμερα σου ΔΙΝΟΜΑΙ σου Παραδίνομαι, και προσεύχομαι το ΘΕΛΗΜΑ σου να γίνει στη Ζωή μου. Είμαι δικός/ια σου." Είναι η προσευχή που αν ειλικρινής σώζει τον αμαρτωλό και τον εντάσσει στο ποίμνιο των δικών του συνειδητών πιστών !!

Ο Κυριος ειναι παντα μαζι μας < με καθε γνήσιο πιστό του παιδι> και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ. (Εβραιους 13:5) ειναι η αξιοπιστη βεβαιωσης του για σενα και για μένα και για τον καθενα που πραγματικα τον εχει εμπιστευτει και Σωτηρα του τον εχει δεχτεί. Αμην!

No comments:

Post a Comment