Popular Posts

Wednesday 18 November 2015

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΣΕ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΩ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Φιλοι μου κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα οσο καλός και αν μας φαίνεται. Καμία κλεψιά, τραμπουκισμός, ληστεία δεν ειναι επιτρεπτή κάτω απο την δικαιολογία οτι ειναι για να αποκαταστήσει την κοινωνική ανισορροπία η για να βοηθήσει τους φτωχούς. Η *καλή* πρόθεσης δεν μπορεί ποτε να υπονομεύει το σύνταγμα και την ηθική.
Ποτε δεν θα συμμετείχα στην ανατροπή μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης ακόμα και της χειρότερης, κι οχι από φόβο αλλά διότι είναι ανήθικο και άδικο, και ποτε από την αδικία δεν θα προέλθει γαλήνη και εθνική ευημερία.
Χριστιανικά ειναι πάντα καλύτερα να υπομένεις κάποιον δύσαρεστο ζυγό στηριζόμενος στον Κύριο, παρα να σχεδιάζεις την ανατροπή ενος καθεστώτος που φοβέρα σε δυσανασχετεί.
Όποιος υποφέρει και υπομένει υποτασσόμενος στο σύνταγμα και στον κώδικα ηθικής απο τον Θεό ανταμείβεται, αλλά όποιος στον ηθικό νόμο του Θεού αγνοεί αυτός θα ζημιωθεί.
Το Ευαγγέλιο βεβαιώνει κάθε πιστό οτι
<< ΟΛΑ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΛΟ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ>> (Ρωμαίους 8:28) και εννοείτε υποτάσσονται στον ηθικό κώδικα και δεν κάνουν οτι τους γουστάρει, και προτρέπει όλους τους χριστιανούς πολίτες να προσεύχονται για όλους εκείνους που βρίσκονται σε κυβερνητικά αξιώματα,< ασχέτως πόσο άχρηστοι και ζημιογόνοι τους φαίνονται> κι' ΟΧΙ να συνωμοτούν για την απαλλαγή τους.(Α.Τιμοθεου 2:2)
<< Άλλωστε είναι πολύ καλύτερο να υποφέρετε -αν αυτό ειναι το θέλημα του Θεού- κάνοντας το καλο < μην παραβαίνοντας τον ηθικό κώδικα> παρα το κακό.>>(Α.Πέτρου 3:17)

No comments:

Post a Comment